CariDotMy

 Forgot password?
 Register
CariDotMy Portal Lihat artikel

Pengat Pisang Yang Sangat Mudah Disedia Kan

2-4-2014 03:34 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 22015| Komen: 0

Description: Santan Dah Menggelegak Masukkan Pisang.Kacau Dan Biar Sekejap.Jgn Lama Sgt Nanti Pisang Jd Lembik Dan Krg Enak Dimakan Jika Suka Anda Boleh Masukkan Sedikit Sagu.Tutup Api,Agkat Dan Hidangkan.

Gambar hiasan


Bahan-bahan ( 1 periuk kecil )

  • pisang awak (yg dah masak)-diptg2
  • santan
  • daun pandan
  • garam+gula ckp rasa
Cara-cara

masukkan santan,daun pandan,garam+gula ckp rasa ke dlm periuk.tenggekkan atas api yg sederhana besar
bila santan dah menggelegak masukkan pisang.kacau dan biar sekejap.jgn lama sgt nanti pisang jd lembik dan krg enak dimakan
jika suka anda boleh masukkan sedikit sagu.tutup api,agkat dan hidangkan.


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-6-2024 03:36 PM GMT+8 , Processed in 0.043234 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top