CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5792|Reply: 20

[POST CLOSED] PSU Extention Cable

 Close [Copy link]
Post time 29-5-2015 10:46 AM | Show all posts |Read mode
Edited by sue_cinta at 14-11-2015 03:33 AM

Ada sesapa tau mane nak cekau power supply unit "sleeve" extention cable area KL ni?
Nak cari yg warna merah... tengah buat theme base setup utk new system...Low Yatt usha tadak... hahaha... kat lelong.com.my ade but belom decide lg...

- Setel dah momod, bley closed dah nie
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2015 03:02 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-6-2015 03:34 PM | Show all posts
jayhui777 replied at 9-6-2015 03:02 PM
https://www.facebook.com/pages/Sdc-Hub-Computer-Galaxy-Ampang/198912960238255?fref=ts

takde bohhh.... jenuh nak cari mesia ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2015 01:54 AM | Show all posts
sue_cinta replied at 10-6-2015 03:34 PM
takde bohhh.... jenuh nak cari mesia ni

ada gamba ? kat lowyat.net ada sorang jual cable rare2 ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2015 01:56 AM | Show all posts
an2toncit replied at 12-6-2015 01:54 AM
ada gamba ? kat lowyat.net ada sorang jual cable rare2 ni

Yang gini bohhh.... Female-to-Male extention cableAku nak cari utk:-

1x 24 Pin mobo power extention cable
1x 4/8 Pin mobo power extention cable
1x 6/8 Pin VGA power extention cable
2x SATA 2~4 extention cable

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2015 02:16 AM | Show all posts
an2toncit replied at 12-6-2015 01:54 AM
ada gamba ? kat lowyat.net ada sorang jual cable rare2 ni

Takat nie aku jumpa kat lelong.com.my satu seller je ade jual...

Brand NZXT - dia punya kits extention cable rege RM105 (affordable dah nie)... tapi
yang selit dalam kits tuh, tak cukup SATA extention cable... and terlebih vga extention cable (maybe yg nie aku bley simpan kot nanti nak SLI / Crossfire VGA)
Aku nak cari yg jual single tuh susah sket...

Aku tengah built pc setup yg baru... utk editing photo & rendering video
  • MSI Z97 Gaming 5 mobo
  • Core i5 4690k 3.5GHz (xde budget nk angkat i7... hahaha)
  • 32GB Hyper X Fury (4x8GB RAM)
  • MSI GTX760 2GD5/OC (SLI capability)
  • CM Seidon 120mm All-in-one cooler
  • NZXT S340 ATX case
  • Corsair VS550 PSU 550Watt (aku pakai ni dlu, ble pakai multi VGA nt kena upgrade 750~850 watt)
  • 1x Plextor 256GB M6e M.2 (Install OS; skru kt mobo utk dptkan 10GB/s speed thru PCI-E lane)
  • 1x Transcend 128GB SSD (software editing & scratch files)
  • 2x 2TB WD Green 7200RPM HDD SATAIII
  • 1x Ext DVD/DVD-RW (case tak support 3.25" slot)
  • Red extention Cable <--- belom setel lg usha


yg ada nie dah kira outdated and obselete dah ni
  • ECS H55H-M mobo
  • Core i3 530 2.93GHz (Gen 3th)
  • 8GB RAM (RAM cikai)
  • VGA xde (faulty; buang dah)
  • 4TB HDD SATAII (adesss, 3.0GB/s)
  • SSD 128GB (nyampeh je guna SATAII 3.0GB/s)
  • ASUS internal DVD-R/RW odd
  • APACER 7-in-1 internal card reader

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2015 12:06 AM | Show all posts
sue_cinta replied at 18-6-2015 01:56 AM
Yang gini bohhh.... Female-to-Male extention cableAku nak cari utk:-

1x 24 Pin mobo power exten ...

camni kan ?...


24p ATX - RM36
8p EPS - RM23
6+2p PCIE - RM26


search je kat lowyat.net tu ada 2,3 seller

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2015 12:10 AM | Show all posts
Edited by an2toncit at 19-6-2015 12:11 AM
sue_cinta replied at 18-6-2015 02:16 AM
Takat nie aku jumpa kat lelong.com.my satu seller je ade jual...

Brand NZXT - dia punya kits ex ...

nak jimat kos beli je used nye.....monitor ngan casing je beli baru....aku lama dah x beli baru aku prefer beli dr org yg pakai 2,3 bulan pastu upgrade lagi....masih dlm warranty sox risau la.....yg i3 530 soc 1156 tu ko nak jual ke ?...aku ada mobo 1156 tp proc  kong...susah nak carik mobo 1156 skang

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-6-2015 02:57 AM | Show all posts
an2toncit replied at 19-6-2015 12:10 AM
nak jimat kos beli je used nye.....monitor ngan casing je beli baru....aku lama dah x beli baru ak ...

lowyat.net forum ke ape tuh? ke online shop gak?
Aku tak penah melayan site tuh... huhuhu...

