CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4804|Reply: 15

Lelaki Kumpul 750 Kotak Piza Dari Seluruh Dunia

[Copy link]
Post time 24-3-2016 03:11 PM | Show all posts |Read mode




Oleh : TS LOO

sumber foto : https://lh3.googleusercontent.com/



Pastinya ramai di antara kita gemar makan Pizza, tak kira apa jenama pun. Antara sebab utama keenakan pizza adalah kepelbagaian ramuan yang di letak pada atas pizza tersebut, seperti nenas, sosej, cendawan, keju dan banyak lagi.


Namun demikian, menurut laporan Mirror Online, di Amerika Syarikat (AS) terdapat seorang lelaki yang juga merupakan peminat tegar makanan piza telah diiktiraf sebagai pengumpul kotak piza paling banyak di dunia apabila mempunyai koleksi sebanyak 750 kotak piza dari serata benua.


Lelaki tersebut bernama Scott Weiner dari New York telah mengumpul kotak piza sejak 15 tahun lalu dan dia juga memiliki satu kotak piza yang dipercayai terbesar di dunia.















Weiner dengan usia 32 tahun memiliki koleksi kotak piza dari 45 buah negara di seluruh dunia termasuk satu kotak piza yang ditandatangani oleh legenda pembuat piza terkenal, Ed Hardy.


“Saya tidak pernah jemu dan bosan untuk merasai setiap jenis piza dan mampu memakan sehingga 15 keping piza pada setiap minggu.”


Ujarnya, kotak piza dari Brazil, Itali dan India mempunyai corak yang paling unik dan menarik.


Weiner turut memiliki sebuah kotak pizza paling besar di dunia bersaiz 137 sentimeter persegi yang dibeli pada harga AS$200 (RM654).


Tambahnya lagi, sebuah buku yang megisahkan tentang sejarah semua kotak pizza akan diterbitkan dan kira-kira 100 kotak piza akan dibawa ke London untuk dipamerkan di London, Britain pada musim sejuk nanti. – CARI Infonet









sumber info : cbsnews.com/
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-3-2016 03:16 PM | Show all posts
kalaulah ade semua gmbr kotak pizza..boleh cuci mata n banding2kan design kotak yg dia kumpul.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau huby aku ni selamat dah aku bakul sampahkan kotak2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 03:43 PM | Show all posts
lucah nya nama...weiner tu bkn kotek ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 03:59 PM | Show all posts
kotak pizza jalanan kat Malaysia nie dia ada dak lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 05:19 PM | Show all posts
Manusia ni macam2 hobinya
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-3-2016 06:25 PM | Show all posts
CrowneGlory replied at 24-3-2016 03:30 PM
Kalau huby aku ni selamat dah aku bakul sampahkan kotak2 tu

kahkahkah..lawakbtul.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 06:45 PM | Show all posts
ada org suka kumpul paper bag, dia suka kumpul kotak pizza
byk plak tu
niceeeee
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-3-2016 09:26 PM | Show all posts
rajin betul kalau dah nama nye hobi..
kat mana la dia simpan kotak2 tu semua..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2016 04:40 PM | Show all posts
org dh x buat pameran koleksi setem dh kot...
i ade ni byk....nak buat ape ek?...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2016 09:38 AM | Show all posts
manjalara_01 replied at 26-3-2016 04:40 PM
org dh x buat pameran koleksi setem dh kot...
i ade ni byk....nak buat ape ek?...

simpan je ....smapi satu waktu...ia akan jadi sangat bernilai......kot....
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2016 10:29 AM | Show all posts
bagi aku buat semak je simpan kotak2 ni...tapi tak tahlah mungkin ada nilainya pada masa2 akan datang.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2016 05:40 PM | Show all posts
siape_aku replied at 28-3-2016 09:38 AM
simpan je ....smapi satu waktu...ia akan jadi sangat bernilai......kot....

harap2 gituw la..
u xde buat ape2 collection ke?...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2016 08:02 AM | Show all posts
ade syiling lame....duit empat segi....tapi sayang...dh hilang....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2016 05:13 PM | Show all posts
buat lipas banyak kt rumah ja
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 05:13 PM | Show all posts
klu kb ada satu kedai piza nama gino piza dan mempunyai box yg besar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 05:41 AM GMT+8 , Processed in 0.071297 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list