Register Login
CARI Infonet Return home

aurorae's space https://b.cari.com.my/?1000600 [Favorites] [Copy] [Share] [RSS]

Blogs

Sarah Wakil Sekolah Acara Sukan

Viewed 1004 times14-2-2011 11:09 PM |Personal category:children| sjkc

Sekolah Cina memang bagus dari segi akademik dan kesungguhan cikgu dalam menjaga dan mendidik murid2nya, tapi sangat2 lah tak berapa endah sangat tentang sukan dan kokurikulum.  Patutla ramai anak2 Cina pergi macam2 skill lesson hari sabtu dan ahad.
 
Rayyan dulu jadi wakil renang untuk daerah, tp alhamdulillah dimasukkan dalam sijil kegiatan sukan sekolah.  Sarah pulak tak pernah2 ada sukan peringkat sekolah, tiba2 dah jadi wakil  acara lari berganti2, lompat jauh dan bola baling.  Rupanya sekolah Cina memang macam tu.  Tak pernah buat acara sukan, cuma buat saringan dan terus pilih pelajar untuk lawan sekolah lain.  Yg ada untuk semua budak sekolah cuma acara merentas desa je.  Itupun macam for fun je lah.  Patutlah sekolah Cina tak excell sangat sukan ni kecuali yg tertentu macam renang dan indoor game.

Leave a comment Comments (1 Comment)

Reply aurorae 16-1-2014 10:29 AM
semasa darjah 6, Sarah  terpiliih untuk wakil sekolah lumba lari 100 meter sukan sekolah2 cina. Tapi cikgu maklumkan cuma sehari sebelum acara sukan diadakan.  Tanpa buat satu latihan pun, cikgu hantar Sarah ke acara sukan tersebut.  Sarah dapat no 1 semasa ujian saringan 100m.  Malangnya sebab langsung tiada senaman atau latihan, kakinya terkehel dan cedera semasa lari, dan tak dapat masuk final.  Sekolah sarah kena jadikan ini sebagai pengajaran dan tak buat last minute macam ni lagi.

facelist

You have to be logged to leave a comment Login | Register


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 07:47 PM GMT+8 , Processed in 0.036013 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top