CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5705|Reply: 31

[Tempatan] Muncul pula audio anti-PM, tapi MB N9 nafi

[Copy link]
Post time 30-7-2015 01:47 PM | Show all posts |Read mode
Edited by EJALTI at 30-7-2015 05:52 AM

Muncul pula audio anti-PM, tapi MB nafi

1:16PM - 30 Jul 2015
http://www.malaysiakini.com/news/306699

  

Selepas kebocoran video kenyataan menggemparkan Tan Sri Muhyiddin Yassin, muncul pula rakaman suara yang kritis kepada perdana menteri yang didakwa dibuat oleh menteri besar Negeri Sembilan.

Rakaman hampir dua minit itu antaranya menyebut bahawa kritikan Muhyiddin terhadap 1MDB adalah betul dan perkembangan kes itu, termasuk pendakwaan beberapa pihak, tidak logik.

Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan bagaimanapun menafikan sekeras-kerasnya dakwaan  yang menurutnya tidak berasas itu.

“Saya ingin menegaskan bahawa saya tidak ada kena mengena langsung dengan rakaman audio itu, apatah lagi dengan pengakuan individu itu,” katanya.

Dalam kenyataan hari ini, Mohamad berkata pihak di belakang dakwaan itu berniat jahat kepadanya, cuba mengelirukan rakyat dan mahu melaga-lagakannya dengan pemimpin lain Umno dan kerajaan.

“Saya menggesa semua pihak supaya tidak mudah percaya dengan pembohongan dan fitnah yang dilemparkan oleh pihak tidak bertanggungjawab terhadap saya,” katanya.


'Dia cakap tu ada fakta'

Berikut antara transkrip rakaman itu:

Saya bukan nak menyebelah Muhyiddin, mana-mana pihak. Tapi dia cakap tu ada fakta. Betul. Apa dia kata, mistake has been done. It’s okay. You know, just apologise. Kita akan bersama dengan dia, bukan kita nak suruh dia berhenti ke letak jawatan.

Betulkan balik. Jom sama-sama repair. Macam Mahathir tanya tu simple. Dia tak tanya apa, dia tanya duit itu pergi mana, itu saja. Apa yang Najib susah sangat sebenarnya, duit ini aku dah terpakai. Aku dah silap salah manage. Dah tersilap, habis ceritalah.

Mahathir nak itu saja, Bukan nak tahu itu tidak. Yang ditangkapnya ofice boy, dispatch, 1MDB ditangkapnya, ya Allah hai.

Muhyiddin kata itu betul. Statement dia di Cheras, Muhyiddin kata kenapa tak tangkap orang yang bersalah dan disyaki?

Yang ditangkap adalah yang tidak bersalah. Benda ni kan, yang buat onar orang kata Najib, tangkaplah najib. Siasat Najib. Ini yang dituduh tak ditangkap, yang disyaki disiasat.

Macam mana tu office boy, standard office boy nak buat kerja RM42 bilion ini? Macam tak logiklah benda ini.

Ini yang datang kemarahan rakyat. Rakyat ni tak bodoh.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-7-2015 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
apa yg susah sangat najib nak explain pasal duit ni...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 01:50 PM | Show all posts
Mintak @Anak_Nogori komen sepatah dua kata...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 01:50 PM | Show all posts
karang skandal 10 juta foreign money dia naik karang...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 01:51 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
more drama, more popcorn!!


Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
video adalah besi
audio hunyalah getaran udara


xleh jd saksi
adi putra
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 02:00 PM | Show all posts
dengar kata ni 'kipidap' punya sore. rani kulop.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-7-2015 02:02 PM | Show all posts
namirulmukminin replied at 30-7-2015 01:50 PM
Mintak @Anak_Nogori komen sepatah dua kata...

dia tgh sibuk copi paste di laman otosan...nanti dia akan bukak beberapa thread...sabar ye...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 02:03 PM | Show all posts
MeghanK replied at 30-7-2015 01:56 PM
more drama, more popcorn!!

Nah.... ambik RM1 tambah popcorn lagi

Fasten Your Seat Belts : Will Zahid Be DPM For Seven Days Only?
Wait lah. I am typing it up now. Just got the info. Gimme an hour.  Its 12:30 pm now. My apologies.

OK its 12:45 pm now.  Kita bersambung.  Here is some news.

1. Tun Dr Mahathir's silence is deafening.  If  I may curi info sikit, yesterday someone asked him for his reaction about the 'bungle in the Putrajaya jungle'. Dr Mahathir's reply was 'lets see what happens'.  The firing of Ghani Patail from his job was a bungle of  humongous proportions.  Too late.

2. Today at 10:00 AM former AG Ghani Patail is supposed to have met Najib Razak. Talk is the meeting was requested by Najib. Apa pasal pula? First you fire him then you ask to meet him.  Apparently Ghani has also tweeted something earlier among friends. Cannot say lah.

Yo Press people, please go and korek-korek.

3. Talk is Tan Sri Abu Kassim, the MACC boss has been asked to go on leave, along with the No. 2 guy at the MACC. This is the latest info this morning. If Abu Kassim has gone on leave, then two Task Force members are now gone. Poof.

4. Did you know that the Task Force actually reports to the KSN Ali Hamsa? For some reason (now with Ghani Patail out) sources say that Ali Hamsa will be chairing the Task Force meetings.  If you ask me, the Task Force may have better luck if they go fishing.  I dont know how much confidence the public now has in the Task Force.


