CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 31328|Reply: 193

Kedai makan misteri...

[Copy link]
Post time 4-2-2015 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Aku ade pengalaman yg x berapa nk seram nk kongsi ngan korg, tp bg aku agak misteri...

Benda ni berlaku th 2009,
dh lame dh, cerita dy mcm ni...

Aku gi makan ngan adik aku,
aku tgk restoran ni
suram je, ada lh bberape org customer
mase tu, dorg nmpak pelik je,
adik aku pun ckap benda yg same,

Pelayan pn dtg lh amek order,
kitorg pn order lh air, mkanan ape
semua, kbetulan kt restoran tu ada karaoke, adek aku ni mmg kaki karok,
dy pn layan lh 4,5 lagu,

Aku pn mkan lh, aku tgk ada 3,4 org
customer ni gi rakam video adek
aku nyanyi, nk kate adik aku nyanyi
sedap, sore ala kadar je, muke cun,
xpun, aku pun anggap je lh dorg tu jakun
x penah tgk org,
lpas adik aku siap nyanyi dy pun
makan, lpas tu siap2 semua kami
pun balik.

Malam tu lpas balik dari kedai tu
aku pun bersembang lh ngan adik aku
pasal ke anehan customer kt kedai tu,
selain daripada makanan yg x sedap,
air tawar, servis lambat, sekali adik
aku cakap "kak ko x terfikir ke ntah2
plggan tu semua x wujud ?? kdai tu pn
mcm sesuatu je"

Jadi lepas beberape bulan dari tu,
aku ada cerita kt kawan aku yg aku gi
makan kt restoran ni dgn pantas
kawan aku cakap

"kedai tu mane pernah bukak ?!, dh bertahun tahun dh ko biar betul ??"

Aku x percaya ape yg dy ckp pada aku,
kami pun mcm bertekak skjap,

Last2 dy suruh aku cari kt internet
pasal kedai ni, lpas tu aku lg tmbah terkejut bace pasal restoran tu !.

Jadi mlam tu kami mkan ape semua minum adik aku karaoke ??,
tinggal jadi tanda tanya hgga ke
hari ni...

Klu korg ada pglman same mcm
aku boleh la share,
sorry la ye krgn aku ni pnjg
berjela hihii...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-2-2015 03:26 PM | Show all posts
nasib ko xde dapat sakit ape2 yang pelik, makan ade baca doa tak

aku penah balik kampung singgah beli Pau tepi jalan, bile mak aku lalu tak penah nampak pulak kedai tu, misterinye macam cerita ko tu jugak, sekang ni tiap kali lalu memang aku tgk kedai tu, tapi.....batang kedai pon tak nampak misteri sampai sekanrang weih
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 03:31 PM | Show all posts
huih..seram nih...

ko ada pergi lagi sekali tak ke restoran tu? just nak double check..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2015 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mute replied at 4-2-2015 03:26 PM
nasib ko xde dapat sakit ape2 yang pelik, makan ade baca doa tak

aku penah balik k ...

Aku rase... aku bace kot doa makan,
kdg2 bile dh gelojoh nmpk mkanan tlupe jgk, mihmihmih...

Tp kdai mkan yg aku gi mkan ni mmg
angker rupenye, aku je yg xtau, sbb aku x dduk kt situ, sdara mara je rmai kt situ,

aku ni mmg kaki mkan xkire kdai tu nmpk cmane pon aku mesti g nk try,
sekali ter try kedai sereemmm plak..

Alhamdulillah lh xde ape2..

kdai ni pun dh ada owner baru
bukak skg ni, dan aku masih pergi lg makan kt kdai ni slepas 6th drpada kejadian tu, trbyg byg mase aku makan 6th yg lalu .
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 03:46 PM | Show all posts
woooo .. blh lemas semangat jawabnya .
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Scary nye.  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2015 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 4-2-2015 03:31 PM
huih..seram nih...

ko ada pergi lagi sekali tak ke restoran tu? just nak double check..

lepas bberape bulan tu aku ada gi tgk,
mmg sah tutup, kwan aku yg cter kt aku tu bwk aku g, aku xtau nk kate ape mase tu, kelu lidah...

org2 kt situ kate bkn aku org pertama yg kena, ramai dh, tmasuk lh org2 dr luar,
jalan kt situ pn xkrg hebatnye cter2 seram dy,

Kt dpan restoran ni ada banglo lame, banglo tu penah berlaku kes bunuh, dh lama dh usia banglo tu.

Seram kan ??,
byk accident maut plak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 03:54 PM | Show all posts
alamak....huhuhuhu...

nasib baik blk kg ikut hiway...konpem2 la RNR tu wujud kan...skeriii plak...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-2-2015 04:02 PM | Show all posts
dh byk aku dgr cite mcm ni....org kata kedai org bunian...
tp 1st time aku baca...ko kata makanan x sedap...
biase aku baca sedap2 belaka...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2015 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
fifie_olin replied at 4-2-2015 04:02 PM
dh byk aku dgr cite mcm ni....org kata kedai org bunian...
tp 1st time aku baca...ko kata makanan x ...

