Register Login
CARI Infonet Return home

aurorae's space https://b.cari.com.my/?1000600 [Favorites] [Copy] [Share] [RSS]

Blogs

Periksa Setengah Tahun 2010

Viewed 874 times9-8-2010 11:48 PM |

Basel dapat no 17, cikgu komen malas dan tak bagi attention dalam kelas.  Wah ni sebijik macam Rayyan.  Tapi Rayyan lagi teruk sebab dia kacau budak2 lain kalau kerja dia dha siap.  Walaupun macam tu, alhamdulillah markah average dia  79%, subjek2 bahasa, matematik dan sains english semua A, matematik dan sains Cina dapat B, dan bahasa Cina C. Basel boleh dapat jauh lebih baik kalau dia tak malas.
 
Basel memang masih nak main2 lagi, dia takkan buat homework kecuali kita yg paksa atau duduk sebelah check dia buat sampai habis.  Tp sebab cikgu tak bulatkan page mana dia kena buat homework (mungkin cikgu dah cakap, dia yg tak buat tak tau),  kita pun kena percaya bulat2 cakap dia.  Lepas tu tulisan dia tersangatlah buruknya.  Dia  tulis 2010 tu pun nampak macam logo olimpik yg bersambung2 tu.
 
Sarah pulak rajin.  Tapi lemah dalam akademik berbanding Basel, dia dapat no 40 je, markah purata 68%.  BM dapat A, English dan semua subjek medium English dapat B, semua subjek medium Cina dapat C.  Sarah ni, dari darjah 1 sampai sekarang selalu dipilih masuk wakil kelas untuk presentation samada bercerita, poem, atau menyanyi.  Mungkin cikgu nampak kesungguhan dia nak buat sesuatu.  Tulisan Sarah pun kemas dan cantik.

Leave a comment Comments (1 Comment)

Reply aurorae 16-1-2014 10:36 AM
Sarah memang aktif dalam kokurikulum sehingga darjah 6, cikgu masih pilih dia sebagai wakil sekolah untuk berbagai aktivitii.  Dia wakil pasukan robotik semasa darjah 5 dan 6.  Dan dia dapat nombor 1 peringkat daerah untuk pertandingan puisi bahasa Cina 2 tahun berturut2.  Malangnya dia kalah semasa peringkat negeri.  Acara sukan pula ikut suka cikgu je nak masukkan dia dalam mana2 game.

Gurubesar pernah dudukkan Sarah atas riba dan panggil Sarah cucu dia!!!!

facelist

You have to be logged to leave a comment Login | Register


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 09:43 PM GMT+8 , Processed in 0.036576 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top