CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 19292|Reply: 186

Walau pun I isteri no 2, di sana hanya tanggugjawab tp di sini kasih sayang...

[Copy link]
Post time 18-12-2014 10:31 AM | Show all posts |Read mode
Org tua2 kata, selalunye, bini no 2 adalah bertentangan dgn bini no. 1..contoh kalau bini no. 1 tak pakai tudung, no. 2 pakai tudung..rambut sorang tak panjang sorang panjang..sorang body tak mantap sorang mantap..sorang berjiwa kasar sorang berjiwa lembut ala-ala gadis melayu terakhir..sorang tak pandai dan tak geti bergaya sorang uptodate..so on. Pendek kata yg no. 1 suami simpan walau dah tak bernafsu sbb hargai susah senang hidup bersama je selama tu..walau dah tak berselera lebih afdal simpan je..

Bak kata sorang forumer ni:

"U r right! Madu i sebijik bertentangan dengan i..i kurus dia gemuk. Rambut i panjang berkaler dia berambut bahu bertudung sampai ke dada. Dada i 36C dia walau gemuk tapi 34B kot. I pakai pakaian ketat dan moden dia memanjang baju kurung besar. Suara i halus suara dia kasar. Rumah kami kondo rumah dia semi-D. I suka masak Western dia banyak masak lauk melayu. Majoriti semua bertentangan..orang lelaki ni suka merasa semua..yg panjang yg pendek, yg besar yg kecik, yg bulat yg 4 segi, yg putih yg gelap..yg liar yg soleh..lebih2 kalau dapat memilikinye. Hidup ku bahagia sungguh,,walau i no.2. Tetap puas zahir dan batin..di sana hanya tanggugjawab tapi disini kasih sayang..disana hanya kenyang tapi disini walau kenyang makan tambah!!"

Last edited by jepun_murtad888 on 18-12-2014 01:28 PM

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-12-2014 11:01 AM | Show all posts
buruknya perangai madu gini
perlu ke nak cerita kebaikan keburukan sana sini?
semoga lakinya menambah lagi 3 4
panjang sikit senarai perbandingan tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2014 11:23 AM | Show all posts
Gigih Moksu login nak komen.....setuju dgn momod prettyugly.....semoga suami forumer tersebut mencukupkan quota beliau.......yang ada sekarang baru melayu dan western (western sangat le.....takat makan chiken chop nak bangga sangat), kena rasa cina india baru ngam....
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2014 11:39 AM | Show all posts
gigih jgk la nk komen.

wlupun 36C, 10thn lagi tetap layut jugak. lagi labuh drpd 34B kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2014 12:18 PM | Show all posts
apalah yg nak dibanggakan sangat?
disana dh lama merasa, disini dapat bekas2 aje.
disana tak mantop pun org nak, disini terpaksa bagi mantop barulah org yg sama nak.
disana tak bergaya pun sanggup org tu bagi duit hantaran, disini tpks uptodate berabih asalkan dpt duit hantaran.
disana dpt tggjwb seorang suami, disini belum tentu tggjwb tu seiring dgn kasih syg yg diberi.
kun fayakun lah jah.
sekali tuhan petik, semua tu hilang sekelip mata.
jadi org kena bersyukur.
jadi no 2 laaaagiiiii kena bersyukur sbb yg no 1 tu relax je nak share sisa2 yg dia dh guna.
so entahla. aku rs walau apa pun aku respect jek kat no 1.
tapi kalau lah yg no 2 tu tau menghargai pengorbanan org lain..laaaagiiii aku respect.  
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2014 01:17 PM | Show all posts
Alahai.. macam teruk sangat yang no. 1 sampai compare macam tu sekali...yang tak bagus semua kat no. 1 which is not true at all.  Yang untung tetap suami yang boleh tukar-tukar selera, banyak choice la konon....
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2014 11:33 PM | Show all posts
sebab nafsu bukan ikhlas pun nak bermadu, walau dah caras no 1, tetap nak bersaing.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 12:27 AM | Show all posts
naik lif tekan sendiri kekdahnya. kalau dh gini ada sipi2 pyscho, jadi eloklah lakinya cukupkan kuota. lagi afdal tambah skandal biar keliling pinggang, br pjg perbandingan tu. br ada sifat berdaya saing.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-12-2014 12:27 AM | Show all posts
naik lif tekan sendiri kekdahnya. kalau dh gini ada sipi2 pyscho, jadi eloklah lakinya cukupkan kuota. lagi afdal tambah skandal biar keliling pinggang, br pjg perbandingan tu. br ada sifat berdaya saing.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 12:28 AM | Show all posts
hahaha.. labuh bleh dibuat selendang selempang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 01:29 AM | Show all posts
hek eleh.. perasan bagus jek bini no.2 ni.. sekali ade no. 3.. ko merase ..haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Laaa gini ke hidup bermadu. Patut la perempuan tak rela nak bermadu. Dapat pulak madu berpuaka macam ni.

Jenuh weh nak bersaing 24 jam nak berebut jantan yg tak pasti kualitinya. Hidup ni dah la tak lama. Bila nak bahagianya? Ada suami ada family ingat boleh bahagia. Boleh pulak laki buat perangai bodoh angkut perempuan lain join sekaki.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 07:06 AM | Show all posts
yang sama dilupa jangan, antara contoh, menggunakan pencil yang sama yea.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 09:03 AM | Show all posts
troll...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 10:33 AM | Show all posts
buruk benau perangai si madu ni....dasarrrr
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 11:01 AM | Show all posts
dah ler jd madu..pastu dicompare2nya..insecure betul..kalau hebat sgt body mantap pandai masak western rambut kaler..apesal x cuba dptkan bujang ajer???
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-12-2014 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
ermmm.true story.very suprise to read.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 11:14 AM | Show all posts
hehe..kite tggu je la yg no.2 tu punye turn plak beranak pinak. sempat x sempat la lps tu nk masak western , nk kaler2 rambut dgn nk basuh berak muntah anak lg
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-12-2014 11:16 AM | Show all posts
IT'S A FACT.

lelaki kn 9 nafsu 1 akal, pompun lak 1 nafsu 9 akal so mmg legit la.

sbb tu pompuan kena la jaga badan, klu takut suami lari.

klu dpt soami yg baek n x kisah badan gemok kire nasb baek la.

klu dpt somi yg keje environmentnye bnyk pompuan cntek, msti dia tringin nk tgk isteri die cntek.

klu x, tu yg somi makn luar tu.

so, istri kena la rjin jg badan. jgn asyik makan x ingt dunia, bila suh workout kasi alasan saket kaki la, xde masa la. tgk drama kt TV ada lak msanye.

so bile somi dah kawin 2, redha je la sbb sendiri yg mintak.......
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 12:48 PM | Show all posts
jepun_murtad888 posted on 19-12-2014 11:16 AM
IT'S A FACT.

lelaki kn 9 nafsu 1 akal, pompun lak 1 nafsu 9 akal so mmg legit la.

kakak aku dh gumuk sket dr dulu aku suruh exercise dia ckp laki dia xbagi...tu maknanya laki bagi makan cukup kt bini tu..hidup biar sederhana janji bahagia...dh jd bini no 2 kaler rambut biru pun kalau dh hati hitam hitam jugakla...pndaila ckp xreti jaga lakila xjaga badanla hapela..kalau dh mencaras laki org dok diam2 jela..dhla caras laki org byk cekadak pulak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 03:47 PM GMT+8 , Processed in 0.104465 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list