CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 93780|Reply: 742

[tvN] Oh Hae Young Again - Eric Mun, SeoHyunJin [Review dauswq pg.24]

  [Copy link]
Post time 10-5-2016 03:06 PM | Show all posts |Read mode
Edited by dauswq at 30-6-2016 01:24 AM

  • Title: 또 오해영 / Ddo Oh Hae Yeong
  • Also known as: Oh Hae Young Again / Another Miss Oh / Misunderstood
  • Genre: Romance, comedy
  • Episodes: 16
  • Broadcast network: tvN
  • Broadcast period: 2016-May-02 to 2016-Jun-21
  • Air time: Monday & Tuesday 23:00


Sinopsis (+plot):
Drama romantik misteri ini mengisahkah tentang dua orang wanita yang berkongsi nama serupa, Oh Hae Young (Seo Hyun Jin, Jeon Hye Bin) tapi masing-masing memiliki kehidupan dan nasib yang berbeza. Oh Hae Young pertama (Seo Hyun Jin) merupakan seorang yang memiliki rupa paras seperti orang kebanyakan, tidak mempunyai sebarang kelebihan luar biasa dan seorang yang agak clumsy. Sejak dari zaman sekolah lagi, dia telah diovershadow oleh Oh Hae Young kedua (Jeon Hye Bin) yang lebih cantik, berbakat, popular dan berpenampilan menarik. Ironinya, selepas bertahun-tahun tidak berjumpa, Oh Hae Young 'Lawa' tiba-tiba sahaja direkrut sebagai Penolong Pengurus merangkap Team Leader di syarikat yang menjadi tempat kerja Oh Hae Young 'Biasa'.

Dan di tengah-tengah antara kedua Oh Hae Young, Park Do Kyung (Eric Mun) seorang direktor audio perfectionist yang mempunyai pertalian rumit dengan kedua wanita tersebut. Disebabkan satu peristiwa yang berlaku, Do Kyung tiba-tiba sahaja mendapat kebolehan untuk melihat masa hadapan.




Nota tambahan:
Disebabkan salah faham, Park Do Kyung telah menyebabkan Oh Hae Young (Seo Hyun Jin) dan tunangnya Han Tae Jin (Lee Jae Yoon) membatalkan majlis perkahwinan mereka sehari sebelum majlis berlangsung. Disebabkan membatalkan perkahwinaan pada saat-saat akhir, Oh Hae Young 'Biasa' menjadi cemuhan jiran tetangga dan sanak saudara. Keadaan menjadi semakin rumit apabila Oh Hae Young (Jeon Hye Bin) telah kembali muncul dalam hidup Park Do Kyung, setelah lama menghilangkan diri selepas meninggalkan lelaki tersebut pada hari perkahwinan mereka.


cr. OHYA soompi page

Lain-lain:


cr. dramabeans

REVIEW BOX
(Pilih yang mana yang anda rasa mudah untuk dibuat)

CARA 1: >>KLIK SINI<<
CARA 2: >>KLIK SINI<<
---> Baca Review dari CARA 2
" >>KLIK SINI<<"

(Kredit extra diberikan kepada yang menulis / memasukkan review dengan lengkap/detail)



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2016 03:09 PM | Show all posts
TT, tukar gmbr baru
sbb kat sini kuar hotlinking
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
tgk teaser mcm best je


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2016 04:35 PM | Show all posts

@idakamaruddin : so far, not too bad la cerita dia (currently baru airing sampai ep 3, malam ni ep4) Kalau awk pernah tengok Marriage Not Dating, PD drama ni adalah PD yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
CheAnANN replied at 10-5-2016 04:35 PM
@idakamaruddin : so far, not too bad la cerita dia (currently baru airing sampai ep 3, malam ni ep ...

marriage not dating tgk2 mcmtu je sbb x minat hero n heroin
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 10:32 AM | Show all posts
review citer ni mmg bagus. suka heroin ni ms tgk lets eat season 2.terpaksa menahan sabar tk nk tgk dulu..prinsip iolss tunggu cite abeh br merempit.haha..tp bila baca review best2 tempted jugak..tp buat tk nmpk je
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 11-5-2016 04:37 PM | Show all posts
@idakamaruddin : oh, mcm tu ke..

@irie^nad : pesen suka binge watch drama lepas dah habis la ni.. well, that's kinda good. atleast boleh elak dari buang masa tngok drama tiap2, tpi end up hampeh mcm CITT...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 05:13 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 11-5-2016 07:00 PM

dah habis tgk epi 4....

akhirnya ada jugak drama y leh ganti Ms. Tamper n Nam Jung..

So far aku suka drama ni...

Kesian kt Nice Oh.. baru ja nak bernafas dari frust kena tinggal, tiba2 Pretty Oh pulak muncul..

