CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: bianglala

•• Floria •• V8

 Close [Copy link]
Post time 23-11-2014 11:01 PM | Show all posts
bianglala posted on 23-11-2014 01:56 PM
haha.. tergelak kita ... comel eh.. dugaannya boleh tahan jugak. begitulah kata orang yang dah mel ...

oh i tak tahu pula normally 6 bulan ye org bertunang... a bit clueless about this.. yg dugaan bertunang tu pernah baca, rasa panas je dgn pasangan kita tu..sampai ada yg boleh putus la..that bad..scary..



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2014 11:04 PM | Show all posts
bianglala posted on 23-11-2014 01:59 PM
nak menyampuk... amboi ayat elle.  kalau takde kimia, apapun tak boleh.

kihkihkih dari tgh cakap pasal mengait boleh pula masuk pasal sesi kenal-kenalan..haha...

kimia ye..teringat ayat ni...


Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 11:11 PM | Show all posts
berbeza betul feeling bila mula2 ditimpa masalah..pastu after a while ada nampak jalan penyelesaian...

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 11:12 PM | Show all posts
now rasa relieved....
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 11:20 PM | Show all posts
baru dapat reply dari benang sebelumnya..

@bianglala

bagus betul jawapan.  pulau-pulau peranginan kat malaysia ni, pulau mana elle dah sampai?


Tioman sahaja..dan pulau pinang...boleh dikira juga PP as pulau peranginan... biang pula dah sampai kat pulau mana? i have a friend yg buat kos marine biology..i rasa semua pulau yg femes kat malaysia ni dia dah pernah pergi scuba diving..

dah lama pula tak contact dia...mesti by now dia dah sambung phd dlm bidang marine biology tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 11:29 PM | Show all posts
@bianglala

sehari dua ni... baca jugak la buku-buku yang ada... ada sekali tu buku baca kita.  entah masa bila terlelap pun tatau.



mood membaca dah datang belum...?   dah akhir tahun ni banyak jualan buku kan tapi sad tak dapat pergi...

berangan-angan nak pergi... New Zealand, South Africa, Morocco, Spain, dan... akhir-akhir ni, kita rasa macam Bosnia banyak tempat cantik-cantik.


pergi South Africa boleh try Nandos yg asal kat sana...nyum nyum... Morocco..nice..boleh try spa kat sana...

really Bosnia banyak tempat yg cantik...tak tahu pula.. i dah google..macam Switzerland juga ye tempat dia..ada kawasan pergunungan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-11-2014 11:36 PM | Show all posts
@bianglala

pernah dengar lagu 1000 Ocean - Tori Amos?  tatau la elle suka lagu camne. slow motion ke... rancak ke..


tak pernah..tapi now i dah dengar..nice suara dia..I suka lagu slow macam ni... lagu rancak sekarang dgr once in a while je..kalau kat rumah selalu dengar lagu mcm Priscilla Ahn..slow je...

tapi sekarang susah sikit nak select music sbb i dah start faham love song.. so kalau i somehow boleh detect maksud lagu tu dan ia sedih, i taknak dengar...nanti stress...




Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 11:40 PM | Show all posts
lagu slow macam ni best... selalu dgr lagu ni masa kemas rumah...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2014 11:44 PM | Show all posts
@anniez08

owh.. elle mmg coffee drinker ke?..
mungkin la jenis coffee gak tu..
mungkin campuran dia juga kowt..
elle x tahan..

xpe la.. nanti elle kalo sakit sgt..
nanti elle mkn panadol tau.. sekurang2 nya x berapa sakit sgt bila elle keluar nanti..


hari tu few days juga baru sakit kepala tu pulih... dia sakit sekejap sekejap sahaja so i mmg tak nak ambil ubat... lepas tido bergelap ikut macam my friend suggest..baru feels much better...bila sakit kepala mmg elok elakkan cahaya....something about our retina...macam ada kaitan..tapi tak ingat pula kaitannya..hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2014 11:52 PM | Show all posts
@anniez08

tu la.. n pown suka dgn avvy baru elle ni...

n mmg nk cari avvy baru..  sb rasa cam da lama da n pakai avvy ni..

tapi bila pakai avvy macam ni, i nak letak icon gelak guling2 yg ni pun--> / i rasa tak sesuai..huhu  macam kena behave like that...

