CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 8047|Reply: 41

lesen mahal

[Copy link]
Post time 1-4-2016 08:52 PM | Show all posts |Read mode

aku nk buat lesen , aku ushar la hrga lesen dkt sekitar shah alam ni. rata2 untuk dptkan lesen kereta manual dkt shah alam memerlukan rm1200-rm1400. Akan tetapi , pada tahun 2014 gov implenkan harga siling untuk mendapatkan lesen. apa yg aku tau harga siling ni mksodnya harga maksimum sesuatu brg atau produk. boleh ke aku buat report kalo hrga lesen lebih dri harga siling jpj dan betul ke gov implenkan hrga siling utk lesen ni ?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-4-2016 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pulak lesen dah tak boleh renew. Aku dah buat rayuan dkt jpj utk renew, jpj reply suruh ambik test balik bahagian 2 dan 3 praktkal. Aku survey kat skolah memandu utk aku ambik test sahaja rata2 nak rm1k sedangkan aku dah ada basic dan penah dpt lesen kompeten kelas D. Dah melepas P pun. Bengang aku sbb depa ambik kesempatan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-4-2016 11:10 PM | Show all posts
hungryhenry replied at 1-4-2016 11:04 PM
Aku pulak lesen dah tak boleh renew. Aku dah buat rayuan dkt jpj utk renew, jpj reply suruh ambik te ...

biasa la der.knp tk renew lesen dlu ? ko da ada P la ni ?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2016 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah lesen cdl dah pun. Dah kompeten. Tak renew sbb aku takde kat sini
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-4-2016 11:25 PM | Show all posts
hungryhenry replied at 1-4-2016 11:18 PM
Aku dah lesen cdl dah pun. Dah kompeten. Tak renew sbb aku takde kat sini

masa tu dkt mne ? rugi nya kena labur lagi duit
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2016 03:08 AM From the mobile phone | Show all posts
kt tempat i rm1800 hokeyy nak amek lesen kete ne .... huhuhu, hmmm, kena tunggu da bekerjaa laa jawab nye bru amek lesen
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-4-2016 03:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Mahalnye..sekarang test jpj pun bertambah kan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2016 09:02 AM | Show all posts
time aku amik dulu around rm750... lupa dah taun bila
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-4-2016 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
anne_cheng replied at 2-4-2016 03:08 AM
kt tempat i rm1800 hokeyy nak amek lesen kete ne .... huhuhu, hmmm, kena tunggu da bekerjaa laa jawa ...

gila mahal. kete auto ke or pakej sampi llus?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-4-2016 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 2-4-2016 03:38 AM
Mahalnye..sekarang test jpj pun bertambah kan..

aku rasa sma lg, yg brtmbh hnya utk spe yg amek auto
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-4-2016 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 2-4-2016 09:02 AM
time aku amik dulu around rm750... lupa dah taun bila

untung la murah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2016 03:38 PM | Show all posts
Time aku amik rm1350, Pakej amik Sampai lulus,
Kiranya Kalau ko gagal sekalipun,ujian kelas tambahan Memandu tu xpayah bayar lg,
Tp mmg mahal lah,tu kereta je,Dasar cekak darah,
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 12:45 AM | Show all posts
mana2 mahal, kos makan skrg rm6-7, 10 tahun lagi rm20 agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 01:06 AM | Show all posts
Tempat aku utk manual tak silap anggaran dalam RM1200++ juga la.. sekarang mahal betul,menyesal tak ambil dulu pun tak guna..huhu.. kumpul duit sekarang. adoi..tp motor (B2) aku ambil mylesen (RM299) cuma masalahnya dr segi masa ja la..memang lama nak tunggu berbanding yg biasa punya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya dulu belajar ambil lesen d sampai lulus termasuk kena ambil pereksa sekali lagi sebab langgar tiang masa buat s parking cuma bayar rm500 tapi tu tahun 1988 lah....huhuh kertunya saya..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
JDT replied at 3-4-2016 01:33 AM
Saya dulu belajar ambil lesen d sampai lulus termasuk kena ambil pereksa sekali lagi sebab langgar t ...

Wah. Sekarang awak umur berapa? Masa tu saya baru setahun. Haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2016 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Mahal btul kos amek lesen skang. Aku dulu xamek port pn sbb abah aku byarkan utk moto n kereta tp ratus2 je seingat aku..skang da naik smpai seribu lebih ekk..mahei
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
weirdwaniey replied at 3-4-2016 11:44 AM
Wah. Sekarang awak umur berapa? Masa tu saya baru setahun. Haha

Tahun depan achik akan menjangkau separuh abad...bolehlah keluar kwsp akaun 2 untuk berjimba....huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg mahal pon nk amek lesen skrg.... failed undang2 nk repeat dh bayor lg.. kalo 10kali failed, dh brape jota jpj dpt duit... jinake betei.. adik aku sampai sudah xmo pi test undang2.. asyik failed jer dia.. tp salah dia gak, malas nk study... rase nk ketuk ngan senduk jer...

btw, korg tau tak.. kalo dh full D, pastu baru nk buat lesen motor brape kos eh? kene amek blk tak undang2?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu thn 2005 amik lesen kete motor rm1000 kot..wktu tu rase da mahal giler da
bertekad xnk repeat sbb klau repeat kena bayr duit lagi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 30629 Replies : 227
Dharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor biawak komodo
PrickfordDharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor
Views : 6823 Replies : 108
แทงบอล ออนไลน์ ราคาน้ำดีที่สุด LINE:@UFADEAL ทางเข้าแทงบอล ขั้นต่ำ10บาท
ufadeal-websiteแทงบอล ออนไลน์ ราคาน้
Views : 101 Replies : 0
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 205752 Replies : 4936
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 7475 Replies : 55
Restoran Kantan Datin Isma
AngelFreakyAFRestoran Kantan Datin Isma
Views : 41651 Replies : 255
Makan separuh kak
jueazMakan separuh kak
Views : 12385 Replies : 10
Meow & Cincau
riena3321Meow & Cincau
Views : 3517 Replies : 10
kambing yang comel
zazazieglerskambing yang comel
Views : 10828 Replies : 44
Tak perlu nak jadi begitu sempurna duhai wanita
admin6Tak perlu nak jadi begitu sempurna duhai
Views : 7398 Replies : 7

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 06:03 PM GMT+8 , Processed in 0.166538 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list