CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2981|Reply: 20

[Dunia] Kazakhstan haram telefon pintar di pejabat

[Copy link]
Post time 25-3-2016 09:32 AM | Show all posts |Read mode
ASTANA - KAZAKHSTAN. Kerajaan Kazakhstan mengharamkan penggunaan telefon pintar oleh kakitangan awam serta pelawat yang berada di bangunan kerajaan negara itu.

Kakitangan serta pelawat perlu meninggalkan telefon pintar mereka di pintu masuk bangunan kerajaan bermula 24 Mac selaras dengan dasar baru yang bertujuan mencegah kebocoran maklumat dan dokumen rahsia kerajaan.

Arahan tersebut dikeluarkan berikutan peningkatan laporan kes kebocoran maklumat sulit melalui aplikasi WhatsApp.

Menurut sumber memberitahu Reuters, penjawat awam hanya dibenarkan untuk menggunakan peranti mudah alih asas tanpa kamera atau akses internet.
Dokumen penuh larangan diterbitkan oleh laman web berita tempatan Tengrinews.kz.

Kebocoran dokumen rahsia kerajaan sering berlaku dalam media di Kazakhstan.
Baru-baru ini turut dilaporkan berlaku kebocoran maklumat berkaitan rancangan penswastaan dan semakan bajet syarikat milik negara yang berkaitan dengan KZT.




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-3-2016 10:09 AM | Show all posts
malaysia ada buat cmni?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 10:22 AM | Show all posts
tu kat bangunan kerajaan je.. nasib ler kan, pekerja kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 10:29 AM | Show all posts
Malaysia bila lagi?
Malaysia dan kazakhstan kan berpisah teda
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Macammana makcik nak main whatsapp!
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 10:37 AM | Show all posts
blackwidowbae replied at 25-3-2016 10:29 AM
Macammana makcik nak main whatsapp!

cadang create satu forum cari utk warga kzt

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-3-2016 10:58 AM | Show all posts
patutunya cikgu2 pun tak boleh bawak hp dlm kelas....

bawak kalu... dari loceng masuk sampai loceng balik sekolah dia hantam berforum dlm kelas.....



Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 11:00 AM | Show all posts
makcit makcit x leh buat part time jual tudung  IG n Insta time office hour la... ihik..

wah org jual tepon 3310 musti laku ni kat sana...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-3-2016 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Tindakan yg amat bijak...sbb ramai je gomen staff layan smartphone wkt pejabat
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 11:28 AM | Show all posts
mujo bole wasap kat web..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
AdamCopeland replied at 25-3-2016 10:37 AM
cadang create satu forum cari utk warga kzt

Huntung ler tokey forum Cari nanti nakkkk ehehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 01:28 PM | Show all posts
Siapa yang masih simpah phone tak pintar save le budget tak gaduh nak kena beli phone tak pintar baru.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 02:33 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 25-3-2016 01:28 PM
Siapa yang masih simpah phone tak pintar save le budget tak gaduh nak kena beli phone tak pintar bar ...

aku pening la penggunaan vocab dgn sentence kau ni
boleh explain tak?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 02:42 PM | Show all posts
AdamCopeland replied at 25-3-2016 02:33 PM
aku pening la penggunaan vocab dgn sentence kau ni
boleh explain tak?

Dok le lama sikit kat forum ni boleh le faham nanti.

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
HibinoSama replied at 25-3-2016 03:07 AM
Tindakan yg amat bijak...sbb ramai je gomen staff layan smartphone wkt pejabat

Sekarang kat laptop dan pc dah buleh whatsapp.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 25-3-2016 03:04 PM
Sekarang kat laptop dan pc dah buleh whatsapp.

Tu webwhatsapp..klu ko xde whatsapp kt hp, xleh guna gak..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-3-2016 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
HibinoSama replied at 25-3-2016 09:19 AM
Tu webwhatsapp..klu ko xde whatsapp kt hp, xleh guna gak..

Buleh dah. Diorang x kata masuk opis gomrn kena off phone kan? Kan? Cuma nak add no ssseorang utk whatsapp susah la.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 25-3-2016 02:42 PM
Dok le lama sikit kat forum ni boleh le faham nanti.

aku dah lama kat forum
tapi lupa password acc lama
dah 2x jadi mcm tu
ni acc ke 3
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 08:37 PM | Show all posts
AdamCopeland replied at 25-3-2016 07:52 PM
aku dah lama kat forum
tapi lupa password acc lama
dah 2x jadi mcm tu

apa nama nick lama lu...nixar ke?




Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2016 04:20 AM From the mobile phone | Show all posts
lava.sg replied at 25-3-2016 08:37 PM
apa nama nick lama lu...nixar ke?

bukan la bai
tu legend
aku belum tahap legend..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 11:34 PM GMT+8 , Processed in 0.114447 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list