CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2828|Reply: 5

Graduan Pointer bawah 3

[Copy link]
Post time 18-2-2016 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam.
Sy nak tanya, apakah kriteria wajib bagi seseorang graduan utk dipanggil temuduga harus mendapat pointer 3 dan keatas?

Sy ni sekarang sem 5 program Actuarial Science, tapi CGPA sy bawah 3. Takot sangat2 nanti praktikal x dpt tempat dan lebih gerun bila fikirkan hal kerja!!

Di sini sape yg ade pngalaman or cerita yg boleh membantu masalah sy, mohon kita sembang2. Pernah gak terfikir nak try PTD lepas habis degree, tpi PTD panggil x students yg dpt pointer bawah 3?

Nak masuk field actuary mcm mustahil dah. Dia punya requirement pro papers lagi mmg fuhhhhh.
Nak jugak try masuk department risk ke, investment ke. Tapi tulah, takot beb bila fikir dah nak kerja ni dgan pointer bawah 3.

Hope dapat membantu. Thanks a lot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-2-2016 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
PTD pernah panggil student yg pointer x smpi 3.00

Interview kerja klu akademik (tutor or lecturer) je yg wajib 3.00

Kalau bukan akademik tu xperlu 3.00. Terlalu dangkal kalau nk berpaksikan pointer semata2. Jgn risau dek..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-2-2016 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Mulan replied at 18-2-2016 08:41 AM
PTD pernah panggil student yg pointer x smpi 3.00

Interview kerja klu akademik (tutor or lecture ...

Tq Mulan.
Sedikit lega dgn penjelasan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2016 09:06 AM | Show all posts
jgn isau diknon.. ada je company hire staff tak tgk pointer.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2016 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
jgn risau, skrg bnyk company yg amik pekerja based on how u answer & react wktu interview, ur problem solving..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2016 12:13 PM | Show all posts
Banyak je company yang tak tengok pointer time keje.
Yang penting masa interview kena Confiden habis. Tp jgn terlalu confiden.


Kebanyakkan comp yang tgk pointer tu sbb diorang senang nak tapis.

Ada je yang tiap2 sem dpt dean list tp still tak boleh buat keje.
Reply

Use magic Report

Follow Us
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 12:23 PM GMT+8 , Processed in 0.064594 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list