Paling tertarik dgn kerja Park Do Kyung sebagai Sound Director...tgk mcm mana dia produce bunyi utk movie menarik siot.. contoh nak hasilkan bunyi kaki patah, dia guna bunyi daun saderi y dipatahkan..sejak tu, aku secara tiba2 jadi fokus dgn semua bunyi y ada dalam drama ni..

nak tergelak ending epi 4.. boleh pulak Nice Oh melompat ala2 mcm pontianak pun ada semata mata nak Park Do Kyung peluk.. huhu.. Park Do Kyung pasrah je sambut Nice Oh..dia dah sedar kenapa vision Nice Oh asyik muncul iaitu utk ubati kesedihan hati dia..  
"What I saw this time, that woman runs to me, she runs into my arms. But what if, right then, I don’t catch her? Won’t I be able to cut her away from me? But, even if I avoid her this way and that, in the end, it feels like we won’t be cut away. It feels like that woman keeps unraveling who I am. Telling me to stop being unhappy, saying “let’s both be happy”."



tak sabar next epi.. Nice oh sedar dia dah suka jiran dia..huhu
Park Do Kyung dok tergelak2 sendiri sebab Nice Oh melompat kt dia semata2 nak menang bet.. hahaha..




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2016 05:14 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 10-5-2016 05:33 PM
marriage not dating tgk2 mcmtu je sbb x minat hero n heroin

iols dah tgk.. so far iols rasa best...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 05:43 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 11-5-2016 07:01 PM

serius cool giler kerja Sound Director...

part nak masukkan bunyi sunlight masa buka tingkap.. aku terfikir matahari mana ada bunyi...?

rupanya masukkan bunyi kanak2 bermain or trafic di waktu bagi utk melambangkan hari siang..

dah la leh jalan merata rata utk rekod bunyi..

bestnya..

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 05:48 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 11-5-2016 05:14 PM
iols dah tgk.. so far iols rasa best...

ok bole la tgk sbb dh xde cite nk layan dh..

smlm br hbs tgk memory...


Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 07:08 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 11-5-2016 05:48 PM
ok bole la tgk sbb dh xde cite nk layan dh..

smlm br hbs tgk memory...

jom.. cete ni lawak jugak...

heroin sempoi...

nanti tgk la scene sweet.. letak kasut lelaki depan rumah...

huhu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2016 10:56 PM | Show all posts
Scene-scene favourite (ep1-4)

1. Kali pertama Park Do Kyung jumpa Oh Hae Young dekat tengah-tengah jalan.
2. Park Do Kyung melompat masuk bilik Oh Hae Young sebab nak suruh delivery boy gatal tu berambus
3. Perbualan Do Kyung dengan Hae Young waktu Do Kyung tengah rakam bunyi dekat atas bukit berhadapan dengan lebuhraya.
4. Hae Young menari tengah-tengah rumah ala-ala orang tengah bersawai...
5. Perbualan selepas Do Kyung offer teh panas pada Hae Young yang kesejukan.
6. Hae Young melompat atas Do Kyung disebabkan bet.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:05 PM | Show all posts
CheAnANN replied at 11-5-2016 10:56 PM
Scene-scene favourite (ep1-4)

1. Kali pertama Park Do Kyung jumpa Oh Hae Young dekat ten ...

nak tambah.. scen masa kt kedai... tiba2 Do Kyung cakap Hea Young nampak cantik masa makan..serta merta Hea Young tergamam pastu makan cepat2 sebab malu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2016 09:32 AM | Show all posts
CheAnANN replied at 11-5-2016 04:37 PM
@idakamaruddin : oh, mcm tu ke..

@irie^nad : pesen suka binge watch drama lepas dah habis la ni. ...

Aah..i mmg binge watch.hehe..sbb dh bnyk kali experience tgk cite tak habis sbb halfway ke laut..so tk nk bazir masa, i observe review throughout airing then dcide worth utk tgk tak.cuma tuhla..seksa nk menahan..in the meantime kdg2 gali balik cite lama sbb tktau nk tgk cite apa
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2016 09:51 AM | Show all posts
omo omo... finally!!
aigoo eric oppa.... aigooo... ottoke...
wae oppa makin kacak makin melets tak padan dengan umoq ni??

#fansgirling
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2016 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
scene yg Park Do Kyung melompat masuk bilik Oh Hae Young sebab nak suruh delivery boy gatal tu berambus

mmg sweettt n kelakar
last scene episode 4.. rs berbunga2 ati tgk do kyung dukung oh hyeng
xsbr tngu next episode
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-5-2016 09:02 AM | Show all posts
irie^nad replied at 13-5-2016 09:32 AM
Aah..i mmg binge watch.hehe..sbb dh bnyk kali experience tgk cite tak habis sbb halfway ke laut..s ...

actually sy pun selalu je tengok cerita halfway, tapi tak menyesal pun sbb mostly cerita tu memang end up tak berapa nak best pun.. hehe.. dan disebabkan sy ni jenis suka tengok drama while they are still airing, selalu jugak mati kutu tengah2 minggu setiap kali episode minggu tu dah ditygkan (and I've already watch the subbed episode) hehe. tapi mujurlah boleh isi masa lapang tak tahu nk tengok cerita apa tu dengan buat benda lain..



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-5-2016 09:04 AM | Show all posts
Yasssssssssssssssssss, hari ini dah isnin. Malam karang OHY airing! Esok dah keluar sub~ *gumbira*
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2016 11:19 AM | Show all posts
Urggggggggggggggggggggggggggggggggggggggh, si OHY2 tu sangat sangat sangatlah annoying.. Knp dia dengan tak malunya nk balik semula pada Do Kyung?

Apa dia ingat dia tu  bagus sangat smpai lelaki tu nak tergila-gila balik dekat dia lepas apa yang dia buat sebelum ni??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 09:39 PM GMT+8 , Processed in 0.080613 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list