CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 5140|Reply: 41

[Tempatan] Lagi kes wanita bujang hangus RM70K ditipu rakan laman sosial

[Copy link]
Post time 22-7-2015 03:01 PM | Show all posts |Read mode
Kuala Lumpur: Nyawa tinggal 40 hari lagi untuk hidup. Itu antara helah tagih simpati digunakan seorang ‘kasanova online’ untuk menipu puluhan gadis atau wanita tempatan.

Suspek yang mendakwa menghidap kaser tahap empat itu berjaya meyakinkan mangsa dengan hanya berbekalkan cerita sedih digarap umpama novel air mata.

Taktik kisah sedih palsu itu bukan hanya membuatkan wanita sanggup menghabiskan ribuan ringgit malah ada antaranya hampir membunuh diri apabila menyedari ditipu.

Seorang mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Yi, 32, berkata, dia sudah berhabis kira-kira RM70,000 untuk suspek mendakwa berasal dari Taiwan yang dikenali menerusi laman sosial di Internet sejak Januari lalu.

Katanya, selain bijak menggunakan ayat-ayat cinta sehingga ‘mencairkan’ hatinya, suspek turut menggunakan alasan kononnya sedang bertarung nyawa melawan penyakit maut dihidapi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2015 03:04 PM | Show all posts
hmm tak serik2 senangnya kena tipu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Nigerian taiwanese kut.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:10 PM | Show all posts
citer yang sama2 diulang2.

xambik pengajaran ke..

ni mesti jenis kesepian xde kawan, xde life,kurang kasih sayang..

bodo sangat2
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:12 PM | Show all posts
x baca surat khabar kot. x pun desperate sangat,
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:12 PM | Show all posts
i nak teka...mangsa adalah cinone..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik....

Yi??? Chinese kew???...inat malay je slalu kene tipu...Chinese pon sama kew..hihihi...ok yg ni mia xrasis...kihkihkih
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:17 PM | Show all posts
ce tayang sikit gambo kasanova on9 nih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2015 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Musti andartu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:31 PM | Show all posts
ni smua pasai lelaki tu xmati2 lps 40hari la ni br sedor kena tipu..? kalo betoi2 mati..kira rm70k tu hangus gitu2 pun xpe ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:31 PM | Show all posts
miabebe replied at 22-7-2015 03:15 PM
Aik....

Yi??? Chinese kew???...inat malay je slalu kene tipu...Chinese pon sama kew..hihihi...ok  ...

kena tipu cinta internet bagi duit ribu riban ni banyak cinone mia....
kan mereka agak hard up dengan mat salleh... captain america...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ogata replied at 22-7-2015 03:31 PM
kena tipu cinta internet bagi duit ribu riban ni banyak cinone mia....
kan mereka agak hard up de ...

Owhhhhh..

Nk memperbaiki keturunan eyh...lol...

Maap kn mia...hihihi...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulayu pun ada bermodalkan sakit begini merayu simpati. Tok sah dilayan kan dah rugi.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:37 PM | Show all posts
senangnya kaum perempuan nie kene tipu...........
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:38 PM | Show all posts
miabebe replied at 22-7-2015 03:33 PM
Owhhhhh..

Nk memperbaiki keturunan eyh...lol...

back on 2010-2012..one of my ex manager..abang dia polis...

dia sendiri cakap yang banyak kena tipu cinta online ni orang cina..yang paling vuduh nye just tengok tengok gambar je dalam chat...tak pun call..tak pernah video call or jumpa face to face pun..tu pun orang boleh jatuh cinta and percaya..
yang banyak kena tipu beli brg online ni orang kita jah..melayu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:40 PM | Show all posts
dah jd buhsan nk baca kisah2 gini.....nk padankn muka cam kesian plak...tp awk2 tu yg ignorant sgt...bersepah kes2 camni tp x reti2 lagi....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2015 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ogata replied at 22-7-2015 03:38 PM
back on 2010-2012..one of my ex manager..abang dia polis...

dia sendiri cakap yang banyak kena  ...

Pompuan yg fefeling nk kawen dgn mat saleh...so kesian.

Dulu masa I muda..Ada gak chat dgn mamat Arab duk ostolia.. Tp time tu I dah pikir ni musti jual dadah... Nak Cari keldai dadah..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:50 PM | Show all posts
tightcherry replied at 22-7-2015 03:47 PM
Pompuan yg fefeling nk kawen dgn mat saleh...so kesian.

Dulu masa I muda..Ada gak chat dgn mama ...

same goes to me dear...

konon dari arab saudi.
nak bank in duit untuk i beli laptop supaya i senang nak video chat dengan dia...

fikir kita vudus sangat kot..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:59 PM | Show all posts
byknya saving sampai rm70 k
aku 7k pun sesak
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 04:03 PM | Show all posts
haih.....ade aje kes gini....

knapa la x sedar2....mesti desperado sgt ni....pastu duit banyak, tapi sepi....

alahaiiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 04:53 PM GMT+8 , Processed in 0.100419 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list