CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 9267|Reply: 26

honda HRV

[Copy link]
Post time 8-1-2015 06:55 PM | Show all posts |Read mode
Tgk kt web honda td
Suv baru bakal launching
hrv
sgt sporty
nak mintak tolong yg xpert kt board
ni dptkn info pasal keta ni ye
especialy tang harga

gambo pun xpandai nk tepek sini
tp serius mmg lawa..sklai tgk mcm x5
sape2 ade imfo please ye
i dah bekenan bila nengoknye
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-1-2015 09:40 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 09:41 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 09:44 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 09:47 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 09:56 PM | Show all posts
luaran & dalaman bolehla...lebih kurang CRV gak...
cuma cc enjin tu mcm tak bekenan sgt... 1.8i-Vtec
apalah salahnya letak 2.0 kan sedap...
katanya harga RM120K... mcm mahal gak la dgn CC kecik
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 8-1-2015 10:45 PM | Show all posts
Wah xpdn dgn kecik harga 120k
ni dah cmpur gst ke blum
adoila
baru berangan nk ambik
atleast kalo bwh 100k ok le skit
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 09:15 AM | Show all posts
aku lebih minat Mitsu Airterk Turbo..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2015 09:50 AM | Show all posts
kalau x silap price range from RM90k to RM120k.

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2015 08:11 PM | Show all posts
It's is HONDA
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2015 02:46 PM | Show all posts
harga around 112k...

design cantik... 1.8 pun ok dah rasenye...

nak laju mane le sgt dok mesia ni...

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2015 10:40 PM | Show all posts
kereta cam hrv tu tak sesuai enjin 1.8...at least minimum 2.0...baik angkat mitsu asx 2.0 4wd
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2015 11:18 PM | Show all posts
HR-V ni kecik je. bkn besor mcm CRV tu. platform pon pakai honda jazz punya. ini kira mcm b-segment punya suv. sesuai dah la 1.8. rupa pon hensem..mmmm
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Harge mereng sket lah.overprice.honda provide variant saja kut bukan nak target bisnes sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 09:14 AM | Show all posts
masuk enjin 2.0 bukan soal nak laju bro....SUV punya componen material tak sama dgn kete, suspension, body,rim,tayar, rangka,seat sumer lebih besar...takut2 enjin 1.8 tak boleh tarik, jadi under power, minyak jadi kuat...kang jadi mcm Toyota Unser 1.8.....aku pernah bawa unser dari KL pergi balik terengganu, minyak dekat RM400..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 09:38 AM | Show all posts
Tapi Ford Ecosport cuma 1.5, lagi kecik, harga around RM115k. i rasa HRV ni dah okay ikut cc dan size, cuma kalau above RM100k masih overprice.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-1-2015 10:02 AM | Show all posts
sribayu replied at 14-1-2015 09:38 AM
Tapi Ford Ecosport cuma 1.5, lagi kecik, harga around RM115k. i rasa HRV ni dah okay ikut cc dan siz ...

then...tengokla sales market Ford tu laku ke....rasa mcm tak jalan je..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 10:03 AM | Show all posts
zulka replied at 14-1-2015 09:14 AM
masuk enjin 2.0 bukan soal nak laju bro....SUV punya componen material tak sama dgn kete, suspension ...

betul...sebab tu aku rasa yg memang paling sesuai in its class is myvi 1.5...laku dan ramai org beli, kualiti, affordable dan sangat2 bersesuaian dgn capacity enjin

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 10:14 AM | Show all posts
dulu masa Kembara 1.3cc mula2 keluar, berebut rebut org nak beli...
salah sorang daripadanya adik pompuan aku, bila dah pakai baru tauuuuuu!!...mentedarah minyak kaw2 punya...
org balik JB minyak RM70, dia RM150....
pastu Perodua upgrade pula kembara 1.5cc...pun sama juga..   
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 12:12 PM | Show all posts
ford ecosport mmg x laku.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 12:37 PM GMT+8 , Processed in 0.501386 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list