CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 3969|Reply: 12

Mane ade pelan postpaid yg bagus???

[Copy link]
Post time 4-2-2015 03:44 PM | Show all posts |Read mode
Edited by goldring51 at 4-2-2015 04:29 PM

lama i cari untuk pelan yg bagus untuk call rates dan internet data quota tu. skrg tak ramai yg nak dua2 ni, segelintir yg suka call, segelintir pula suka guna internet je. Itulah yg buat telco semua buat pelan khas untuk kategori masing2 tu. Pening i nak cari pelan yg bagus. minta tanya forumer semua yg mana ko org suka? Call ke texting lagi byk ?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-2-2015 04:33 PM | Show all posts
Sebenarnya, ni bergantunglah pada mcm mane user tu guna. Kalau mmg text byk sangat tu dan suka guna internet, baik guna apps yg byk2 kat app store mcm whatsapp, wechat mcm2 lah..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 04:23 PM | Show all posts
Edited by cyclebin10 at 5-2-2015 04:29 PM

Yea lah.. saya punya kuota pun cepat habis...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 05:07 PM | Show all posts
Mahal betul tu nak sign pelan, kena sign utk contract paling kurang pun 1 thn.. habis kalau tak puas hati nak batal kena bayar lebih lagi.. leceh betul tu.. Pasti ada syarat yg mereka X bagi tau masa sign. masa nak batal baru cakap ada syarat2 tu lah ni lah...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 03:24 PM | Show all posts
Postpaid ni bagus ke tidak bergantunglah... sbb kalau call banyak dan blh handle bill setiap bulan bolehlah gune postpaid.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-2-2015 04:14 PM | Show all posts
yaaa, i rs postpaid lbh bagus, sbb blh tunggu bil je, xyah susah2 cari topup.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 11:06 AM | Show all posts
smue telco pn ada supporternya krn semua telco tawar plan utk customer yg rase lbh sesuai
baru2 ni celcom jgk promote celcom first dgn function pggil optimiser yg boleh ikut kpd mcm mana kite gna data dn smue tu la.https://www.celcom.com.my/personal/plans/first
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2015 09:47 AM | Show all posts
x der plan paling bagus ler..smua tgk bujet...ada duit tu blh ambil maxis dan celcom sbb coverage mmg terbest..klau x der $$$ tu ambil ajer digi dan umobile la...coverage tu potong half..
aku ni guna telefon awam ajer kakakakaka..x pyah nak ambil apa2 plan
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 11-2-2015 10:16 AM | Show all posts
pikochew replied at 10-2-2015 11:06 AM
smue telco pn ada supporternya krn semua telco tawar plan utk customer yg rase lbh sesuai
baru2 ni  ...

mmg i tgk kat Celcom FIRST fungsi baru dia tu Optimiser™, mcm canggih sial. Agaknya apa lagi yg fungsi ni blh buat, rasa mcm nak tukar lah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2015 10:39 AM | Show all posts
geraldsimy replied at 4-2-2015 04:33 PM
Sebenarnya, ni bergantunglah pada mcm mane user tu guna. Kalau mmg text byk sangat tu dan suka guna  ...

betul bro. kena tgk kegunaan kita mcm mana. kalau tak tahu, eloklah tanya. supaya nnt tak membebankan. skg ni pakej byk. tp utk selamat, amik pakej yg murah dan puas hati pada coverage.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2015 05:05 PM | Show all posts
Tak kira baru ke tidak, saya tetap akan hadapi masalah kewangan kalau guna postpaid tu.. I tak rekomen guna postpaid la sebab kita tak dapat check berapa kredit sudah diguna.. senang2 je lepas limit
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 10:29 AM | Show all posts
smue jgk ada pilihanya sdri x smue suka org suke benda yg sama tp aq dh tgk link tu
npk berbaloi dgn plan gitu dpt call dn msg 150 atau 2gb data/wifi
aq confirm pkai data la app2 smue guna data dh tk call dah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-2-2015 01:15 PM | Show all posts
Edited by goldring51 at 13-2-2015 01:16 PM

lps tgk reply2, i nk cuba amik celcom first nih. nampak mcm bes je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 02:32 PM GMT+8 , Processed in 0.115999 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list