CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 18095|Reply: 127

tutup buku

[Copy link]
Post time 12-2-2015 04:33 PM | Show all posts |Read mode
Edited by yuki812 at 8-2-2019 09:28 AM

terima kasih semua
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-2-2015 04:43 PM | Show all posts
awak sanggup ke nak bermadu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2015 05:07 PM | Show all posts
khailya replied at 12-2-2015 04:43 PM
awak sanggup ke nak bermadu?

mmm..makan madu pun saya tak suka. apatah lagi bermadu.

hubby saya caring dr dulu smpai sekarang mmg camni. takde yang berubah. masih bantu dirumah..jaga anak sume. sbb tu dia ada affair ni mmg saya x perasan langsung. hp dia pulak mmg kadag2 anak buat main. saya dapat tau pun melalui anak saya..sbb anak pompuan tu yang bgtau kat anak saya..kenapa ayah ko selalu datang umah mak aku.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 05:10 PM | Show all posts
Edited by jaja4 at 12-2-2015 05:18 PM

Hi TT, hanya ko je yg tau tahap kemampuan laki ko kalo die ade plan nk kawen lagi satu.. Kalo ko tnye 1000 kali ape kekurangan ko pon, laki ko tetap gak akan ckp xde ape2 kurang. Biasa kalo tnye sang perampas, mmg die xkisah bermadu, yela da sayang, bukan kire bujang or laki org. kes ko lebih kurang mcm kes kawan aku. Berkali-kali laki die wat perangai.time nk bersalin 1st and 2nd plk tu br terkantoi.. Mula2 whatsapp sayang2 je.. pastu makin melucah. Kawan aku xde2 nak sedih2. direct call pmpuan tu bg ceramah free.. xde keje kaco laki org.. kes 1st ngn janda, kes 2nd kene bini orang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 05:10 PM | Show all posts
aku tanyer cemtu sbb konpius ngn ayat last ko kt atas tu..
huhu

rasenyer die just kawan2...
n maybe test market masih laku lagi ke tak...
ko ckp husben masih amik berat, caring psl femli kan..
ape kate ko cube slow talk ngn die...
diskus elok2...
dan amik hati die semula...
ade terbace kt fb aritu psl amik hati pasangan kite..
cube la yg terbaik yer..
rasenyer masih boleh dibaiki lagi hubungan ni...

takpun... setiap kali ppuan tu antar msj.. ko je yg reply kan..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 05:15 PM | Show all posts
Pompuan tu konon2 la tunjuk baik n jd baik kunon igtkan jgn sesekali tglkan anak bini. Puikkk. Pirahhh... Dasar sgt. Dia pompuan xkan xpaham pompuan. Pulak tu laki dia pernah buat onar dgn pompuan lain xkan xmemahami. Lg 1 yang laki pon blur kekonon bajet sangat. Eii xsuka lah!
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 12-2-2015 05:19 PM | Show all posts
jaja4 replied at 12-2-2015 05:10 PM
Hi TT, hanya ko je yg tau tahap kemampuan laki ko kalo die ade plan nk kawen lagi satu.. Kalo ko tny ...

hubby mmg tak mampu pun. jaga anak je dah 800 camne tuh. lum yang lain2.
tu yang saya keje..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2015 05:21 PM | Show all posts
khailya replied at 12-2-2015 05:10 PM
aku tanyer cemtu sbb konpius ngn ayat last ko kt atas tu..
huhu

ayat yg mana ye..yang conpius tu.
bkn saya yang sanggup bermadu..tapi seolah dia yang sanggup bermadu. sbb dia suh hubby saya jgn abaikan saya. tu saya tanya, ada ke pompuan lembut hati sanggup bermadu? sbb mana2 pompuan pun, tak kisah 1 ke..2 ke 3..memang x sanggup
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-2-2015 05:24 PM | Show all posts
Munnalicious replied at 12-2-2015 05:15 PM
Pompuan tu konon2 la tunjuk baik n jd baik kunon igtkan jgn sesekali tglkan anak bini. Puikkk. Pirah ...

tu yang saya tak paham pasal pompuan ni. seolah dia marah org amik hak dia..tapi dia tak kisah ambik hak orang.
tapi kalo baca ayat2 dia, mmg power..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 05:24 PM | Show all posts
yuki812 replied at 12-2-2015 05:21 PM
ayat yg mana ye..yang conpius tu.
bkn saya yang sanggup bermadu..tapi seolah dia yang sanggup ber ...

