CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4401|Reply: 31

Adakah Korang akan terus Makan di Restoran itu sekiranye.....

[Copy link]
Post time 22-3-2016 10:54 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua.....

Sebelum ni manja slalunye terbaca kisah2 x brape menyenangkan pengunjung/pembeli makanan di luar...
Biase la..ade2 saje "benda asing" yg terjumpe dlm lauk pauk...yg dibungkus atau setelah hampir habis makan...
timbul la benda2 asing tu...

Antaranye well...xyah sebut la kan.......nnt geli pulak....

Anywho...bile bc tentang kisah org len...mmg kite pun terasa jijik...etc....
Tp bile terjadi pd manja sndiri......baru la terkesan....

So anyway..ape yg manja nak tanye
1- adakah korang akan makan semula di restoran tersebut?
2- bleh la share pengalaman "ngeri" korang..ape yg korang jumpe dlm lauk special hari tu...

Manja sebenarnye suke beli mkn kat restoran ni..sbb satu2nye restoran melayu yg dekat skali dgn rumah manja...
Tp...skrg rs mcm fobia pulak nk mkn sana...yaa....yg tukang masak foreigner...tp tuan kedai pun slalu ade tlg2 skali melayu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-3-2016 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt jumpa haper tuuuu suspennyer


makcik pernah jumpa batu pasir, rambut, sponge basuh pinggan
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2016 11:34 PM | Show all posts
Aku penah jumpak paku besar hitam dalam mi kuah..kuah dia kaler hitam tu..aku xtau sbb paku tu yg kuah jadi hitam atau sbb kuah yg paku jd hitam  

kedai lak kedai kwn husben..ada gakla p beli lps2 tu tp xmau mi kuah dia saja laa...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2016 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah gigit kaca gelas..aku ingtkn gula..rupanya kaca gelas yg retak
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2016 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlu sllu mkn mlm kt satu kedai mkn ni,sedap n murah..skli tu dh abis mkn sayur kailan ikan masin,siap mjilat jari,tertengok satu makhluk putih mngengsot dlm pinggan.. bila di amati bnda tu adalah ULAT SAMPAH.. terkedu,x tau nk ckp ape.. itu last mkn kt kdai tu n skrg kdai tu x bukak lgi.. xtau cane ulat tu msih idup lagi dlm pinggan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2016 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
meolss prnh jmpe ulat dlm sayur, lps tu, bertaun la x order & makan sayur wktu makan kt luar..
baru2 ni majalah 3 ada la siarkan pasal tmpt meolss, surprisingly, m3 mention pasal p.cik jual pau ni & tmpt p.cik ni niaga pun seberang jalan tmpt kje meolss je..
bila 1 hari sembang dgn bos, dia bgtau la yg mana ada staf tnb beli kt p.cik tu..rupanya bila deme g wat kje kt situ, deme nmpk tmpt pembuatan pau tu kotor, dgn ayam, anjing yg lalu lalang....
meolss da la da telan dlm lebih kurang 15biji pau dia
btw, klu yg tau tu diam2 kn jela..mybe tmpt pembuatan tu da bersih since tmpt lama dia da musnah..
tp bila dgr citer tu, lngsg meolss x pandang da pau dia wlpn hari2 ramai org beratur..pau dia da la so-so je, cuma sbb hrga rm1, tu ramai g beli
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-3-2016 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
So far, alhamdulillah tak pernah lg jumpa benda yg luar biasa dalam makanan. Tp just nk nasihatkan TT, kalau dah sekali pernah jumpa benda kotor please la avoid kedai tu, kita dituntut utk makan makanan dari sumber yg bersih. Walaupun kedai tu dekat rumah ke apa, please cari kedai lain. Btw, TT jumpa apa ye?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2016 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
ciskek.leleh replied at 23-3-2016 12:41 AM
meolss prnh jmpe ulat dlm sayur, lps tu, bertaun la x order & makan sayur wktu makan kt luar..
baru ...

Mesti pau tu gebu gebas kan agaknyaa inti pau tu diorang gaul dgn apa ye?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-3-2016 09:57 AM | Show all posts
blackwidowbae replied at 22-3-2016 11:12 PM
Tt jumpa haper tuuuu suspennyer

suspend kan?...

hari tu bungkus mee hai lam....
mee & kuah asing....dlm bekas polisterin tu...bile bukak ade nampak cebis polisterin(ade mee) dlm tu...
mula2..i was like...its ok..la....nak buat mcm mana...

then bile tgh makan...(dh campur kuah hitam kicap kan...)
baru je makan skit..ttiber terasa mcm ade benda halus..keras...
bile kluarkan tgk2...span cuci pinggan yg dawai halus tu......

sori la..tp kalau termkn benda tu...sure masuk hospital..
mcm kes budak skolah keracunan termakan kaca tu kan...??...

