CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 40387|Reply: 296

[Tempatan] Pelajar Malaysia maut di langgar keretapi di London

[Copy link]
Post time 26-1-2016 10:28 PM | Show all posts |Read mode
Edited by monreyes at 26-1-2016 10:30 PM

Tadi kat Buletin TV3...

Man dies after being hit by a train at Marble Arch
A man has died after being hit by a Tube train at Marble Arch this evening.
British Transport Police say the death is not being treated as suspicious.
The train was evacuated, and part of Oxford Street was blocked off.
The incident caused severe delays on the Central Line.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2016 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Berderet cite psl student kt oberc meninggal..kesia family dorangg
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-1-2016 10:33 PM | Show all posts
khabarnya parents pun ada sana...abang dia konvo
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 10:35 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 10:38 PM | Show all posts
Takziah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah... mohon pencerahan kes penuh

Bertimpa2 kes pelajar obersea meninggal. Jaga keselamatan uols semua
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-1-2016 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Innalillah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Serius x paham..mana story mendalamnya?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2016 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
bermusim pulak ye.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 10:44 PM | Show all posts
menyusah kan orang jah kan??
akak syak heshe bunuh diri jah...
kalau nak mati pun make sure mati diam2 jah dek
choii,
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 10:47 PM | Show all posts
wah...ini tak jauh dari rumah saya. habislah berhantu marble arch station.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-1-2016 10:51 PM | Show all posts
katanya masa tu dia berseorangan di stesen tersebut...
baru balik dari kolej...
disyakki terjatuh di landasan..
masih bernyawa ketika paramedic sampai...
Muhammad Aaron namanya....
btw ..my experience..lajunya train kat situ ya ampunn...berdesup...terkujat iolls..
bukan macam lrt kita lenggang kangkung
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 10:51 PM | Show all posts
bunuh diri ke? ataupun terjatuh?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Lps sorang, sorang student meninggal
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 10:54 PM | Show all posts
Edited by alahai at 26-1-2016 10:55 PM

Selasa, 26 Januari 2016 @ 10:31 PMPelajar Malaysia maut dirempuh tren di LondonOleh Zaharah Othmanbhnews@bh.com.myPELAJAR Middlesex University, Muhamad Aaron Maseri maut dilanggar subway tren di London. - Foto NSTPLONDON: Seorang pelajar Malaysia maut selepas dilanggar tren bawah tanah di stesen Marble Arch, di sini, pada petang Isnin.Dalam kejadian itu jam 6.26 petang, Muhammad Harun Maseri, 22, pelajar Universiti Middlesex, dilaporkan dilanggar tren ketika dalam perjalanan pulang ke rumahnya di laluan Central ketika waktu puncak.Mengikut laporan akhbar The Standard, jurucakap Pengangkutan London, berkata mangsa masih hidup sejurus dilanggar namun disahkan meninggal dunia oleh pasukan paramedik yang tiba bagi merawat mangsa.Kejadian itu juga turut menyebabkan beberapa perjalanan tren ditangguhkan bagi membolehkan pihak bomba dan polis menjalankan siasatan di lokasi berkenaan.Sementara itu, pihak Polis Trafik British, berkata hasil siasatan awal mendapati tiada unsur jenayah dalam kejadian berkenaan dan setakat ini, kes diklasifikasikan sebagai kemalangan.Akhbar itu juga memetik kenyataan seorang saksi, Chris Green yang berada dalam tren berkenaan berkata beliau mendengar pemandu membunyikan hon sebelum tren berkenaan diberhentikan secara tiba-tiba."Saya melihat melalui cermin tingkap dan melihat ramai orang berlari ke arah laluan keluar platform," katanya.Katanya, beliau dan penumpang lain diarah keluar daripada stesen berkenaan bagi membolehkan pasukan paramedik menjalankan tugas menyelamat mangsa.Setakat ini, ibu bapa mangsa yang sedang berada di London, bagi menghadiri majlis konvokesyen abangnya juga sudah dimaklumkan mengenai kejadian itu.Jenazah yang kini ditempatkan di rumah mayat Westminster untuk proses bedah siasat dijangka dibawa pulang ke Malaysia pada Khamis ini.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/118350

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Study mana. Kos apa. Under scholarship ke FAMA.

*soklan standard utk student study obersea
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 26-1-2016 10:57 PM | Show all posts
Aaron Masseri.Middlesex University
Yang ni ke...




Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalilallah...

Takziah kepada ahli keluarga..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana blh jatuh.atau kena tolak mcm sorang ppuan dulu tu?sejak kes bom kt paris?ntah la
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 11:01 PM | Show all posts
hanakikan replied at 26-1-2016 10:54 PM
Study mana. Kos apa. Under scholarship ke FAMA.

*soklan standard utk student study obersea

fama kot sister?

adik beradik dok study kat london gitu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 01:04 PM GMT+8 , Processed in 0.081159 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list