CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6467|Reply: 59

[Dunia] Bayi Menangis Diarah Keluar Dari Pesawat Selepas Kru Isytihar Ancam Keselamatan

[Copy link]
Post time 25-4-2015 10:53 AM | Show all posts |Read mode
Edited by ib-instaforex at 25-4-2015 10:54 AM

Bayi Menangis Diarah Keluar Dari Pesawat Selepas Kru Kabin Isytihar Ancam Keselamatan


Sarina Aziz berusia 19 tahun diarahkan keluar dari pesawat bersama ibu bapanya.

SEORANG bayi yang menangis diarahkan keluar dari sebuah pesawat bersama ibu bapanya selepas kanak-kanak berusia 19 bulan itu dianggap mengancam keselamatan.

Portal Mirror melaporkan, bayi berkenaan, Sarina Aziz yang meronta-ronta sambil menangis menyebabkan kru kabin meminta salah seorang daripada ibu bapanya supaya memangku anak mereka dengan mengikat tali pinggang keledar yang disediakan untuk dua orang.

Bagaimanapun sewaktu pesawat dibawa ke landasan untuk berlepas dari Tel Aviv, Israel ke Luton, London, Ariella dan Mark dari utara London itu, masing-masing masih tidak dapat menenangkan anak mereka yang 'tidak duduk diam' sehingga menyebabkan ketua kru kabin mengisytiharkannya sebagai 'insiden keselamatan'.

Mirror yang memetik laporan Jewish News, juruterbang itu kemudiannya membawa pesawat kembali ke lapangan terbang bagi membolehkan polis skuad anti keganasan mengarahkan keluarga berkenaan keluar dari pesawat tersebut.

Bercakap mengenai insiden itu, Ariella berkata: "Ia seperti satu insiden pengganas. Saya seakan tidak percaya."

"Apa yang anda tahu selepas itu ialah kami semua berada di dalam kenderaan skuad yang membawa kami kembali ke Ben-Gurion (lapangan terbang)."

Ariella mengutuk tindakan syarikat penerbangan Belanda, Transavia kerana bersikap tindakan melulu yang tidak profesional.

"Semua dapat lihat kami cuba untuk menenangkan Sarina tetapi kami tidak dapat berbuat apa-apa," katanya.

"Dia menjerit, menangis dan tidak duduk diam. Keadaan dia seperti itu kerana dia sakit.

"Pramugari memang keterlaluan, mereka langsung tidak membantu."

Seorang jurucakap bagi syarikat penerbangan itu berkata, Sarina "tidak berkelakuan baik" dan tidak mengikuti peraturan dengan meletakkannya di kerusi menggunakan tali pinggan keledar.

Tambahnya: "Kami tidak boleh menerbangkan pesawat sekiranya mereka tidak mengikut peraturan." - Mirror
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2015 11:05 AM | Show all posts
bakal terrorist ni elok lah di ban mak bapak sekali dar naik katebang. Siapa suruh beranakkan terrorist....

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 11:07 AM | Show all posts

Hauknye Caption Bawah Gambar Tu Kata Budak Ni 19 Taon

Aku dah naik ragu takot budak ni budak laen..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahai kesiannya.. Tpi klau jd penumpang mesti tertekan juga..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 11:14 AM | Show all posts
aku depressed kalo tgk bebudak bawah 5 tahun melalak dalam wayang..

pastu kat restaurant, anak lari2 macam main kat tengah padang.

parents buat bodoh je. cibai betoi

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 11:20 AM | Show all posts
abis, penumpang lain sndiri marah, psl prangai mak paknye yg jadi isu, bukan anaknya

theaceface, London, United Kingdom, 11 hours ago

What a pack of lies - I was sitting just 2 rows behind and the family behaved very badly to say the least. The baby did cry and then threw up. The father was asked to strap her in but refused, the steward said you have to follow the safety procedures, the father was getting irrate and called him a smug a¿¿¿hole, the wife was also shouting. The steward went away to let him sort himself out but then when he returned the father refused and called him a smug a¿¿¿hole again along with his wife shouting and hurling abuse. They should be banned from flying - and the only ones that deserve compensation are the 140 something other passenger who should be paid out by them because we had to sit on the aircraft for an extra 4 hours. All they had to do was try instead of making everyone else suffer. The Daily Mail On-Line has publisher a pack of lies here.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/trave ... .html#ixzz3YHt3IzmZ
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-4-2015 11:31 AM | Show all posts
19 tahun ke 19 bulan? 19 bulan kot...
Kalau 19 tahun menjerit meronta tak berenti memang wajib charge ancaman keselamatan
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 25-4-2015 11:20 AM
abis, penumpang lain sndiri marah, psl prangai mak paknye yg jadi isu, bukan anaknya

Klu bc komen ni barulah selari dgn tindakn tu... klu dengar ckp dorg...mcm xlogik takat budak melalak pon dilayan mcm pengganas..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2015 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang patut pun....sometimes anak meronta ronta kat tengah cabin nangis2 mak bapak boleh biar jer....
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 25-4-2015 11:20 AM
abis, penumpang lain sndiri marah, psl prangai mak paknye yg jadi isu, bukan anaknya

Kalau penumpng PRC buat hal mmg xde statement back up punya.. sbb semua maklum perangai dorg mcm mana... hahahha

Tgk nama pun tak ada keraguan pada kenyataan penumpang tu.. mmg jelas nama ummah suci tanah ereb.. muka budak tu pun says it all..

