CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2987|Reply: 28

[Dunia] Kura-Kura Sesat Di Landasan Punca Banyak Penerbangan Ditunda

[Copy link]
Post time 25-4-2015 08:15 PM | Show all posts |Read mode


SEEKOR kura-kura yang sesat di landasan salah sebuah lapangan terbang paling sibuk di dunia menyebabkan beberapa jadual penerbangan terpaksa ditangguhkan.

Portal Mirror melaporkan beratus-ratus penumpang bagi penerbangan British Airways dari Lapangan Terbang Gatwick di London terkandas apabila sebuah pesawat dari Lapangan Terbang Antarabangsa Orlando mengambil masa untuk mendarat.

Pesawat tersebut terpaksa membuat pusingan di ruang udara di atas landasan sementara mendapatkan lampu hijau untuk mendarat apabila kura-kura itu mengambil masa untuk beredar dari landasan.

Sekurang-kurangnya dua lagi penerbangan sepatutnya mendarat ketika itu turut terjejas.

Laman web berita penerbangan AirLive.net memuat naik berita berkenaan di laman sosial Twitter sehingga mengundang banyak komen lucu daripada pengikutnya.

Jay Bee menulis di Twitter: "Mereka (kura-kura) sentiasa berjalan lembap.

Lee Halford pula berkata: "Buat pusingan menghampiri kura-kura itu. Penumpang pasti akan terkejut besar."

Ketua latihan penerbangan British Airways, Dave Thomas berkata: "Ini adalah pertama kali kita mendengar seekor kura-kura berada di landasan tetapi juruterbang terlatih kita masih perlu memastikan penerbangan tiba awal." - MIRROR
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2015 08:44 PM | Show all posts
Npa tak suh org ambil kura2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 08:49 PM | Show all posts
wa bukan apa

kura2 pun nak naik kapal terbang

takkan mak badak je
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 08:50 PM | Show all posts
Esmiria replied at 25-4-2015 08:44 PM
Npa tak suh org ambil kura2 tu

kan.. nak menunggu kura2 tu lintas memang la lambat... hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
ai teringat my bro in law keje kat aussie mengadap jalan jem punyela lama sampai dia leh kuar lepak isap rokok,borak2 ngan kokusen kat sane nape jalan jem,kokusen tu cakap sebab ade kura2 tengah melintas.tak leh angkat sebab menganggu hak privacy dia.hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:10 PM | Show all posts
estrelle replied at 25-4-2015 09:03 PM
ai teringat my bro in law keje kat aussie mengadap jalan jem punyela lama sampai dia leh kuar lepak  ...

apa punya pemikiranla
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-4-2015 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kokusen brhati mulia..klu org msia ni apa je dorg lnggar..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 25-4-2015 09:10 PM
apa punya pemikiranla

yups..kat kat ausiie depa memang betul2 jaga binatang ni..nyawa binatang sama mcm manusia..kalo binatang peliharaan kita mati kena report dgn datuk bandar macam ishtihar mati la..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2015 09:15 PM | Show all posts
wowww hebat kekura ni travel sampai ke airport

sutun yang bernama airport dah terbenam
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kimsa-ra replied at 25-4-2015 09:10 PM
kokusen brhati mulia..klu org msia ni apa je dorg lnggar..

yups..bila kucing kena langgar tgh jalan,datang org lain kena langgar lagi sampai penyek..beza sgt budaya depa dgn kita..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:17 PM | Show all posts
mak_wa95 replied at 25-4-2015 09:15 PM
wowww hebat kekura ni travel sampai ke airport

sutun yang bernama airport dah terbenam

tergelak aku tgok.hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
estrelle replied at 25-4-2015 09:15 PM
yups..bila kucing kena langgar tgh jalan,datang org lain kena langgar lagi sampai penyek..beza sgt ...

Patutlaa ozland against hukuman mati. Nywa haiwan sama dgn nyawa manusia. Btwww takde org ke jaga landasan celah manaaa aaaa kura kura tu menjelma
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:21 PM | Show all posts

wa bukan apa..

wa sudah menang..
pas2 kena letak ni

hari ni berapa nick kena kubur 1 liang...


Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:22 PM | Show all posts
estrelle replied at 25-4-2015 01:15 PM
yups..bila kucing kena langgar tgh jalan,datang org lain kena langgar lagi sampai penyek..beza sgt ...

iols kesian binatang2 kena lnggr  trutama kucing
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
estrelle replied at 25-4-2015 09:03 PM
ai teringat my bro in law keje kat aussie mengadap jalan jem punyela lama sampai dia leh kuar lepak  ...

Serius? Lawak jah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 25-4-2015 09:27 PM
Serius? Lawak jah.

haha..serius sis..kura2 tu abis melintas baru leh jalan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2015 09:31 PM | Show all posts
estrelle replied at 25-4-2015 09:29 PM
haha..serius sis..kura2 tu abis melintas baru leh jalan..

Aku sebagai penduduk negara pprt tak tau nak rasa kagum ka nak bleeeeh gituh.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kimsa-ra replied at 25-4-2015 09:22 PM
iols kesian binatang2 kena lnggr  trutama kucing

ai pon..dlu ai rajin kerap gak terlanggar kucing sebab bila reverse keta x nmpak kucing tiba2 melintas..ai takut nak angkat suh sape2 yg berani tolong tanamkan..keji sgt rase diri ni..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:38 PM | Show all posts
estrelle replied at 25-4-2015 01:32 PM
ai pon..dlu ai rajin kerap gak terlanggar kucing sebab bila reverse keta x nmpak kucing tiba2 meli ...

klu uols yg langgar kucing iols akan disumpah sehingga keturunan
iols slalu check bwh kete sblm jln..suka buat bnyi kete mengaum sblm kuar kete..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
kimsa-ra replied at 25-4-2015 09:38 PM
klu uols yg langgar kucing iols akan disumpah sehingga keturunan
iols slalu check bwh kete  ...

tu la skang dah insof n berhati2 kalo nak kuar je tengok2 dlu..dlu umah ai memang banyak kucing..ai kurang suka kucing sebab ai ade sinus..skang dah ok sket la..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 05:27 AM GMT+8 , Processed in 0.438489 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list