CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 10992|Reply: 78

[Tempatan] Abang Sado Memegang Ular Tedung Selar Lantas Melilit Peha

[Copy link]
Post time 19-11-2014 07:26 AM | Show all posts |Read mode
Georgetown: Seekor ular tedung selar sepanjang lebih empat meter ditangkap di dalam longkang berhampiran rumah seorang warga emas di Paya Terubong, di sini, jam 8.40 malam Ahad lalu.

Kehadiran reptilia berkenaan disedari seorang penduduk yang pada awalnya terlihat satu cahaya di dalam longkang sebelum ia didapati seekor ular.
Penduduk terbabit menghubungi Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) untuk meminta bantuan.

Pegawai Operasi JPAM Daerah Timur Laut Mohd Khairul Izhar Ismail berkata, pada peringkat awal usaha mengeluarkan ular berkenaan dari dalam longkang mengalami sedikit kesukaran berikutan saiz ular agak besar dan mengambil masa setengah jam sebelum mengeluarkan ular berkenaan.


“Ular berkenaan dibawa balik dan ditempatkan sementara di JPAM Daerah Timur Laut sebelum diserahkan kepada Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN) negeri untuk tindakan selanjutnya,” katanya.





      Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 19 November 2014 @ 5:11 AM   
«»
Anggota  JPAM  Daerah Timur Laut menunjukkan ular tedung selar  yang ditangkap di Paya Terubong.











- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/10062#sthash.1TL5fd7j.dpuf
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-11-2014 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
sado lah sgt. tertipah dgn tajuk iols.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2014 07:38 AM | Show all posts
pittjie posted on 18-11-2014 11:37 PM
sado lah sgt. tertipah dgn tajuk iols.

boleh la sado tahap ke-2.badan "kejap"
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 07:48 AM | Show all posts
mods
tolong la pantau ayat2 untuk tajuk thread2 neh
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Badan masing-masing..


Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 07:50 AM | Show all posts
ya ampun
iras2 penakut ponen gitu
katanya sado

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-11-2014 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa malsud sado
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 07:54 AM | Show all posts
noor2 posted on 19-11-2014 07:50 AM
Apa malsud sado

sado = nan hado
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-11-2014 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
kukulangau posted on 19-11-2014 07:54 AM
sado = nan hado

Owh...bahasa apa ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 08:02 AM | Show all posts
noor2 posted on 19-11-2014 08:01 AM
Owh...bahasa apa ni

bahasa cari.com
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 08:05 AM | Show all posts
uiks ular tedungg tuu....dorg ni ade ilmu lbh skit ni ade baca2 skit ..bkn bole main tgkp je...tahap pro la dorg ni....tabekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 08:08 AM | Show all posts
sado sangatttt... berbesen2 rembesan makcik





Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2014 08:14 AM | Show all posts
fifie_olin posted on 19-11-2014 12:05 AM
uiks ular tedungg tuu....dorg ni ade ilmu lbh skit ni ade baca2 skit ..bkn bole main tgkp je...tahap ...

Bebudak JPAM ni memang berani2 even yang pompuan pun di latih untuk handle ular.Pernah masa aku memuda buat freelance interview deme2 nih ada yang involve dari  Uni so pas abis Uni deme sementara nak tunggu keje,continue under JPAM cari duit lebih.Ular2 ni macam JPAM Melaka ada sangkar deme letak dalam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 08:15 AM | Show all posts
tu bukan sado.. tu sabo je lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 08:16 AM | Show all posts
sado sangattttt!!!!! hahaha

sado asal dr perkataan budak2 skolah :besar doh! lama2 jadik sado hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Sado tu slanga ape ye?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-11-2014 08:18 AM | Show all posts
kalau ada apa2, mmg jpam terbaekkkk
cepat jahh

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 08:18 AM | Show all posts
mbhcsf posted on 19-11-2014 08:17 AM
Sado tu slanga ape ye?

bahasa hadek2 ponen kaka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2014 08:20 AM | Show all posts
Aku setuju mengatakan JPAM terbaik,cepat dan tangkas depa ni dah macam right hand man untuk jabatan2 lain macam bomba & polis.Time banjir ni depa jugak antara yang paling sibuk.
Walaupun kadang keje2 renyah tapi depa buat jugak Last edited by GhostWalking on 19-11-2014 12:22 AM

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2014 08:22 AM | Show all posts
ini kalau kena patuk..wushhhh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 06:40 AM GMT+8 , Processed in 0.078892 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list