CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3082|Reply: 7

Lelaki Harus Suka Coklat!

[Copy link]
Post time 27-7-2015 11:22 AM | Show all posts |Read mode
Mungkin korang terkejut kenapa lelaki patut makan coklat?
Bukankah coklat sinonim dengan wanita dan kanak-kanak?


(Sumber foto: Daily Mail UK)


Coklat antara makanan yang paling disukai sebagai afrodisiak. Coklat mengandungi phenylethylamine yang juga dikenali oleh sesetengah penyelidik sebagai ‘love chemical’. Ia memberi kesan yang sama saperti endorphin iaitu menyeronokkan, rasa selesa dan mengembirakan seperti dilamun cinta.

Penyelidik percaya coklat mengandungi bahan kimia yang memberi kesan neurotransmitter kepada otak. Selain itu, ia juga mengandungi serotonin untuk menenangkan fikiran.

Manakala kandungan methylxanthines bertindak meningkatkan deria sensitive tubuh pada sentuhan walaupun sekadar sentuhan yang lembut.


(Sumber: Mingguan Wanita)

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2015 01:02 PM | Show all posts
tapi matt tak suka coklat.........
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnya coklat! Lagi pahit lagi sedap!
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 03:30 PM | Show all posts
aku tak makan cekelat ni dah subur... risau lak makan banyak sgt.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 05:22 PM | Show all posts
aku suka dark chocolate... sbb tak suka yang manis sangat... bila ade pahit sikit its ok... tp yang biase pon aku makan je cuma tak banyak.. lapor sgt mlm angkatla sikit... tapi coklat memang kasi mood gumbira telebih...nak2 kalu coklat tu orang bagi..coklat free.. haahaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 08:45 PM | Show all posts
nak cari coklat la mlm ni
sape nk join????
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2015 12:15 PM | Show all posts
Nak suruh aku subur mcm mane lgi ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 12:07 AM | Show all posts
goshhhh...heheh chocolates....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 06:30 PM GMT+8 , Processed in 0.228941 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list