jawapan aku..
refer ayat jaja4 tu...hehe

anyway.. yg penting skrg ni... paling penting...
jage kandungan ko tu yer...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 05:26 PM | Show all posts
Kesian yuki812, tak ada orang bagi pandangan dlm masalah dia ni.......Mokcu nak bagi nasihat Mokcu pun banyak kurangnya....terutama dalam mengawal perasaan marah...ini memang Mokcu akui, Mokcu cepat marah......Apa pun yuki nasihat yg dapat Mokcu bagi, di sebab kan suami yuki masih menjalankan tanggung jawab dia dengan baik apa kata yuki mohon pada Allah untuk selesaikan masalah yuki ni....yuki tengah hamilkan sekarang.....ambil kesempatan ni...yuki bangun 2/3 malam yuki buat solat tahjud, solat taubat dan solat hajat.......yuki buat banyak kali....kalau setiap malam lagi bagus....tapi kalau boleh permintaan tu biar consistant, jangan berubah banyak sangat......minta Allah tunjukan apa yang terbaik yuki buat untuk menghadapi masalah ni.....minta kalau suami yuki sekarang adalah yg terbaik utk yuki di masa hadapan minta Allah tetapkan hati suami supaya tetap cinta dan kasih pada yuki dan jauhkah perempuan tu dari suami yuki.....tapi kalau suami yuki sekarang bukan yang terbaik minta Allah gantikan dengan sesuatu/seseorang yang lebih baik.....macam-macam yuki boleh minta dengan Allah........Allah sayang hambaNya......dan Dia tidak akan menguji hambaNya jika hamba itu tidak kuat melalui ujian tersebut.....Nah, nampak tak....yuki sebenarnya seorang yang kuat dan boleh melalui ujian ini.....Yuki malam ni malam jumaat ambil kesempatan ini....bangun dan solat hajat malam ni....yuki ceritakan semua rasa hati yuki pad Allah.........Allah nak dengar rintihan yuki sebab tu Dia bagi yuki ujian ini.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2015 05:28 PM | Show all posts
khailya replied at 12-2-2015 05:24 PM
jawapan aku..
refer ayat jaja4 tu...hehe

anak nak masuk 5 ni..tapi mmg x pernah terjadi camni. tu yang meroyan kejap ler.
anak kecik2 lagi. anak pompuan tu dah besau. ank bongsu dia sebaya anak saya yang sulong. tak dinafikan pompuan tu mmg nampk cantik, bergaya, berharta. saya cakap, hubby saya takde papepun, xde duit..selekeh je. leh je carik yang lain.

husband pulak sbb ada urusan keja..nak tak nak mmg kena selalu deal lah ngan pompuan tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2015 05:32 PM | Show all posts
Mokcu replied at 12-2-2015 05:26 PM
Kesian yuki812, tak ada orang bagi pandangan dlm masalah dia ni.......Mokcu nak bagi nasihat Mokcu p ...

ya. thanks sbb paham. itu lah yang saya lakukan. tiap kali rasa sedih..mcm2 solat sunat disamping solat fardhu saya buat. even solat dhuha pun saya buat. saya bkn jenis yang suka serang2 sesuka hati. saya jumpa dia..cakap baik2 walaupun hati pedih.
hubby pun saya marah gak kat dia. dah tau pompuan tu camtu, yg menggatal kenapa..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2015 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
terpikir..apalah pompuan ni nak.org cantik..byk duit..berharta.takkan nak kat laki yang sengkek..selebet.g keje pun naik motor buruk.masa saya jumpa dia tuh..rasa rendah diri sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 05:57 PM | Show all posts
sedihnyeee.. sabar ye tt.. moga tabahhh..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 06:14 PM | Show all posts
Sabar lah yuki. Mmg paham sgt2 apa yuki rasa. Ajak lah bincang dari hati ke hati dgn suami. Minta dia tgok renung2 msa depan ank2 mcmna nnti. Apa2 tindakan bkn utk hari ni je...msa kedepan lg jauh nk kena fikir.
Sedarkan dia, jgn trhanyut terleka dgn hubungan blom tentu..jgn trlalu ikut nafsu. Kalu mampu segala segi tu lain lh...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-2-2015 06:16 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 15-2-2015 11:39 AM
yuki812 replied at 12-2-2015 05:47 PM
terpikir..apalah pompuan ni nak.org cantik..byk duit..berharta.takkan nak kat laki yang sengkek..sel ...