rambut dh biase la...pernah skali tu i lapar sgt...i just kluarkan rambut & teruskan makan...
ok je after that....x sakit perut...alhamduliilah...nasib baik...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2016 09:58 AM | Show all posts
alieyrina replied at 22-3-2016 11:34 PM
Aku penah jumpak paku besar hitam dalam mi kuah..kuah dia kaler hitam tu..aku xtau sbb paku tu yg ku ...

kan?..mee kuah itam..mana nak nampak ape2 dlm tu....
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2016 12:00 PM | Show all posts
ak penah jumpa bangkai cicak.

menu : char kueteow

kenapa aku pasti itu bangkai cicak?

sb lps siap makan, ak cuba gigit. ingatkan itu apa. lps geget2 x putus, aku letak, belek2. ya, mmg bangkai cicak.

ak rse dia x tutup bekas kicap/kuah char kue teow tu rapat2. cicak dtg jilat2 n jatuh. lama2 jd arwah dlm tu tanpa sape sedar.

sedar2 dh slmt char kue teow dalam pinggan aku.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2016 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 23-3-2016 09:57 AM
suspend kan?...

hari tu bungkus mee hai lam....

Erk besar ker sponge basuh pinggan berdawai tu nakkk oii.. seriau makcik baca, tekak makcik pun terasa bagai dicucuk cucuk dawai dah ni

Yang makcik makan tu sponge macam spongebob jer di potong sama besar dengan daging cincang, jenuh makcik kunyah tak hancur, chewy jer ahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2016 01:10 PM | Show all posts
blackwidowbae replied at 23-3-2016 12:30 PM
Erk besar ker sponge basuh pinggan berdawai tu nakkk oii.. seriau makcik baca, tekak makcik pun te ...

ade la dlm 1 cm pjg....
sebenarnye mulut kite ni hebat...
kalau ade benda asing dlm mulut tu sehalus rambut pun...mmg terus bleh detect...
tp sehebat2 mulut pun..kalau benda asing tu x sempat detect or terus tertelan masuk perut...
tu yg menjadi masalah...

betul x??...
hhhmm...tu la...kan..human error 1...kebersihan lagi 1....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2016 01:14 PM | Show all posts
chinta89 replied at 23-3-2016 12:00 PM
ak penah jumpa bangkai cicak.

menu : char kueteow

alamak...np la u gigit..patut biar kan je...
curiosity killed the cat gituww.....dh la habis makan...

tu la kan..kadang dapur kite pun...blum tentu tiptop....
ape lagi dapur2 kat restoran...tu.....

mcm dapur rumah i...mcm dh jadi highway cicak mlm2...
kalau i turun ke dapur mlm2 on lampu jeh...ade la cicak2..sana sini...terabur lari...

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2016 01:26 PM | Show all posts
manjalara_01 replied at 23-3-2016 01:14 PM
alamak...np la u gigit..patut biar kan je...
curiosity killed the cat gituww.....dh la hab ...

mmg iols kegelian bilaingat2 balik..

sbnrnya kedai makan ni kalau kte tgk dapur, mana ade yg bersih sgt pun. n kalau pk gtu, mmg kte x selera nk makan kat mana2 kedai pun. tp iols pk, atas nasiblah nk kena kat kedai yg kotor yg terlihat pada pandangan atau kotor yg tersembunyi dari pandangan.

atau kalau kita lucky, kite dpt kedai yg mmg btl2 bersih
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2016 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 23-3-2016 01:10 PM
ade la dlm 1 cm pjg....
sebenarnye mulut kite ni hebat...
kalau ade benda asing dlm mulut tu seh ...

Ha'ah ler nakkkk makcik baru sedar mulut kiter ohsem!  

Betul betul tu nakkkk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-3-2016 02:39 PM | Show all posts
chinta89 replied at 23-3-2016 01:26 PM
mmg iols kegelian bilaingat2 balik..

sbnrnya kedai makan ni kalau kte tgk dapur, mana ade yg be ...

yup...i pun bile beli makan ke ape...i x fikir psl dapur la..
sbb tempat makan tu mmg i memilih....& masa tu pun tgh lapar..so x pk pjg
janji tempat makan nampak bersih decent...ok la...

yup u....doakan je la kite semua dijauhi...makanan yg kotor..
& kurang berkhasiat aka fast food...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2016 02:39 PM | Show all posts
blackwidowbae replied at 23-3-2016 01:28 PM
Ha'ah ler nakkkk makcik baru sedar mulut kiter ohsem!  

Betul betul tu nakkkk

laa...ni acik BW rupenye..
dh tukar avatar dh x kenal...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2016 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
ler penat makcik enterprame tak kenal rupernyer
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2016 03:13 PM | Show all posts
blackwidowbae replied at 23-3-2016 02:44 PM
ler penat makcik enterprame tak kenal rupernyer

avatar kemain besar....
ade ape2 ke?...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-6-2024 06:43 AM GMT+8 , Processed in 0.336697 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list