N pernah rasa tak macam tu,?  rasa seperti bila kita sudah berpakaian yg melambangkan kita ni seorang muslimah, pastu kita akan eventually  buat benda yg selari dgn pemakaian itu sbb kita tknak orang luar especially non Muslim kait kan perangai buruk kita  dgn imej Islam itu sendiri..


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 12:00 AM | Show all posts
i terfikir benda itu sebab rata2 masalah i baca kat forum ni mesti akan ada yg kaitkan perangai buruk seseorang itu dgn pakaian dia.. contoh mcm thread tenant yg pengotor tu, orang kaitkan pemakaian dia yg muslimah tu dgn sifat dia yg kurang menitik beratkan hal kebersihan...so sedih bila baca... kes lain yg i baca, ada this girl bawa kereta dgn cara tidak berhemah dan tunjuk middle finger kat penulis tu,dan penulis tu kaitkan sikap buruk that girl tu dgn tudung yg beliau pakai... =/
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 12:14 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2014 12:16 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2014 06:11 AM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 23-11-2014 10:51 PM
gigih iols promote kan...

tapi i teringin nak beli barang dapur kat pasar tani actually..tapi ...

rutin kita setiap ahad tu elle. kadang dah beli serai kat pasar basah, pergi pasar tani tengok ada serai lagi elok. beli lagi. sayur-sayur biasanya fresh .

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2014 06:13 AM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 23-11-2014 10:55 PM
tapi yg buku lagi murah kan..wayyyy cheaper i tengok kat farmasi hari tu..pernah try la beli yg do ...

dulu ada shower gel Palmolive kot yang macam ada scrub. best pakai. sekarang kita pakai Shokubutsu pink tu je.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2014 06:14 AM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 23-11-2014 11:01 PM
oh i tak tahu pula normally 6 bulan ye org bertunang... a bit clueless about this.. yg dugaan bert ...

ada yang bertahun-tahun pun ada. dah start dapat jemputan kahwin ? sementelah cuti sekolah dah start

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-11-2014 06:16 AM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 23-11-2014 11:12 PM
now rasa relieved....

alhamdulillah kalau dah jumpa jalan keluar untuk masalah tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2014 06:20 AM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 23-11-2014 11:20 PM
baru dapat reply dari benang sebelumnya..

@bianglala

pulau pinang, pulau langkawi, pulau pangkor, pulau sibu. teringin nak pergi perhentian. redang ke.. taman negara pun teringin nak pi. semua teringin. haha.

course marine biology ya.. gempak betul nama coursenya kan. kiranya muda-muda dah ada lesen PADI la.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2014 06:22 AM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 23-11-2014 11:29 PM
@bianglala
mood membaca dah datang belum...?   dah akhir tahun ni banyak jualan buku kan tapi sad tak dapat pergi...
salah satunya dekat KLCC tu kan.. kalau tak silap bulan 12 nanti ada Big Bad Wolf..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2014 06:39 AM | Show all posts
Elle_mujigae posted on 23-11-2014 11:40 PM
lagu slow macam ni best... selalu dgr lagu ni masa kemas rumah...

dah dengar habis... best best.. kita nak recommend lagu ni pulak (kalau elle belum pernah dengar). kita suka dengar lagu ni masa bawak kereta. simple je liriknya.


You oughta know
That the world isn't fair
This light doesn't owe you anything

It's in your hands
To make your own luck
Live your own life
You're awake

Well, count on me
When the world isn't kind
And it leaves you behind
All alone

Just remember dear:
You are a strong one
You will not let it
Knock you down

Don't look back
Just keep your head up
Don't look back
Just keep your head up


Don't don't don't look back
Just keep your head up
Don't don't don't look back
Just keep your head up



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 01:51 PM GMT+8 , Processed in 0.268530 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list