CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3198|Reply: 2

Hak dan tindakan sebagai pembeli: beli baju online kain rosak

[Copy link]
Post time 14-4-2016 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam nak tanya. Saya ada beli baju budak pre order 12 lot dengan satu pemborong online minggu lepas. Baju dah sampai semalam tapi 2 lot (12 helai) baju warna oren ada masalah sama pada kain iaitu jalur warna putih pada kain ada kesan kesan hitam. Bukan sikit tapi banyak kesan hitam tu. Bila mintak tukar design lain pemborong tak bagi sebab katanya tu bukan kotor atau defect tapi adalah stripe yard. Nilai baju 2 lot tu hampir rm250. Tak tergamak saya nak jual kat orang dengan kualiti kain design oren tu. Kain memang nampak cacat. Fesyen ke apa stripe macam tu. 5 design baju yang ada jalur jalur macam tu ok je tak da kesan kesan hitam tu.<br>
<br>
Nak tanya kita sebagai pengguna memang tak boleh mintak refund ke kalo terima baju macam ni?atau apa perlu saya buat sebab pemborong memang tak bagi tukar baju lain. terima kasih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-4-2016 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu sebahagian daripada baju yang diterima.. rosak tempat sama semua baju

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2016 07:34 AM | Show all posts
tengok term and aggrement

boleh minta refund

sebab rosak disebabkan supplier bukan sebab kan awak

lantik lawyer untuk saman balik pihak pembekal sekiranya tak de pemulangan modal

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 12:25 AM GMT+8 , Processed in 0.070065 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list