5. Zeti is under some extreme pressure. I was informed that Zeti was 'spoken to' recently. After that she left to go overseas. Then she came back and was admitted to hospital (for a day).   Yesterday a black blog called the  Eleventh Hour suddenly appeared from nowhere and attacked Zeti left, right and centre.  This blog is from the bad guys' side.  There must be a reason this Blog has appeared suddenly.


6.  The big mistake that has been made is that Muhyiddin has not been expelled from UMNO or removed as Deputy President of UMNO. Not being inside the Cabinet anymore but still being the party's Deputy President, Muhyiddin is now free to speak about anything.


There was supposed to be a Majlis Tertinggi meeting on Friday but that too has been cancelled. It looks like they are afraid of Muhyiddin.   Plus the Johor Speaker has come out strongly in favour of Muhyiddin.


As an example this YouTube about Muhyiddin is real :






Maybe someone should make a Police Report against this YouTube video. You can clearly see and hear Muhyiddin speaking. Listening to him are Mukhriz Mahathir, Kadir Sheikh Fadzir and many, many others.


This is first hand testimony  by Muhyiddin Yassin that Najib admitted to him that the RM2.6 Billion was deposited into his (Najib's) personal account.  This is NOT hearsay testimony.


Will the Task Force now please investigate Muhyiddin Yassin's statemnt on YouTube?


7. The question now is if Najib has to go, then who replaces him? Zahid Hamidi is the DPM now. But it is impossible for Zahid to replace Najib.  


The replacement for Najib will be the Deputy President of UMNO. Which is still Muhyiddin Yassin. Haaaa haaaa.  So if Najib is kicked out, it is Muhyiddin Yassin the Deputy President of UMNO  who will come back  as Prime Minister.

Folks, it is likely that Zahid Hamidi will be the shortest term DPM in our Malaysian history.  

When will this happen? From what I hear, you can hold your breath.



8.  The PAC has been effectively crippled. But it is the Task Force that now has to complete its investigations.  After arresting office boys and such surely the Task Force CANNOT shut down the investigation. Th Office Boy plus FOUR others have been arrested and some already charged in Court.  What happens to their cases? So the Task Force must complete its investigation asap.  Ali Hamsa certainly did not imagine that becoming a KSN will be this difficult.  Takpa Tan Sri, you can call your mamak friend and ask him to bring that hazrat to your house to baca doa again. Very powerful doa kan?



Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 02:08 PM | Show all posts
amansihat replied at 30-7-2015 01:51 PM
https://www.youtube.com/watch?v=elG3-nryu5A

kena siasat bapak tok mat guru sekolah lepas habis darjah lima ke? dalam audio tu dia cakap macam tu...

lagi satu tok mat ni selalu tersasul kuar slang N9 dia... tapi ni takde pulak tergelincir..

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 30-7-2015 02:03 PM
Nah.... ambik RM1 tambah popcorn lagi

Fasten Your Seat Belts : Will Zahid Be DPM For Seven Days ...

alaa, ni teori je..mungkin jadi, mungkin tak tapi kalau jadi, kaya la peniaga popcorn
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 02:44 PM | Show all posts
sehari i putuskan hubungan dr media sosial... ignore perkembangan semasa utk seketika, rasa lapang fikiran... kurang tekanan tapi bosan la sikit...

drama drama drama...

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 02:51 PM | Show all posts
nazurah replied at 30-7-2015 01:50 PM
apa yg susah sangat najib nak explain pasal duit ni...

sapa nak mengaku kalau dah tercirit tengah jalan
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Jibby bapa segala skandal penyelewengan ! :
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 03:01 PM | Show all posts
milo_888 replied at 30-7-2015 02:08 PM
kena siasat bapak tok mat guru sekolah lepas habis darjah lima ke? dalam audio tu dia cakap macam  ...

kalau kamu biasa dengan tok mat ni ...kamu akan perasan gaya percakapan dia akan memanjang hujung ayat....contoh "dia tu cakap ade faktaaaaa.....betulllll"

mmg tak kuar loghat negeri sembilan pekat...tapi tu la gaya org negeri sembilan cakap....dia punya bunyi tu kalau sorok pun tahu jenis biasa cakap negeri sembilan

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-7-2015 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingTomey replied at 30-7-2015 03:01 PM
kalau kamu biasa dengan tok mat ni ...kamu akan perasan gaya percakapan dia akan memanjang hujung  ...

So, betul ke suara dia tu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 03:03 PM | Show all posts
nw111 replied at 30-7-2015 03:03 PM
So, betul ke suara dia tu?

saya tak kata....tapi kemungkinan

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 03:22 PM | Show all posts
MeghanK replied at 30-7-2015 06:12 AM
alaa, ni teori je..mungkin jadi, mungkin tak tapi kalau jadi, kaya la peniaga popcorn

Kalu di teka selalu lain jadi nya,lebeh elok tak yah nak teka
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 03:33 PM | Show all posts
kucingTomey replied at 30-7-2015 03:01 PM
kalau kamu biasa dengan tok mat ni ...kamu akan perasan gaya percakapan dia akan memanjang hujung  ...

sebutan 'fakta' and 'onar' mcm orang nogoghi yo cakap
sekian,
orang pilah.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 10:40 PM GMT+8 , Processed in 0.112454 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list