CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: bianglala

•• Floria •• V8

 Close [Copy link]
 Author| Post time 24-11-2014 06:42 AM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 24-11-2014 12:00 AM
i terfikir benda itu sebab rata2 masalah i baca kat forum ni mesti akan ada yg kaitkan perangai buru ...
contoh mcm thread tenant yg pengotor tu, orang kaitkan pemakaian dia yg muslimah tu dgn sifat dia yg kurang menitik beratkan hal kebersihan
hari tu kita pun baca thread tu dari mula sampai habis.. tengok biliknya.. elle, budak perempuan tu pun "berlakon" je kan pakai purdah. banyak personaliti. kejap purdah, kejap k-pop.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-11-2014 06:43 AM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 24-11-2014 12:14 AM

Rumi ke ni?



Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 10:42 AM | Show all posts
bianglala posted on 22-11-2014 01:55 PM
terang benderang ... tapi tadi awan dah gelap.. awan tu ke Penang kot.. hehe..

kita peminat MLT ...

oo peminat MLTR...nov suker depends on lagu...tp byk gak lagu2 MLTR nov minat...

nov paling minat genre R&B...

hari sabtu baru2 ni malam ada tahlil kat rmh mak nov..

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 01:08 PM | Show all posts
bianglala posted on 23-11-2014 01:57 PM
pernah sangat. naik basikal keliling pokok sawit pun pernah.. haha.. pokok sawit tepi rumah jiran  ...

betul xpenah..
sb kat tempat n mmg xde pokok kelapa sawit ..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 01:08 PM | Show all posts
bianglala posted on 23-11-2014 01:58 PM
takpelah, lepas ni tau dah la kakak tu.. pasal hal-hal hospital ni..kesian jugak, kena kanser serv ...

ntah.. sb kakak n yg cite tu..
agak nya mesti ada ank gak kowt..


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 01:27 PM | Show all posts
yayah8989 posted on 23-11-2014 10:34 PM
Ade jeeee cume x onlineeeeer

owh.. yahh bizi sgt ke keje skang ni?..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-11-2014 01:35 PM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 23-11-2014 10:47 PM
yes..setuju dgn apa yg N katakan tu...benda apapun kalau buat dgn kasih sayang mmg nampak bezanya  ...

mmg la apa kerja yg kita buat pown kita kena ada keikhlasan dlm diri..
x boleh sb terpaksa.. kalo terpaksa mmg la kita rasa kerja yg kita lakukan mcm xde rasa keseronokkan langsung..
tu juga la berlaku nya kes dera dan sebagai nya..
tp sedih la bila berlaku mcm tu.. sekurang2nya kita kena ada rasa sayang dan tanggungjwb kat kerja kita..
walo x minat sekali pun.. kita kena bersyukur yg kita ada kerja.. itu adalah rezeki yg kita dpt dari Allah..
cuba bandingkan diri dgn org yg susah.. bkn ke itu lebih baik dari mereka..

hehe..betul..nak berkenalan tu semua perlukan energy..kalau tak minat mmg tak terdaya nak meneruskannya...sbb ada minat la, tu yg somehow ada magic power to continue the sesi kenal mengenal..hehe...
kan?.. daripada minat tu.. terus je nantik tetiba da beranak cucu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 01:43 PM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 23-11-2014 11:44 PM
@anniez08

owh.. btl ke kalo sakit pale kena tdo bergelap..
dia mungkin berpunca dari kepala gak kan elle?..

ritu bape lama elle sakit pale?.. lebih dari 2 ari gak kan?..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2014 01:52 PM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 23-11-2014 11:52 PM
@anniez08
tapi bila pakai avvy macam ni, i nak letak icon gelak guling2 yg ni pun--> / i rasa tak sesuai..huhu  macam kena behave like that...