soklan yuki ni buat sy teringat ade sorang pakcik kt tmpat sy practical dlu.tak pasti la ni menjwb soklan yuki ke tak.tp ape yg sy phm,mcm menjawab.huhuh~~

dia citer..perempuan janda yg bekerjaya ni,diorang bkn kesah sgt pon laki tu ade duit ke tak.selekeh atau x.sbb diorang sendiri ade duit & duit blh ubah semua tu,means dari selekeh blh jadi segak.gitu la..tp pompuan janda ni dia perlukan perhatian.bila ada lelaki yg blh bagi perhatian kt dia,dia dh ok dah.kira on je la..gitu..tak kisah laki tu laki org ke,duda ke,bujang blom kawin ke.keypoint kt cni dia ckp,perhatian.bagi perhatian kt diorang,diorang akan bagi segalanya yg laki tu mintak.sbb tu pakcik tu ckp,dia ok je keje jd technician kat tmpt tu.sbb wives dia (dia ade 2 bini,bini no.2 tu janda) yg manage semua belanja.

sy dgr pakcik tu citer..haihh..sabo je la.ade jugak laki rupe gini.bg sy,pakcik tu cm take advantage kt bini2 dia pon ade.huhu..ni pandangan sy yg belum kwin la.mungkin realitinye berbeza.apepon yuki,sy harap awk bertabah.


*thanx kak @nurmimie for the crdt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2015 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll..

saya setuju pndapat awk.skrg saya tgh monitor diorg sbb ada terbaca wasap..pompuan ni ajk hubby kawin kat siam.hubby lak baru2 tanya sya cuti raya cina lama ke sbb biasa cuti pjg mmg saya dan ank akan blk kg.dia anta je sbb biasa dia kj.saya kini hati2
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 08:59 PM | Show all posts
Edited by pinkypetal at 12-2-2015 01:01 PM
yuki812 replied at 12-2-2015 11:35 AM
babydoll..

saya setuju pndapat awk.skrg saya tgh monitor diorg sbb ada terbaca wasap..pompuan ni  ...

Simpati saya dengan awak yuki. Sampai hati suami awak. Awak ada confront dia tak? Bagitau yang awak tahu segala2? Dan sekiranya betol diaorang memang nak kawin, awak boleh terima hidup berpoligami tak? If awak tak boleh, apa yang awak akan buat? Maksud saya plan awak sekiranya suami awak tetap nak kahwin sedangkan awak sendiri tahu dia tak mampu.Saya rasa awak perlu susun strategi dan bukan tunggu dan lihat saja.

Saya tunggu awak reply soalan saya dulu ye then kita sama2 bagi pendapat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 09:56 PM | Show all posts
babydoll replied at 12-2-2015 06:16 PM
soklan yuki ni buat sy teringat ade sorang pakcik kt tmpat sy practical dlu.tak pasti la ni menjwb ...

ya betul saya setuju, untuk janda yg berharta, diorg mmg tk perlukan laki hensem or kaya ke.. yg pntg perhatian n kasih sayang, mesti laki tt jenis ayat manis.. ataupun.. dah pernah 'bersama' ke? laki tt power kot hhuuhu, sorry tt, just agak je.. sbb nmpk mcm dh tkd laki lain dh kn..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 55698 Replies : 71
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 245147 Replies : 4408
Pulis Minta Bantuan Kesan Kanak-Kanak Perempuan,Albertine Leo Jia Hui,  Enam Tahun Dilapor Hilang di Iskandar Puteri
YgBenarPulis Minta Bantuan Kesan Kanak-Kanak Pe
Views : 34363 Replies : 30
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 29029 Replies : 95
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 87149 Replies : 30
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 82223 Replies : 152
Joe Biden tarik diri perebutan jawatan Presiden, Harris calon Demokrat
ultra78Joe Biden tarik diri perebutan jawatan P
Views : 16594 Replies : 12
[tvN/Netflix] Love Next Door - Jung Hae In, Jung So Min (Mulai 17 Aug 2024)
xyla73[tvN/Netflix] Love Next Door - Jung Hae
Views : 23445 Replies : 11
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92555 Replies : 1024
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21034 Replies : 346

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 04:13 PM GMT+8 , Processed in 0.077216 second(s), 57 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list