CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 46998|Reply: 170

[Politik] Bluetick Pada Watsapp Boleh Buat Orang Bergaduh & Maki Hamun??

[Copy link]
Post time 29-5-2015 10:37 AM | Show all posts |Read mode







Masalah bluetick kat dalam aplikasi Whatsapp di Malaysia ni nampaknya parah jugak noh. Ramai yang ingat bila naik bluetick mesti orang yang kita mesej tu cuma baca je tapi tanak reply. Dorang ni bukan fikir kita ada masalah ke apa ke.. Tahu nak marah je bila tak reply.

Betul tak?? Macam kes sorang budak sekolah ni.. Haaa padan muka dia fon kena rampas. Lepas tu masalah pulak bila kawan asyik hantar mesej Whatsapp, kena cikgu sekolah pulak baca hahahaha! Yang si kawan tu plak ingat dia tak pergi sekolah.

Haishh macam-macam noh.. Siap maki-maki lagi tak balas mesej dia. Apa yang kelakarnya marah betul dia bila kawan dia bagi bluetick je tanak balas.

Sekali kena cikgu disiplin yang balas mesej.. Dah tu tak percaya pulak tu yang fon kawan dia kena rampas. Hadoiiii kacau betul la budak sorang ni, sampai kena cikgu buat voice note baru nak percaya. Apa punya orang la budak-budak ni.. Pasal bluetick pun nak gado.

Tapi ada juga pasal bluetick pasangan couple sampai putus hubungan dan yang lebih parah ada sampai suami isteri pun bercerai.




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-5-2015 10:40 AM | Show all posts
kan aku dah kata benda2 ni buat sakit otak je...mcm aku bru jap ni skodeng kenapa smpi skrg tk blutik lagi
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 10:47 AM | Show all posts
ape masalahnye....balas tak balas pun jadi hal..dah dia tak balas call je lah..ape yg nak dijimatkan sangat?

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
I sll ignore wasap.n kalau org bluetick wasap I, pasrah je uols.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 10:49 AM | Show all posts
PDPA -anak buah saman cikgu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak perlu bluetick pun boleh baca mesej
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 10:52 AM | Show all posts
ya Rabbi bahasa budak2 sekarang ni ... ... rasa macam nak cili2 je mulut budak ni ...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ni kisah benar gigih cikgu disiplin ni baca meses2 sampah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-5-2015 10:59 AM | Show all posts
banyak benda lain nak pikir selain bluetick nie...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 10:59 AM | Show all posts
dasat sungguh psl bluetick mcm2 leh jd..binawe btol lah..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 11:03 AM | Show all posts
cerita rekaan je atas tu. banyak tol masa
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
alahai.. Pasai bluetick pon nak sentap bagai..

macam lah kita nih hadap hp 24jam.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 11:13 AM | Show all posts
aku baru phm psl blue tick ni
sblum ni tak phm kenapa ada msg yg tak tukaq kaler & ada yg tetiba biru....
konsep aku sblum ni, once aku dah antar meaning depa receive & baca..
kaler2 tu semua tadek makna
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg cikgu disiplin kepoh sangat duk buka n baca wasap budak tu kenap dah rampas, rampas la..gata tangan pulak usik Sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 11:18 AM | Show all posts
apa fungsi blutik ni..?
aku tak tau..
bila aku anta wasap ada jer rite (/) biru...mean dah sampai la kan...?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 11:19 AM | Show all posts
ape hal cikgu tu rajin buka msg wasap ank murid die?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-5-2015 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni mesti stok2 fonen sentap pasal blutik.cam lahanat je nak sentap2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 11:21 AM | Show all posts
aritu client aku marah sbb x reply dia....esoknya dia call tya nape x jwb mlm tadi?

lerr...aku ckp sorry ler.. i bila blik umah henpon I anak2 I yg invade buat main CoC...so maybe anak I view mesej wasap tu tp bolayan....nasiblah sape suh wasap mlm2...




Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
mmg blh tersentap hati

nk plak msg kita manjang dia skip dan abaikan tanpa berjawab
tapi dlm masa yg sama kemain rancak duk nyembang dlm wassap grup dia yg mana kita xde dlm tu grup tulah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2015 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
koko2 replied at 29-5-2015 11:18 AM
apa fungsi blutik ni..?
aku tak tau..
bila aku anta wasap ada jer rite (/) biru...mean dah sampai  ...

Double tick dah sampai
Blue tick dah baca
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-3-2023 05:41 AM GMT+8 , Processed in 0.106638 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list