N pernah rasa tak macam tu,?  rasa seperti bila kita sudah berpakaian yg melambangkan kita ni seorang muslimah, pastu kita akan eventually  buat benda yg selari dgn pemakaian itu sbb kita tknak orang luar especially non Muslim kait kan perangai buruk kita  dgn imej Islam itu sendiri..

tp n suka je letak icon guling2 tu.. tatau la nape..

yup.. n ada je rasa camtu.. pakaian kita melambangkan keperibadian kita..
dan menutup aurat sepenuhnya tu adalah tuntutan dlm agama kita..
benda tu bagi n seiringan.. tp ramai je yg skang ni menutup aurat sekadar tutup rambut
tp benda2 lain dorg x titik beratkan.. cam perangai tu.. tatau nk cakap la..
ada juga haritu n gi mkn kat satu restoran ni.. ada sorg pmpuan dgn bf dia agaknya..
mmg betul dia cantik.. bertudung dan mmg nmpak sopan santun..
tp sayang sungguh bila lepas je mkn.. n nmpak dia keluarkan seputung rokok
dan dgn selamba nya dia hisap rokok.. hilang segala keayuan dan kecantikan dia
bila n tgk dia hisap rokok..

lagi satu n nmpak sorg pmpuan melayu bertudung..
berfeluk2 dgn seseorg yg mula nya n ingatkan lelaki..
tapi rupa2nya pengkid..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2014 01:54 PM | Show all posts
novelloverzz posted on 24-11-2014 10:42 AM
oo peminat MLTR...nov suker depends on lagu...tp byk gak lagu2 MLTR nov minat...

nov paling min ...

aha.. kiranya permulaan cuti sekolah ni, dapatlah berkumpul semua adik beradik untuk tahlil arwah ayah.





Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2014 01:55 PM | Show all posts
anniez08 posted on 24-11-2014 01:08 PM
betul xpenah..
sb kat tempat n mmg xde pokok kelapa sawit ..

kalau lalu kat highway ada pokok kelapa sawit.. tapi kalau N tido.. memang tak perasan le. eheee

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2014 01:55 PM | Show all posts
anniez08 posted on 24-11-2014 01:08 PM
ntah.. sb kakak n yg cite tu..
agak nya mesti ada ank gak kowt..

malam tadi pengsan awal ke, N?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
bianglala posted on 24-11-2014 01:55 PM
kalau lalu kat highway ada pokok kelapa sawit.. tapi kalau N tido.. memang tak perasan le.  ehee ...


n x pasan.. betul n x pasan.. Last edited by anniez08 on 24-11-2014 02:08 PM

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
bianglala posted on 24-11-2014 01:55 PM
malam tadi pengsan awal ke, N?

a'ah.. n ngantuk Sgt sb smlm n keluar seharian.. bdn letih betul..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 02:09 PM | Show all posts
anniez08 posted on 23-11-2014 10:42 AM
ala.. best nya... n xleh tgk..
tape arr.. bleh cari online nantik..

nape N takleh tgk tb smlm

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 02:09 PM | Show all posts
anniez08 posted on 23-11-2014 10:42 AM
iye la.. pastu dia pown ilang  da..

ajak la die masuk balik

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2014 02:11 PM | Show all posts
anniez08 posted on 23-11-2014 10:43 AM
a'ah... tapi mahal skit la kan?..

mahal sebab sedap N

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 02:14 PM | Show all posts
bianglala posted on 23-11-2014 02:00 PM
lagu Slam yang paling tan suka, apakah?

ada 1 lagu tu
dulu tan pnh kne ngorat taiim kat sekolah
mamat tu nyanyi lagu tu

geliii taim tu
lagu seperti mimpi tu kot

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 02:15 PM | Show all posts
bianglala posted on 23-11-2014 02:01 PM
kita menyokong penuh tan nak beli jaket jeans dan bedak bobbi brown.  reward untuk diri s ...

tunggu akhir bulan dapat B dulu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 03:49 PM | Show all posts
bianglala posted on 23-11-2014 09:46 PM
berani tari mencelah..

tu jam main belasah je
masa tu mod parinAhmad, dia kasi tacang...hehe


skrg lala ada masuk fd lagi x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-6-2024 11:47 PM GMT+8 , Processed in 0.071220 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list