Oleh Adib ZA
Pisang goreng tak pernah kalah sebagai menu minum petang dan juga pencuci mulut yang versetail. Kalau ditambah dengan satu skop aiskrim pasti lebih meletop! Lebih-lebih lagi dihidangkan pada cuti panjang minggu ini nanti. Jom cuba resipi yang dipetik daripada portal RASA ini: Bahan-bahan: 3 biji pisang nangka | dibelah dua 200 gm tepung gandum 200 gm tepung beras 1 biji telur 50 gm bijan 1/2 sudu makan serbuk kunyit 1 skop aiskrim 500 ml minyak masak 500 ml air
Secubit garam Cara-caranya: 1. Bancuh tepung gandum, tepung beras, telur, serbuk kunyit dan sedikit air. Gaulkan sebati. 2. Tambahkan sedikit garam dan masukkan pisang. Gaul rata. 3. Ratakan pisang dengan bijan. 4. Panaskan minyak dan goreng pisang hingga garing. 5. Hidangkan pisang goreng bersama aiskrim. - CARI Infonet Sumber: RASA |
9
Bagus |
1
Marah |
7
Terkejut |
19
Sedih |
2
Lawak |
4
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT