CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 142556|Reply: 714

Adik Neelofa Kantoi Beli Kasut Fake 'Adidas Yeezy' sampai 12k

   Close [Copy link]
Post time 6-5-2016 08:17 PM | Show all posts |Read mode
Adik Neelofa Kantoi Beli Kasut Fake 'Adidas Yeezy’ Sampai RM12 Ribu Tapi Tak Mengaku
Published by Zaidi Aziz — 06 May 2016, 03:42 PM

Hmmm habis RM12,000 macam tu je?



  • Mungkin ramai sudah mengenali adik kepada selebriti terkenal Neelofa iaitu Ameera yang pernah mencetuskan kontroversi beberapa bulan lalu


    • Dan baru-baru ini, gadis ini sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila memuat naik gambar sepasang kasut edisi khas Yeezy yang dibelinya dengan harga 2000 pound (lebih kurang RM12,000).
      says.com


  • Setelah gambar itu dimuatnaik di laman Instagram, ianya mendapat perhatian orang ramai kerana seakan-akan ada sesuatu yang tidak kena dengan kasut tersebut

    • Kasut yang dimaksudkan adalah Adidas Yeezy 350 ‘Pirate Black’. Menerusi gambar itu, para peminat kasut atau sneakerheads di Malaysia perasan kasut tersebut bukanlah original atau kata lainnya palsu.

      Seorang pengguna Twitter yang bernama Dinie memberitahu gadis tersebut bahawa kasut yang dibelinya itu palsu. Bagaimanapun gadis ini tetap bertegas bahawa kasut yang dibelinya itu original.
      says.com



  • Malahan, apa yang lebih membuatkan ramai kesal, gadis ini turut memperlekehkan sesiapa yang menegurnya

  • Tambahnya lagi, beliau mempunyai personal shopper sendiri untuk membeli barang-barang kesukaannya yang tiada di Malaysia

  • Selepas beberapa jam isu itu menjadi viral, gadis ini nampaknya dengan sengaja mengeluarkan tweet yang seakan-akan ingin menampakkan beliau sememangnya kaya

  • Untuk pengetahuan anda, kasut ini sebenarnya boleh didapati di pasaran dalam lingkungan RM3000-RM4500 bergantung kepada saiznya

    • Tetapi kenapa sangat mahal?

      Ini kerana kasut ini direka oleh rapper terkenal iaitu Kanye West dan kuantiti kasut ini adalah sangat terhad di seluruh dunia. Limited edition lah katakan.

      Disebabkan beliau kini adalah salah seorang ikon fesyen dunia, jadi apa sahaja yang dipakainya akan menjadi perhatian.
      says.com



  • Dan kalau anda nak tahu, Kasut Yeezy 350 harga asalnya adalah dalam sekitar RM800 sahaja

  • Agak-agak macam manalah rasanya kalau anda terhabiskan RM12 ribu untuk kasut fake?




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2016 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang tu siap tunjuk gambar kasut fake & betul
Tapi si ameera macam tak boleh terima
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Bimbo mcm akaknye jugekkk .... xnk kalahh
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoila..apesal aku xnmpk gambar2 tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-5-2016 08:25 PM | Show all posts
tak berkenan betul dengan orang kaya yang bongkak macam dorang ni.. lopak dengan kek ribu riban dia, adik dia pulak macam ni.. dorang ni agaknya kalau Allah jentik sikit, sure terduduk semua.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-5-2016 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tgok ngn phone. Kecik nau nau.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik dia ni sindrom okb ka apa?
Okb atas harta org lain. Or memang skincare dia meletops.

Beli kasut rare, limited edition ok la. Perlu ka mention harga kat situ? Orang yg tahu dah sedia maklum kasut tu mahal..

Nasib baik family kaya, rupa cantik esok esok boleh sambar jerung meneruskan kekayaan keluarga.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2016 08:31 PM | Show all posts
macam mana tau fake dengan ori?

yang menuduh pun bagi la ciri2 utk buktikan kasut tu fake?

mana tau kasut tu memang dia beli kat butik Adidas sebab tu dia yakin kasut tu tak fake.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Image TT tepek tkbleh nk tgk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-5-2016 08:35 PM | Show all posts
ye ke?? akan ku cuba update kasi besor
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
jenis riak takbur... blagak sgt dgn harta benda dunia xhabis2 menunjuk2 harta dunia ahli keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
iols tak jumpa tweet asal
Dah delete kot

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:39 PM | Show all posts
bulanbulat replied at 6-5-2016 08:31 PM
Adik dia ni sindrom okb ka apa?
Okb atas harta org lain. Or memang skincare dia meletops.

Skincare dia letops ke??kwn akk x sesuai pki.makin teruk rupe dia...rase sblm ni pun ada org komplen gak kan psl skincare ni....tp tgk muka dia dgn adik bradik lain pun xde laa mmulus sgt tu...cer skodeng ig dorg..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Borosnya dia ni...budak2 taktau urus kewangan tp fmly dia nape biar dia berbelanja mcm org x betul? Mak ayah keje chop duit ke?

Tak paham nape dia suka beli makeup byk2, mahal2, lipstick 1 brand semua color dia beli. Bukan ke ada expired? Rugi nye.

Lagi tak paham beli makeup byk2 tp muka kt ig mcm x mekap pun.. Kotla ada buat tutorial makeup ke..xde pon
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ada produk kosmetik dia ke? Aku xpnah pcaya para pengasas produk kosmetik ni pakai produk dorg sendiri
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2016 08:45 PM | Show all posts
minah ni spoiled brat. dah la sombong gila..

patutnya if ada org tegur fake, dia patut siasat.. bukannya perli2 condemn org tu balik.. manalah tahu if personal shopper tu tipu dia..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Banggo ke ngan kanye west ni??
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by faiz-za at 6-5-2016 08:56 PM
bulanbulat replied at 6-5-2016 08:31 PM
Adik dia ni sindrom okb ka apa?
Okb atas harta org lain. Or memang skincare dia meletops.



Kalau tengok tweet dia, banyak pasal barang & kereta mewah
Dengan family kardashian
Memang jenis obses dengan duit kot
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 08:49 PM | Show all posts
speechless aku ngan dia nih....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 08:38 AM GMT+8 , Processed in 0.088754 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list