CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 21485|Reply: 152

Jadi Retis Boleh Kaya Uols! - Che Ta Ratu Show Off

[Copy link]
Post time 28-7-2015 05:36 AM | Show all posts |Read mode


Tidak mahu mencipta alasan untuk berjaya, Rozita Che Wan atau Che Ta mengakui bahawa kehidupan sebagai seorang selebriti sebenarnya mampu menjamin sebuah kehidupan seperti apa yang diidamkan oleh kebanyakan orang.

BACA: Zain Saidin Cuba Pujuk Che Ta Untuk Hamil Lagi

“Saya harus akui lima tahun pertama menjadi seorang pelakon, saya memang bekerja keras untuk mencari duit bagi menampung kehidupan saya. Tetapi selepas tempoh, ia berlaku sebaliknya pula apabila saya tidak lagi bekerja kerana wang,” kata Che Ta menerusi program hlive! Apa Kata Malaysia?

Tambah pelakon ini juga, pendapatan yang diperolehinya dalam jangka masa sebelum mampu mencecah RM60,000 hanya melalui lakonan sahaja dan tidak termasuk bayaran pengiklanan dan sebagainya.

Selain bijak dalam berbelanja, Che Ta juga menjelaskan bahawa dia sendiri dalam masa yang sama sudah merancang dengan membuat persediaan menceburi bidang perniagaan demi masa depannya. Namun tindakannya berkongsi gambar kemewahan di Instagram bukanlah atas dasar menunjuk-nunjuk.

“Niat saya bukan untuk menunjuk-nunjuk. Sebaliknya saya mahu masyarakat untuk berasa positif dengan apa yang mereka lihat. Hanya dengan kerja keras dan terus berusaha selain dengan niat yang jujur serta berfikiran positif, semua itu mampu dimiliki,” jelasnya. (rtky/s)

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2015 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Xpew cheta...mia takesah pun cheta showoff kew showon kew...mia sukaaaaaaaaaa...kissy2 kt aaisyah fo me...mia berangan nk anak 6pasang persis aaisyah
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
niat bkn utk menunjuk2 kunun..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Byk nya benang cheta! Hihihi. 60k tu pendapatan sebulan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 07:00 AM | Show all posts
dia ni bagus tukar career jadik life coach jer.

ada life coach yg aku kenal personally, nan hado. At least dia ni pandai buat reta.  
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 07:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaya che ta. Zain plk mcmne poketnya? Adakah masyukkkk juga atau menumpang ksenangan  heshe?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 07:41 AM | Show all posts
seingat dulu dia pernah citer drama bersiri Ramadhan untuk Afiq ke ape yg dia jadik mak menakan budak mat salleh nama Afiq tu.. dia di bayar RM3k ke RM5k satu episod..
kalo ade 20 episod korg kire lah.. mana pengarah2 drama dapat duit byk2 bayar pelakon ek? tu br kos pelakon x termasuk kos teknikal lagi..
stesen tb macam tv3 suku byr brape ratus ribu kat penerbit tuk satu2 drama ek?

jauh plak aku fikir pendapatan diorg neh
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 07:56 AM | Show all posts
LiveYourLife replied at 28-7-2015 06:51 AM
Byk nya benang cheta! Hihihi. 60k tu pendapatan sebulan ke?

60K hanya melalui lakonan sahaja dan tidak termasuk bayaran pengiklanan dan sebagainya.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2015 07:59 AM | Show all posts
LiveYourLife replied at 28-7-2015 06:51 AM
Byk nya benang cheta! Hihihi. 60k tu pendapatan sebulan ke?

satu job berlakon, pastu dia ada cakap untuk tahun ni dia jadi duta for 10 brands tapi dia tak mentioned brand apa. kalau satu brand ratus ribu kali lah berapa...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 08:03 AM | Show all posts
dia jns fikir masa tua..tak mau jd artis veteran merempat di masa akan datang...so ada duit simpan..kumpul harta sementara masih laku..artis2 yg baru nak up pun wajib buat simpanan demi masa depan..jgn fikir nak joli katak aje.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 08:06 AM | Show all posts
berapa pulak cheta byr tax?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 08:06 AM | Show all posts
sebab tu bila artis macam ni jual barang macam tudung ke saya tak excited nak support
biarlah beli dgn orang biasa2 yg bersekang mata gigih cari rezeki nak sara hidup dan anak2
kalau artis ke dapat banyak duit sibuk nak shopping sampai london paris lepas tu menunjuk lebih2


tudung fareeda pun tak kuasa nak layan
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Acik2 bod gossip gaji sepuluh ribu kebawah mesti caye nih
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 08:17 AM | Show all posts
ermm... kire skarang ni da takde kisah best sgt pasal cheta skali benda gini plak jadi cerita? huuu iols is penat with cheta...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 08:18 AM | Show all posts
watachiwa replied at 28-7-2015 07:41 AM
seingat dulu dia pernah citer drama bersiri Ramadhan untuk Afiq ke ape yg dia jadik mak menakan buda ...

iols pon terpikir menda yg same
pelakon bukan sorg dua.. lom cmpur krew2 lg kan

huhuuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Die susah payah 5 tahun pertama JD Retis je uolss.pastu goyang kaki rolling duit
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2015 08:21 AM | Show all posts
masa job tengah lebat memanglah
cer takdak job, balik kampung juai karipap
nasib ada org masuk minang walo menempuh onak dan duri termasuk si jantan bertunang dgn org len sbb kena pukau katanya
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 08:28 AM | Show all posts
hzln replied at 28-7-2015 08:21 AM
masa job tengah lebat memanglah
cer takdak job, balik kampung juai karipap
nasib ada org masuk min ...

macam pernah dgr je story life itu. hewhew
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 08:32 AM | Show all posts
“Saya harus akui lima tahun pertama menjadi seorang pelakon, saya memang bekerja keras untuk mencari duit bagi menampung kehidupan saya. Tetapi selepas tempoh, ia berlaku sebaliknya pula apabila saya tidak lagi bekerja kerana wang,”


iya lah che taaaaa..nak gebang dgn org loqstaq bulih laaaa
cliche sangat ayat retis2 pompuan terutamanya yg ada rupa nih....saya mewah hasil usaha keras titik peluh saya sendiri
cer tengok pulak retis2 pompuan yg tak berapa nak harap rupa hanya bersandar bakat semata mcm nabila huda, norkhiriah etc...takde lah mewah mana pun walo job bulih kata tak putus
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 08:38 AM | Show all posts
che ta really live the life of celebrity.. dia pernah top pastu kawen diam peram lama sungguh.. pastu top balik.. org dengki kat dia aje byk lar.. kalo jadik jadik celebrity for a longer period mmg kena ada rupa and mesti jaga badan dan bila org on tv or radio org mesti suka tgk/dgr.. contoh mcm che ta.. majoriti suka dia.. contoh dato ct, kalo la dato ct nie x lawa, gumux but talented  igt org nak tgk dia nye konsert ke?? last not least Amy search.. walaupun dah berumo dia kategori hensem, very smart body and figure as well talent ada aje org suka tgk show dia.. hehehehehe...  same goes to erra fazira, ziana zain... pluss dato sheila majid...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 01:33 PM GMT+8 , Processed in 0.083859 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list