CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 27244|Reply: 177

Viral Baju Seakan Ayam Belanda, Fafau Mohon Netizen Kutuk Dirinya Sahaja

[Copy link]
Post time 26-1-2016 02:47 PM | Show all posts |Read mode
Oleh Izzah Abbasy

Apa sahaja yang dipakai oleh artis, jika tak kena dengan gayanya pasti dikritik dan dikecam hebat oleh netizen.

Fara Fauzana ketika mengacara Anugerah Juara Lagu ke-30 (AJL30), Ahad lalu telah mengenakan persalinan kedua oleh Rizalman Ibrahim.



Pakaian berwarna hitam dipadankan dengan tudung merah yang dikenakan penyampai Hot FM itu hangat diperkatakan apabila ia disamakan dengan 'ayam belanda'.




Namun Fara Fauzana telah memuatnaik status di laman Instagram miliknya ;

"ereka tiada salahnya kerana mereka penat bekerja demi mencantikkan saya. Bukan salah baju, tetapi salah badan saya yang 'sado'. Jadi, kalau nak kutuk, biarlah saya yang dikutuk. Jangan kutuk pereka fesyen,"

Rizalman sebelum itu menjelaskan, busana dipakai Fara pada malam AJL30 ialah koleksi sedia ada daripada tahun lalu.




Beliau turut memberitahu, baju terbabit dipinjam Fara pada saat akhir apabila pakaian oleh pereka fesyen lain yang sepatutnya digayakan wanita itu, tidak bersesuaian dengan tema majlis anugerah berkenaan. - CARI Infonet
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2016 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Fara...klu pki jubah vogeh2 buh kilat2 merelit2 pun better dr pki baju pelik gitu..
Dah tau bdn tu x berapa cun..jgn la pakai pelik2..
Ni dgn peplum nye..lg selambak nmpk..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:03 PM | Show all posts
benang lain ek..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la kata fafau tu
Body dia pun bkn model cut, mmg xsesuai pakai baju tu
Xpasal2 rizalman pulak yg kena padahal masa fafau test baju tu, rizalman kat oversea
Last minute pya pasal
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:07 PM | Show all posts
Nampak  mcm kain satin murah citrawarna je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:08 PM | Show all posts
mangsa fesyen.. sian
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
aku ingt aku sorg je nmpk bju fafauu tu pelik . peplum tu comeyy dh cuma tgn fafauu nmpk nau kesadoan die tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg hauk sungguh fesyen.. Berbeza dgn Gee, busana ringkas, tapi nampak anggun.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2016 03:19 PM | Show all posts
time jurnal tu dia ada fitting baju kaler shocking pink, time bila dia pakai baju tu masa ajl? tak nonton sangat ajl dok tukar2 channel

tapi memang ha to the uk sangat kedua2 pesen...yg kaler pink tu cantik kaler tapi nampak cam turtle sbb kat blkg dia cam cengkerang
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:25 PM | Show all posts
takde lah.
kalau baju dah fesyen cenggitu, sesiapa pakai pun akan nampak macam ayam turki, okehh?

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
bottombikini replied at 26-1-2016 03:19 PM
time jurnal tu dia ada fitting baju kaler shocking pink, time bila dia pakai baju tu masa ajl? tak n ...

ada jugak tgk jurnal . mmg tk pkai pun bju tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:27 PM | Show all posts
fafau pakai jubah ok je
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Rizalman bapok kuat sentap berhari emo kat ig.pantang kena komen baju x lawa mulalah dia tranform jd diva AA
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:31 PM | Show all posts
cekodok.masin replied at 26-1-2016 03:26 PM
ada jugak tgk jurnal . mmg tk pkai pun bju tu

nasibbb..kalo dia pakai juge noks tak tau lah ape pula hencapan

tetiba tingat baju telitabis lopak masa AIM
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:31 PM | Show all posts
ko dh tau x sesuai ..lg mau pakai
mmg nk dihencap keh...
burung belanda...adehhh
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:39 PM | Show all posts
baju mungkin sesuai kalau si pemakai tak pakai tudung.. si fafau pulak pilih tudung merah, dah terus macam ayam belanda
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2016 03:45 PM | Show all posts
Teringat maskot Indonesia
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:47 PM | Show all posts
baju pesen ayam serama fafau itu masih lagi jadi hot topic sampai hari ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:47 PM | Show all posts
AT LEAST FARAH X SALAHLAH ORG LAIN
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 03:51 PM | Show all posts
hahaha ayam belanda..
macam2 la netizen ni pun..
last minute punya pasal..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 05:46 AM GMT+8 , Processed in 0.156143 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list