CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 2471|Reply: 7

Membeli di Cameron Highland

[Copy link]
Post time 20-7-2015 10:35 PM | Show all posts |Read mode
Hi ..saja nak share pengalaman beli barang di Cameron Highland.  Stay lama bebaru ni so rajinlah berjalan-jalan.  

1. Beli strawberry nampak macam best deal dua paket RM20 ..nampak besar2 ...tup tup balik hotel...tengok-tengok atas saja yg besar..yang belah bawah semua kecik-kecik...terasa bodoh jap sebab tak tonggengkan bekas tu tapikan...entah kenapalah saya tak buat?  Agaknya pasal penjual-penjual situ nampak macam baik ..dan takde pula saya nampak pembeli sibuk tonggengkan bekas tu.

2. Buah warna merah dan hijau tu seingat saya tahun bila saya pergi sana (waktu tu baru mula jual) penjual kata 'buah epal'.  Walhal rupa takde pun macam epal.  Tapi rasa macam nak rasa...kita pun belilah..tup tup selang sehari dua masuk newspaper bagitau tu buah yang dicelup warna.  Terus saya buang ..tak sedap pun.

3.  Penjual-penjual situ ada yang perangai macam penjual kat Petaling Street.  

Sesape ada cerita boleh share sini biar jadi info untuk semua.  Tq
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 20-7-2015 10:41 PM | Show all posts
Edited by meya at 20-7-2015 10:42 PM

4. Bunga-bunga pun dah mahal (memanglah kita rasa macam murahkan?) nilai sendiri bunga tu punya tahap fresh ..ada yang dah duduk kat kedai 2 hari..

5. Pokok-pokok Cameron Highland tak semestinya 'menjadi' sama macam kita nampak masa membeli di CH.
Agaknya sekarang ni banyak produce CH yang cantik-cantik besar sedap manis sume dijual ke luar negara kot..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2015 02:14 PM | Show all posts
tgk jgk tmpt..so far I beli strawberry ok lah cuma x manis..kalau beli pokok pun tgk jgk jenis nya..klau yg mmg jenis kena suhu sejuk tu mmg x beli lah..


I akan survey2 dulu sblm beli..tgk suma tmpt..kalau dah confirm baru beli sblm balik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2015 12:22 PM | Show all posts
samperit replied at 16-8-2015 02:14 PM
tgk jgk tmpt..so far I beli strawberry ok lah cuma x manis..kalau beli pokok pun tgk jgk jenis nya.. ...

Saya dah survey juga tapi tulah terkena juga.

Fikir balik sayur kat Jaya Grocer pun cantik dan murah lagi dari yang dioffer kat tempat asal dia Cameron Highland nun.

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2015 01:08 PM | Show all posts
meya replied at 17-8-2015 12:22 PM
Saya dah survey juga tapi tulah terkena juga.

Fikir balik sayur kat Jaya Grocer pun cantik dan  ...

zaman dulu Cameron ni best..tp skng ni byk org asing kita plak yg mcm pelancong asing
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2015 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
samperit replied at 17-8-2015 01:08 PM
zaman dulu Cameron ni best..tp skng ni byk org asing kita plak yg mcm pelancong asing

Haahkan...pehtu perasan macam orang Cina ngan India aje yang buat bisnes kat situ.  
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2015 09:34 PM | Show all posts
meya replied at 19-8-2015 07:16 PM
Haahkan...pehtu perasan macam orang Cina ngan India aje yang buat bisnes kat situ.

yg u kena tipu tu di brinchang ke tanah rata?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2015 08:04 AM | Show all posts
samperit replied at 19-8-2015 09:34 PM
yg u kena tipu tu di brinchang ke tanah rata?

Yang gerai-gerai dekat Copthorne ..yang kalau ke dalam tu hala ke ladang ros ker apatah.

Situ ada deretan gerai yang tutup sebab situ ada tanah runtuh ekceli kat betul-betul belakang gerai-gerai tu ..seram!
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 07:31 PM GMT+8 , Processed in 0.104601 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list