Ereb kalau tak perangai berlagak perasan above everyone mmg tak sah wpun tak terpakai pada semua ereb.. tp ramai yg mcm tu la..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 12:32 PM | Show all posts
ancaman desibel yang tinggi bleh menggugat emosi
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 12:39 PM | Show all posts
bellaa replied at 25-4-2015 11:14 AM
aku depressed kalo tgk bebudak bawah 5 tahun melalak dalam wayang..

pastu kat restaurant, anak la ...

Takyah depressedla.tu hasil  mani org. Penting diri sket. Taksah sian2 sgt org kat dpn matamu bella.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 12:40 PM | Show all posts
elokla kasi keluar dari ketebang, mengelakkan  para penumpang naik angin lantas melempang itu budak. ituhari naik flight ada budak nangis terpekik2 rasa nak debik aja
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 01:02 PM | Show all posts
for the infant, bila pintu kapalterbang ditutup, memang terasa tidak selesa sebab berlaku perubahan tekanan udara dan suhu sekeliling. baby ni sensitivity dia lebih sikit dari budak budak atau orang yang dah biasa travel by plane. sebab tak selesa ni lah mereka menangis dan memberontak, especially tang kesan kat ear drum tu..

bila dah serasi sikit dengan environment sekeliling, mereka akan berenti menangis dan tidor kerana constant noise dan pergerakan seperti dibuai dalam kapalterbang tu buat mereka mengantuk. Tak pernah jumpa baby yang terus menerus menangis dan mengamuk semasa dalam flight.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 01:07 PM | Show all posts
Edited by pinksarah at 25-4-2015 05:11 AM
batmana replied at 25-4-2015 03:20 AM
abis, penumpang lain sndiri marah, psl prangai mak paknye yg jadi isu, bukan anaknya

Patut tt ambik pic you ni combined sekali dgn news dkt post 1 so that boleh nampak susulan apa jd sebenarnya..

By the way,family ni jewish?

Terrorist in their blood agaknya..hahahahahahaha

Laki bini shouting and bad mouthing the crew,feeling superior..

Selayaknya lah dilayan seperti pengganas,hahahaha..

Merasa lah diapit skuad anti pengganas..ekekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 01:10 PM | Show all posts
kelana36 replied at 25-4-2015 05:02 AM
for the infant, bila pintu kapalterbang ditutup, memang terasa tidak selesa sebab berlaku perubahan  ...

I biasa bagi anak2 minum air,makan gula2 time take off or landing..

Psl pressure tu boleh bikin telinga sakit..

Ni klu toddler above 1 year old..

Klu baby sebaiknya if the mommy mampu breastfeeding bg jek nenen masa nak take off and landing..klu x bg susu botol..

Mak pak jenis selfish,lps tu bad mouthing crew..

Then ckp plak dpt bad treatment dr crew..wtf sgt perangai!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2015 01:12 PM | Show all posts
bodoh..padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaa posted on 25-4-2015 11:14 AM
aku depressed kalo tgk bebudak bawah 5 tahun melalak dalam wayang..

pastu kat restaurant, anak la ...

Aku tension gile masa balik dr NZ. Ada baby menangis, umo 6 or 7 bulan. Dah la flight dekat 12 jam. Nangis x bhenti2. Tido kejap2 pastu bgn menangis. Kesian gak kat mak dia dukung jln2 tp pusing2 kat situ gak. Masa g bali pun sama, couple yindia. Dok betol2 kat blkg aku. Rasa bapak budak tu menyakat. Terjerit2 budak 2 or 3 tahun tu. Bole bapak dia gelak2. Nak je aku tempeleng sampai bisu bapak dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 01:19 PM | Show all posts
bawak budak kecik naik kapal terbang ni nasib2 gak.. kengkadang nangis kengkadang elok je... Minggu lepas aku berdua je dgn anak aku umo 2 taun dari brunei ke KL.. Nasib baik masuk kapal terbang dia terus tido sampai la kapal dah landing dia belum bangun lagi Btw, sebelum flight petang tu, mmg belah pagi aku bagi dia penat cukup2 a.. gi swimming, gi main, pastu tak bagi tido
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 01:19 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 25-4-2015 11:05 AM
bakal terrorist ni elok lah di ban mak bapak sekali dar naik katebang. Siapa suruh beranakkan terror ...

elok la dari org tua yg beranakkan gay cam lu...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 05:43 AM GMT+8 , Processed in 0.193935 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list