Restoran ni wujud,
Cumanye dh lama tutup x
beroperasi, dlm belasan th katanye,

Tp th 2013 ada owner
baru bukak, aku pun pergi makan,
bleh tahan masakan dy, thai seafood.

Mmg mase tu air fresh oren tawar,
nasi grg so so.. sup ayam tawar,
keadaan kdai yg aneh sgt rasanye,
xtau nk gambarkn mcmne ??,
tp dlm ingatan aku, aku msih ingat
wajah2 dorg smue, keadaan kdai etc.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 04:19 PM | Show all posts
at least bagitahu la kedai dekat mane, nama kedai, apa punya TT tidak bertanggungjawab la
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 04:39 PM | Show all posts
aku ingat kedai beratapkan daun rumbia
rupanya...restoran ek?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2015 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
dinamokiev replied at 4-2-2015 04:19 PM
at least bagitahu la kedai dekat mane, nama kedai, apa punya TT tidak bertanggungjawab la

Eeerrkkk.. Ok Ok..

Name kedai mase aku gi
"ADEK MANJA"

Name baru yg sekarang
"MARINA SEAFOOD"

Lokasi
Jalan Kuantan Gambang
Sebelum Taman Sriku

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2015 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 4-2-2015 04:39 PM
aku ingat kedai beratapkan daun rumbia
rupanya...restoran ek?

Hahaa.. mtg mtg ler restoran
misteri, ko tros byg kdai atap
rombia ye ??,

Restoran ler.. batu+kayu
Design dy klasik .
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 06:33 PM | Show all posts
Felycya replied at 4-2-2015 05:30 PM
Eeerrkkk.. Ok Ok..

Name kedai mase aku gi

tt, mase cerita ni iols dah membayangkan kedai ni kat kuantan.. dah ade topic ni bukak sblm ni.. sbb kalo balik umah mak iols, iols kuar gmbar akan lalu kedai ni.. skrg dah bukak kan.. dlu tukar2 owner nye.. ade yg kata mmg ade kes kat situ.. ade yg kate mengarut, sbb kedai kejap2 tukar owner sbb lokasi x strategik.. xtau la yg mane betul.. yg penting iols x penah try pun...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 4-2-2015 05:30 PM
Eeerrkkk.. Ok Ok..

Name kedai mase aku gi

Oooo....restoran adek manje eh

Penah ade tred pasal kemisterian restoran ni
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-2-2015 06:57 PM | Show all posts
Felycya replied at 4-2-2015 05:30 PM
Eeerrkkk.. Ok Ok..

Name kedai mase aku gi

Hah?..nasib baik tak singgah...selalu gak gi area situ
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2015 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
elmen replied at 4-2-2015 06:33 PM
tt, mase cerita ni iols dah membayangkan kedai ni kat kuantan.. dah ade topic ni bukak sblm ni.. s ...

Mcm2 cite dgar pasal restoran ni kn ??, tp klu mengikut cite pnduduk taman blkg kedai ni, kedai ni mmg
lame terbiar dh,

Budak2 yg dari lepar,
chini, dorg kate klu dorg lalu memalam nk masuk lepak kt kuantan mesti nmpak kdai ni terang, esok siang nkg keje usang je ngan daun bsepah2 bersawang,

Aku slalu blik kuantan ni g umah
mak aku tp x pnah plk nk tye pasal
kdai ni,smpi lh aku tgerak hati nk
rase masakan kdai ni mlam tu,

Lpas tu aku rajin lh btye n kwn2
pasal kdai ni,

Owner asal dy kate
kdai dy mule2 dulu laris,
lpas tu org dengki n bmula lh
kisah syirik org ltak brg lh,
tabur tanam etc...

Tu org tua2 lh cerita,
yg kenal ngan owner asal,
slain drpada jalan kuantan gmbg tu
mmg keras ataupun angker,

Jalan mmg lh keras dh name pun
jalan tar, kui kui kui...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2015 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 4-2-2015 06:46 PM
Oooo....restoran adek manje eh

Penah ade tred pasal kemisterian restoran ni

Yess, Adek Manja...

Nk dgar jgk klu2 ada pengalaman
org lain yg pernah mengalami kejadian mcm ni, gi restoran, warung etc lpas tu tau2 tempat tu x wujud, ataupun dh lame x beroperasi.

Gi beli makanan tapau blek2 skali tgk daun rumput pasir etc..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2015 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 4-2-2015 06:57 PM
Hah?..nasib baik tak singgah...selalu gak gi area situ

Hehehee..

Itu dulu.. skg dh ok..
jgn lh kerane kisah lalu
kdai yg dh di perbaharui
ni pun takot nkg, cewahh ayattt..

Aku pkul 3,4 pagi kekadang gi
makan kt situ saje2 lepak.

Padahal kdai lain bsepah,
tp aku suke kdai tu dy mcm
ada kisah keistimewaan dy tsendiri.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 07:06 PM GMT+8 , Processed in 0.088553 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list