Oleh Adib ZA
Rasanya yang masam manis pasti mengingatkan anda dengan jus anggur. Memang unik, ia bukanlah sejenis buah sebaliknya bunga. Roselle nama diberi, memang sangat berkhasiat dan lazat. Anda boleh hasilkan jus dan juga jem daripada kelopaknya. Jom lihat resipi mudah ini. Bahan-bahan:
30 biji roselle 2 liter air 5 cawan gula kasar Cara-caranya: Masuk kelopak roselle yang telah dicuci bersih ke dalam periuk besar dengan air. Panaskan atas api dan masuk gula, gaul hingga gula cair. Biar menggelegak dan reneh selama 20 minit dengan api yang sederhana. Tutup api, tapis air roselle. Biar sejuk dalam suhu bilik baru simpan dalam botol yang sesuai. - CARI Infonet Sumber resipi: Blog Dapur Jiranku Berasap |
26
Bagus |
8
Marah |
19
Terkejut |
27
Sedih |
17
Lawak |
11
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT