CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6632|Reply: 6

Masalah bunyi busing kat dashboard kereta

[Copy link]
Post time 8-3-2016 04:15 PM | Show all posts |Read mode
Kereta Toyota Wish Recond tahun 2010 baru dibeli mengalami bunyi bising dekat dashboard terutamanya apabila berjalan di permukaan yang tidak rata. Harap ada pakar kereta atau yang pernah mengalami masalah sedemikian boleh membantu.

Terima kasih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-3-2016 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Clarify skit bunyi cmana? Dlm dashboard de apa je slain ekon blower system, woring2 segala dan segala mcm relay suis. Apa bemde ek yg bleh mnyebabkan bising
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2016 10:06 PM | Show all posts
rioster replied at 8-3-2016 05:02 PM
Clarify skit bunyi cmana? Dlm dashboard de apa je slain ekon blower system, woring2 segala dan segal ...

bunyi bising macam geseran plastic di seluruh dashboard. Bunyi bising membuat pemandu kurang selesa semasa memandu

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2016 10:10 PM | Show all posts
Edited by dragonfly_1942 at 8-3-2016 10:11 PM
dragonfly_1942 replied at 8-3-2016 10:06 PM
bunyi bising macam geseran plastic di seluruh dashboard. Bunyi bising membuat pemandu kurang seles ...

confirm bukan bunyi blower aircon, wiring. Rasanya ada bahagian dah longgar. bila mengguna sidikit tenaga tekan dashboard macam lembut ya
betul ke quality WISH begitu teruk??? Saya dah mula was was
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2016 10:16 PM | Show all posts
dragonfly_1942 replied at 8-3-2016 10:06 PM
bunyi bising macam geseran plastic di seluruh dashboard. Bunyi bising membuat pemandu kurang seles ...

bunyi geseran macam kiki......macam Jangkrik berbunyi
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2016 06:14 AM | Show all posts
dragonfly_1942 replied at 8-3-2016 10:16 PM
bunyi geseran macam kiki......macam Jangkrik berbunyi

ade part2 yang dah loose la tu ... banyak simple joint dalam dashborad, skru2 kene check loose ke x   

kalau dashboard yang pernah di togelkan memang akan datang bunyi2 tu .. kene togelkan balik, check satu2  

tapi kadang2 bukan bunyi dalam dashboard ... kadang2 bunyi dari suspension/tie-rod .. pasal bunyi macam jenkrik nie bunyi metal friction
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 10-3-2016 10:12 AM | Show all posts
skyreds replied at 9-3-2016 06:14 AM
ade part2 yang dah loose la tu ... banyak simple joint dalam dashborad, skru2 kene check loose ke  ...

Saya semalam baru perasan Toyota wish model baru ni dashboardnya amat lembut. Saya juga ada tanya kawan yang memiliki Wish, mereka pun bilang Wish mereka mengalami masalah yang sama bila pandu di permukaan jalan yang tidak rata. Saya mengucapkan terima kasih atas pandangan and nasihat tuan-tuan sekalian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 06:33 PM GMT+8 , Processed in 0.070285 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list