CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4044|Reply: 29

[Jenayah] Edisi Cikgu Bercita-Cita Menjadi Ahli Gusti

[Copy link]
Post time 19-8-2014 10:38 AM | Show all posts |Read mode
  • Mohd Firdaus menunjukkan bagaimana baju sekolahnya digenggam guru terbabit, manakala ibunya menunjukkan laporan polis yang dibuat.


Mohd Firdaus menunjukkan bahagian tengkuk yang dipukul sehingga menyebabkannya pengsan.
[url=][/url]

        MARANG - Hanya kerana melambaikan tangan ke arah seorang guru lelaki, pelajar tingkatan empat di sebuah sekolah menengah di Kampung Seberang Marang di sini, pengsan setelah mendakwa tengkuknya dipukul guru berkenaan.

        Mangsa, Mohd Firdaus Mohd Paudzi, 16, mendakwa sebelum dipukul, kepalanya turut dihantukkan ke kepala seorang rakan sekelasnya ketika mereka berada di koridor bangunan makmal oleh guru yang mengajar pendidikan jasmani itu.

        Kejadian kira-kira jam 8.10 pagi, Khamis lalu itu, mengakibatkan mangsa pengsan di tempat kejadian dan terpaksa dikejarkan ke Klinik Kesihatan Marang sebelum dimasukkan ke wad di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

        Bapa mangsa, Mohd Pauzi Khalid, 40, berkata, akibat kejadian itu, anaknya mengalami kecederaan di bahagian tengkuk serta kesakitan dalaman di kepala.
        Dia kemudiannya membuat laporan di Balai Polis Marang.

“Anak saya diperlakukan sedemikian dipercayai setelah melambai tangannya ke arah guru terbabit. Mungkin ketika tu, guru tersebut berada dalam keadaan marah.. oleh kerana anak saya mengaku melambaikan tangan kepadanya, dia terus dikasari.

“Selepas tengkuknya dipukul anak saya terus pengsan. Saya hanya dimaklumkan mengenai kejadian itu kira-kira jam 9 pagi oleh isteri lalu bergegas ke sekolah untuk melihat keadaan anak saya,” katanya.

        Menurut bapa kepada lima anak itu, dia boleh menerima kenyataan yang anaknya dihukum jika melakukan kesalahan, tetapi bukan dengan cara sedemikian.

        Mohd Pauzi mendakwa, tindakan guru terbabit memukul anaknya tanpa sebab adalah tidak wajar.

“Saya buat laporan polis kerana mahu anak saya mendapat keadilan. Cikgu terbabit juga datang berjumpa saya untuk meminta maaf, namun saya tetap dengan pendirian tak mahu menarik semula laporan dibuat,” katanya.

        Sinar Harian turut mengunjungi mangsa di rumahnya di Kampung Alor Tuman di sini, dan dimaklumkan dia hanya akan ke sekolah semula hari ini (esok).
        Dia bagaimanapun mengakui masih trauma dengan kejadian tersebut.

        Sementara itu, Pegawai Pejabat Pendidikan Daerah Marang, Kassim Husin sudah dimaklumkan mengenai kejadian tersebut namun belum menerima laporan lengkap daripada pihak sekolah.



[url=]
[/url]Read here: http://www.sinarharian.com.my/edisi/terengganu/pelajar-dakwa-dipukul-guru-hingga-pengsan-1.309055

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2014 10:40 AM | Show all posts
budak ni lambai pakai jari tengah kot.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2014 10:41 AM | Show all posts
blackred99 posted on 19-8-2014 02:40 AM
budak ni lambai pakai jari tengah kot.

Aku agak pun macam tu bila baca berita ni tadi.Macam la kita tak boleh tau kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 10:44 AM | Show all posts
cikgu ni mlm td x dpt kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 10:49 AM | Show all posts
budak tu kompom tunjuk fuck kat cikgu tu.....
tapi cikgu tu pun....agak2 la kalau nak blasah pun....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 10:49 AM | Show all posts
cikgu jugak dipersalahkan....ntah2 anak murid perangai bak kut teh
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-8-2014 10:49 AM | Show all posts
aku tulis fuck tak kena sensor la....

hahahahahhaahha
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 10:54 AM | Show all posts
orang lambai kat ko, ko lambai je la balik.. bodo punya cikgu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2014 10:56 AM | Show all posts
ceeewah...citer kat surat kabar yg baik2 je.xkanlah lambai tangan dpt penyepak
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 10:57 AM | Show all posts
tak pon betul budak tu setakat lambai tangan.... pas tu cikgu tersalah sgka igt dia buat middle finger.... sbb aku pernah kena... ngan alphard hitam... dia nak cilok kete aku tp takut2 sgt... so aku hon kecik suh dia cpt2 masuk dpn aku... aku buat gaya suh dia jalan dulu... tak der ujan tak der ribut dia kuarkan middle finger kat aku pas tu tak nak jalan... buat bodo smbil pandang aku.... aku da bengang aku hon panjang... sekali lagi aku buat gestur yg sama suh jalan... baru dia jalan...

Yang aku bengang sbb org da baik bagi jalan bukan nak berterima kasih... bagi middle finger ada la.... mybe dia misunderstood ngan gesture tgn aku yg suh dia gi jln dulu tu kot...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 10:58 AM | Show all posts
aku xrasa lambai je ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 10:59 AM | Show all posts
blackred99 posted on 19-8-2014 10:40 AM
budak ni lambai pakai jari tengah kot.

aku pon agak bende yg sama

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Leh caya ke?
Hmm....
Tau jelah klu budak skrg ni... Bukn heran pon...

Iyelah tu lmbai...yg ko duduk kt koridor pehal? Xmasuk kelas?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 11:00 AM | Show all posts
lambai sampai kena tibai
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 11:01 AM | Show all posts
Alasan budak tu, yelah melambaikan tangan. Mungkin pelajar tu ada buat benda lain yang dia tak nak ceritakan
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 11:04 AM | Show all posts

Aku Rase Ye Lambai

Kalo idak mampos budak ni takmo crite ape2 berkenaan pergerakan tangan..

> Aku baru ja lambai kat pengarah aritu..

Last edited by tumpanglalu74 on 19-8-2014 11:07 AM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2014 11:07 AM | Show all posts
ye la tu lambai...
yang ko nak melambai sana sini apasal..ko ingat ko ratu?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti kurg ajau sgt
Tadeknye cikgu nk mengamok tetiba kalo tak diprovoke
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 11:08 AM | Show all posts
xcayer la ko nk lambai2 cikgu nape. igt cikgu awek ke nk lambai2. xcayer
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
WawaRaRa posted on 19-8-2014 10:57 AM
tak pon betul budak tu setakat lambai tangan.... pas tu cikgu tersalah sgka igt dia buat middle fing ...

Mesti dia rabun terlampau kan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

6-12-2023 07:48 PM GMT+8 , Processed in 0.080922 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list