Register Login
CARI Infonet Return home

aurorae's space https://b.cari.com.my/?1000600 [Favorites] [Copy] [Share] [RSS]

Blogs

Share Video Sarah Semasa Menang Chinese Recitation di Sydney
28-7-2018 11:07 PM
Sarah jadi wakil sekolah untuk Chinese Recitation sejak sekolah rendah di SJKC Pulai. Bila pindah Sydney, Sarah menang lagi, kali ini peringkat high school untuk kategori non-Chinese. Sarah akan ke Bejing pada 8/8/18. Doakan Sarah berjaya. Baca lebih lanjut di si ...
Personal category: children|630 Read blog|1 Comment Hot 1
Share Sarah Wakil Sekolah Acara Sukan
14-2-2011 11:09 PM
Sekolah Cina memang bagus dari segi akademik dan kesungguhan cikgu dalam menjaga dan mendidik murid2nya, tapi sangat2 lah tak berapa endah sangat tentang sukan dan kokurikulum. Patutla ramai anak2 Cina pergi macam2 skill lesson hari sabtu dan ahad. Rayyandulu jadi wakil ren ...
Personal category: children|1006 Read blog|1 Comment
Share Tutor Mandarin
28-1-2011 09:54 PM
Akhirnya datang jugak tutor mandarin untuk anak-anakku. Dari awal tahun lagi aku dah pasang iklan cari personal tutor. Aku rasa memang sangat perlu kali ni, sebab Sarah agak ketinggalan dalam akademik. Walaupun dia jauh lebih rajin dan berusaha banding dengan abang dia Rayyan, ...
Personal category: children|957 Read blog|0 Comment Hot 1
Share Periksa Setengah Tahun 2010
9-8-2010 11:48 PM
Basel dapat no 17, cikgu komen malas dan tak bagi attention dalam kelas. Wah ni sebijik macam Rayyan. Tapi Rayyan lagi teruk sebab dia kacau budak2 lain kalau kerja dia dha siap. Walaupun macam tu, alhamdulillah markah average dia 79%, subjek2 bahasa, matematik dan sains eng ...
876 Read blog|1 Comment
Share Kena Cari Tutor ... dah parah rasanya
28-1-2010 11:30 AM
Masa Rayyan dulu tak pernah rasa macam ni, mungkin sebab Rayyan boleh buat. Tiap2 malam, sharp 9 pm dia dah tidur. Tapi tengokkan si Sarah, kesian pulak. Tidur pukul 12 - 1 pagi nak siapkan kerja rumah. Pastu kadang2 menangis sebab tak reti nak buat, ummi pun tak boleh tolon ...
Personal category: children|1007 Read blog|0 Comment
Share Basel Semangat Sey ... tapi alahan pulak
13-1-2010 02:03 AM
Basel dah seminggu sekolah Cina, dan baru 2 hari sekolah agama. Sekolah Cina belum buat apa-apa lagi, baru lukis2, kaler2. Hari ni firt time dia ada homework. Semangat tul, balik dah maghrib, bukak baju sekolah, tukar baju tidur terus nak buat homework. Tapi kena solat dulu. ...
Personal category: children|958 Read blog|0 Comment
Share Sarah tak lalu makan
9-1-2010 12:44 PM
Kesian Sarah ... masalah common budak yang masuk sekolah baru. Dia tak lalu makan, dia tak semangat nak pegi sekolah. Pertama dia rasa terasing dalam kelas, belum kenal sesiapa. Budak2 dalam tu pulak dah kenal sesama ssendiri sejak 2 tahun lepas. Lepas tu mungkin dia masuk ke ...
Personal category: children|833 Read blog|0 Comment
Share Hari Pertama Sekolah .... Keluarga Sengal
5-1-2010 11:57 AM
Urusan masuk sekolah hari tu, aku yang mulakan .... thenayah budak-budak ni proceed .... di sinilah communication breakdown tu berlaku. Patutnya hari Ahad budak darjah 1 ada sesi suaikenal. Ayah diaorang outstation, aku tak tau apa-apa, so tak pegi. Hari pertama sekol ...
Personal category: children|861 Read blog|0 Comment
Share Nak Tukarkan Sekolah Sarah
11-11-2009 02:10 PM
Sarah darjah 2 Woon Hwa sekarang. Kami nak tukarkan ke SJKC Pulai bila dia naik darjah 3 tahun depan, saing Basel darjah 1. Tadi jumpa guru besar SJKC Pulai, isi borang tukar sekolah untuk diberi kepada sekolah Woon Hwa. Penat gak dengar celoteh cikgu tu tentang tusyen ni. Y ...
711 Read blog|3 Comment Hot 1
Share Basel Dapat No 1 Tadika Cina
8-11-2009 10:42 AM
Tak sangka betul. Lepas patah kaki dan bercuti 2 bulan dari sekolah, kami ingat Basel akan buat badly masa exam tadika. (Kecik-kecik dah exam, ummi dulu umur 6 tahun, ABC pun belum belajar lagi). Rupa-rupanya dia dapat 100 markahuntuk subjek BM, English, Sains dan Moral. ...
747 Read blog|3 Comment Hot 1
123Next

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 03:28 PM GMT+8 , Processed in 0.031889 second(s), 15 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top