CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 22438|Reply: 163

Raja Farah hamil

[Copy link]
Post time 23-1-2016 05:49 PM | Show all posts |Read mode
tahniah!!

KUALA LUMPUR: Pernah menganggap dirinya tidak mungkin berpeluang menjadi ibu, semua andaian yang sedikit masa lalu menghantui pelakon dan pengacara, Raja Farah Raja Aziz, 27, itu ternyata meleset apabila disahkan hamil dua bulan. Berita kehamilannya itu diketahui seminggu selepas Raja Farah pulang daripada mengerjakan umrah di Tanah Suci Makkah bersama suaminya, Iskandar Ismail dari 18 hingga 29 Disember lalu. "Alhamdulillah kerana akhirnya keinginan untuk menjadi ibu dimakbulkan Allah. Saya hanya mengetahui diri saya hamil apabila membuat pemeriksaan pada 5 Januari lalu. Berita ini cukup menggembirakan saya dan suami kerana setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga pasti mengimpikan cahaya mata. "Diikutkan saya tidak pernah merancang apatah lagi mengharap kerana bimbang nanti diri akan kecewa. Saya sering memujuk diri mungkin masa untuk hamil belum tiba. Pernah juga terdetik di hati, apakah saya tidak mungkin mengandung tetapi berita ini melenyapkan semua perasaan sangsi itu," katanya teruja.



Raja Farah dan Iskandar bernikah pada 6 September lalu di Masjid Diraja Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong. Ia adalah perkahwinan kedua pelakon kelahiran ibu kota itu yang dikenali menerusi filem Apa Kata Hati, Anak Halal, Maut dan Aku Masih Dara. Ditanya perasaannya bakal menjadi ibu, Raja Farah tidak mampu menyembunyikan kegirangannya kerana detik yang sudah lama ditunggu itu bakal menjadi kenyataan. "Sukar digambarkan dengan perkataan kerana selama ini, saya memang berharap untuk segera menjadi ibu. Bagaimanapun, sebelum melaluinya saya diuji dengan pelbagai dugaan namun Allah itu adil. Penantian panjang saya itu berakhir apabila disahkan hamil," katanya. Selepas hampir lima bulan bernikah, Raja Farah dan suaminya sekali lagi diraikan dalam satu majlis resepsi yang diadakan di Anjung Floria, Precint 3, Putrajaya, petang tadi. Raja Farah sebelum ini pernah berkahwin dengan Megat Bashirun Qhuyum Zakaria pada tahun 2010, namun jodoh mereka berakhir pada 25 Mei tahun lalu tanpa cahaya mata.



Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/117321

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 23-1-2016 05:50 PM | Show all posts
btw..gambo bwh tu hasben sheols mcm engku mail pulaksss.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah. Rezeki kahwin baru. Dah lah jodoh senang
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.congrats.jaga dori elok elok
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf diri diri. Sape pulak dori?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
CikDaNdeLi0n replied at 23-1-2016 05:50 PM
btw..gambo bwh tu hasben sheols mcm engku mail pulaksss.

Haah i pun tadi tengok nampak mcm engku mail.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw tahniah pregnant. Jaga diri n kandungan elok2.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 06:09 PM | Show all posts
retis sendu...B to the O to the S to the AN
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 23-1-2016 06:14 PM | Show all posts
Alhmdulillah , rezeki ko la farah , tahniah farah .
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah...
tnggu yana samsudin plak..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 06:30 PM | Show all posts
Alhamdulillah
tahniah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 06:31 PM | Show all posts
Alhamdulillah
tahniah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdullilah..tahniah buat raja farah n asben..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 06:36 PM | Show all posts
congratulations
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 06:49 PM | Show all posts
Tahniah raja farah n asben....
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
mimieedz replied at 23-1-2016 06:09 PM
retis sendu...B to the O to the S to the AN

Bosan2 pun ko klik and reply gak thread ni khennnnnn...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 23-1-2016 06:53 PM | Show all posts
tahniah rf n shuben
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah.... sedey plak bile bace statement yg dia ckp mungkin tak bpeluang jd ibu... allah tu adil kan.. rasenye ex shuben dia makan ati tak? Kemain aritu ala2 tkejut tau RF nk kawin.. igtkan nak pikat balik.. kate nye...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
lionsleepin replied at 23-1-2016 06:50 PM
Bosan2 pun ko klik and reply gak thread ni khennnnnn...

Kikikiki.... alhamdulillah.. tahniah RF!
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2016 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnyaaaa...beribu taniyaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 07:25 PM GMT+8 , Processed in 0.088302 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list