Oleh Adib Za (Sumber foto: Carian google)
Aduh, sotong yang dimasak keras dan liat macam getah memang mengecewakan. Ini terjadi apabila anda memasak sotong itu terlalu lama, dan merosakkan tekstur daging sotong yang lembut dan sedikit kenyal. Jangan risau, pastikan anda mengikuti petua ini sebelum memasak apa-apa masakan berasaskan sotong, memetik laman Rasa: BAHAN-BAHAN: Sotong segar Lemon | diambil jusnya CARA-CARA: 1. Bersihkan sotong dan lap hingga kering menggunakan tisu. 2. Masukkan sotong ke dalam mangkuk.
3. Masukkan jus lemon dan rendam selama 3 minit. 4. Bersihkan dan sotong boleh dimasak mengikut citarasa anda. - CARI Infonet Sumber: Rasa |
16
Bagus |
8
Marah |
7
Terkejut |
16
Sedih |
13
Lawak |
4
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ira79: tak penah pun masak sotong liat. jgn biar renih mcm ayam/daging.. sotong ngan udang masak kejap je
sashabeepg replied at 1-3-2016 05:18 PM
Ada tak cara lembutkan sotong kering?? Tiap kali i masak mesti liat
Logix replied at 14-3-2016 12:05 PM
Kalau beli sotong kering dikedai tu ada jual tawas
murah je lam 50sen ke RM1 seketul
biasanya s ...
ADVERTISEMENT