Harapan mmg nak tolak laa... tapi tatau ade ke tak org nak beli...
Hahaha... yg tak berapa nk pc'ing nie... derang nie kan tak baper tau pc...
kang aku mention i3 3th Gen... tetiba... alaa... i3 tak power...
boleh makan penampo gak nanti aku bg... hahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2015 03:06 AM | Show all posts
an2toncit replied at 19-6-2015 12:10 AM
nak jimat kos beli je used nye.....monitor ngan casing je beli baru....aku lama dah x beli baru ak ...

bagi aku link bohh... tak jumpa plak... huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2015 05:14 AM | Show all posts
sue_cinta replied at 18-6-2015 02:16 AM
Takat nie aku jumpa kat lelong.com.my satu seller je ade jual...

Brand NZXT - dia punya kits ex ...

bajet 4690k tu lbh kurang je dgn xeon e3 1231 v3..
angkat xeon la... kalo utk editing n rendering..

gtx 760 tu switch ke gtx 960..
760 susah dah kt nak cari..

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2015 11:57 PM | Show all posts
sue_cinta replied at 19-6-2015 02:57 AM
lowyat.net forum ke ape tuh? ke online shop gak?
Aku tak penah melayan site tuh... huhuhu...

ler camne ko main hardware x bole tau forum.lowyat.net tu ? top 3 site kat m'sia tu....berbelas tahun aku trade jual beli hardware PC kat situ....ada gak aku beli dr situ n jual balik kat mudah siap dapat untung lagi sebab mudah nye buyer noob sket....hehe....aku pm link tu nanti mod marah letak link forum lain
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2015 02:57 AM | Show all posts
halimi78 replied at 19-6-2015 05:14 AM
bajet 4690k tu lbh kurang je dgn xeon e3 1231 v3..
angkat xeon la... kalo utk editing n rendering ...

tak jadi angkut yg tuh bro... aku dah amek CPU lain... jeng jeng jeng...
GPU tuh aku dah buat update survey... ade few GTX 960 yg cheap gak... MSI GTX960 2GD5 OC (Tiger) aku tgok range rege ok... tapi color scheme aku tak kenan plak...

Tambah sket amek yg gaming version kot...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2015 02:59 AM | Show all posts
an2toncit replied at 19-6-2015 11:57 PM
ler camne ko main hardware x bole tau forum.lowyat.net tu ? top 3 site kat m'sia tu....berbelas ta ...

Ntahhh... aku mmg tatau pon site tuh utk comp geek haaa... aku grads MMU manede lg kot site tuh... hahaha (nampak sgt aku nie tua)

Aku kebanyakkan belajar sendiri je... nak nak aku godek sendiri pc aku pakai cara "usha-cabut-pasang balek-try on"
Kalo tak jadi... jadi laa "usha-cabut-pasang balek-try on-takleh on-tepuk dahi-kena anta kedai laa plak"
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2015 04:54 AM | Show all posts
an2toncit replied at 19-6-2015 11:57 PM
ler camne ko main hardware x bole tau forum.lowyat.net tu ? top 3 site kat m'sia tu....berbelas ta ...

buka pose bila weh....

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2015 04:56 AM | Show all posts
sue_cinta replied at 21-6-2015 02:57 AM
tak jadi angkut yg tuh bro... aku dah amek CPU lain... jeng jeng jeng...
GPU tuh aku dah buat  ...

leadtek 960 hurricane? rege lbh kurang dgn tiger tp clock setting lbh kurang dgn gaming...
tp tatau la color scheme masuk ke x.. kalo dah mcari xtension kaler merah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-6-2015 01:03 PM | Show all posts

wife aku tgh sarat da

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2015 04:09 PM | Show all posts
halimi78 replied at 21-6-2015 04:56 AM
leadtek 960 hurricane? rege lbh kurang dgn tiger tp clock setting lbh kurang dgn gaming...
tp tat ...

waduhhh... black~gold... kalo aku belom beli mobo & ram ok lg nak layan nie cari gold theme... kekeke  
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2015 09:29 PM | Show all posts

aiseh.. bila due? congrats ah.. wp ko br nk gtau...
ko dulu br skeez kot.. wah.. meriah thn ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2015 09:52 PM | Show all posts
sue_cinta replied at 21-6-2015 04:09 PM
waduhhh... black~gold... kalo aku belom beli mobo & ram ok lg nak layan nie cari gold theme... kek ...

no komen...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 02:24 AM GMT+8 , Processed in 0.089226 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list