CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: pokokbunga

Antara dua, BMW 3series atau Merc C200

[Copy link]
Post time 11-1-2016 03:46 PM | Show all posts
Kalo tanye aku.aku suggest amik f30 la...gearbox zf 8 speeds die mmg terbaik...mmg comparable dengan dsg gearbox, but without the drawbacks of dsg...nak amik bimmer make sure at least amik f30 320i, kalo x sia2 kena tapau dengan jetta ...cornering bimmer mmg the best in the business, lg cantik amik suspension msport...mmg melekat dekat jalan...so far da dekat 9 bulan aku pakai f30 320i sport edition sbb aku mmg minat sport rim 18inch, mmg aku x menyesal amik bimmer, sbb aku mmg consider A4 dlu but at the end, i chose bimmer, tak di nafikan mmg ade rattle noises dlm kete, standard ckd la, tp once ko tekan throttle, trust me, u will forget those minor issues. i test drove c200 w205 recently, as far as engine is concern, its comparable to bimmer, but not the gearbox, gearbox quite slow and lazy, it took a little while for the gearbox to realise that u are intend to accelerate, hence it fails my test. at the of the day, choose car that can suit your style and preference, dont rely on my suggestion alone as i tend to be bias..heheheh gudlak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-1-2016 04:43 PM | Show all posts
joe_jambul replied at 11-1-2016 03:46 PM
Kalo tanye aku.aku suggest amik f30 la...gearbox zf 8 speeds die mmg terbaik...mmg comparable dengan ...

ulasan terbayekkk brooou rasa apa yg i rasa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-2-2016 01:09 PM | Show all posts
after much tought n consideration (3,4 kali test drive for both cars), my hubby chose BMW, Msport series coz dia kata lagi sedap bawa beemer. In sya Allah dpt awal bulan depan, his company ada 6% discount



tapi as a lady, my eyes lagi rasa Merc more attractive exterior and interior....huhuhuhuuhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-2-2016 01:10 PM | Show all posts
anyway, thank all for your opinion..appreciate it
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2016 04:03 PM | Show all posts
pokokbunga replied at 24-2-2016 01:09 PM
after much tought n consideration (3,4 kali test drive for both cars), my hubby chose BMW, Msport se ...

good choice..thats the different between man and woman bunga..we go for ultimate driving pleasure..whereas woman like sexier and more comfortable car.. try book this mth, cause govt has approved more discount...i guess cheaper by 8k...it starts from 25/2/2016 x silap i
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 03:57 PM | Show all posts
dah beli ke lambat nak review ni pandangan aku, aku pakai Merc E series
Merc - orang tuak pakai
BMW - orang mudak2



Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 8-4-2016 11:46 AM | Show all posts
shamsadis replied at 7-4-2016 03:57 PM
dah beli ke lambat nak review  ni pandangan aku, aku pakai Merc E series
Merc - orang tuak pak ...

boleh jer nak review...utk org lain punya reference in future..dah beli dah...my hubby opted for BMW
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2016 08:23 AM | Show all posts
Tuan tanah dah beli ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 193786 Replies : 4482
TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta Rasuah Madani telah berputik...
Perwira2022TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta R
Views : 4977 Replies : 42
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 23576 Replies : 151
di Malaysia menyeronokkan , jiran semuanya baik namun selepas 35 tahun wanita  Rohingya, Amirah Anisah Samad yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia tekad berhijrah ke AS untuk kehidupan lebih baik
YgBenardi Malaysia menyeronokkan , jiran semuan
Views : 8270 Replies : 83
MONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
royaldanishMONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
Views : 78469 Replies : 199
BROOKLYN 99
anony-mousBROOKLYN 99
Views : 5918 Replies : 20
ONLY MURDERS IN THE BUILDING
PrickfordONLY MURDERS IN THE BUILDING
Views : 6799 Replies : 27
STRANGER THINGS SEASON 2
farleoSTRANGER THINGS SEASON 2
Views : 29981 Replies : 48
GOOD GIRLS (NETFLIX)
adila39GOOD GIRLS (NETFLIX)
Views : 10022 Replies : 18
Sambal Village Park
delima.HSambal Village Park
Views : 1882 Replies : 13

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 06:51 AM GMT+8 , Processed in 0.057729 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list