CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14117|Reply: 157

[Tempatan] Janda kaya kini kayap

[Copy link]
Post time 15-7-2014 06:33 AM | Show all posts |Read mode

Kuala Lumpur: Harapan seorang pegawai tinggi kerajaan berstatus janda untuk mendirikan rumah tangga bersama seorang ahli perniagaan bergelar ‘Tengku’ berkecai apabila mangsa sebaliknya ditipu RM40,000 oleh suspek yang dipercayai sindiket penipuan Internet.

Mangsa yang berusia 50-an sebelum itu dikatakan berkenalan dan bercinta dengan suspek yang hanya dikenalinya melalui laman sosial Facebook sejak dua tahun lalu.
Sumber polis berkata, suspek memperkenalkan diri sebagai ahli perniagaan dan menggunakan gelaran Tengku pada awal perkenalan dengan mangsa.

“Menyedari mangsa mula jatuh cinta kepadanya, suspek cuba meraih simpati mangsa kononnya dia mempunyai beban hutang perniagaan yang perlu dilangsaikan.


“Malah, suspek mendakwa menghidap penyakit kronik menyebabkan dia kerap meminta wang dari wanita terbabit,” katanya.

Kredit to: herian metro
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-7-2014 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Janda baru pas cerai mmg kesunyian..senang je nak perdaya depa neh
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian mak janda ni. Mcm desperate pon yer
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 07:13 AM | Show all posts
isk perempuan ni dah buat pelaburan yg salah.
cinta memang boleh dibeli dgn duit agaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 07:23 AM | Show all posts
hayohhhhh... kesiannya. sangap sangatkah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 08:22 AM | Show all posts
ni bodoh namanya kah3
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-7-2014 08:34 AM | Show all posts
janda tuhhhh...kaya pulakkkkk..

tapi bangang bertingkat2....

dah jantan tu sakit,dok hadap buat apa mokcit oiiii...dah nak mampossss tuuu...
ko cari jantan yang sihat la nak buat temanhidup..ni nak jadi nurse pulop...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
janda kaya kebodohan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-7-2014 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
40ribu baikla akak tu gi korea buat operation balik sini ngorat jejaka2 tihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 08:53 AM | Show all posts
Gred berapa ke atas panggil peg tinggi kerajaan ye?

JUSA ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 09:09 AM | Show all posts
Pegawai tinggi kerajaan? Takkan tak pernah terbaca pasal scam mamat2 Afrika? Takkan tak pernah tau pasal scam kat internet yg berlambak2 ni?

Teringat auntie kat ex-colleague yg tertipu duit EPFnya (lebih drp RM600k) dgn mamat Afrika. Tapi dia mmg bercintan secara realiti (face-2-face), bukan di alam maya. Kesian dia. Nauzubillah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 09:13 AM | Show all posts
kesiannya...bertabahla erk makcik
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 09:19 AM | Show all posts
Oi tolong la... Last time kwn aku kna tipu dgn jantan knal kt online jugak, kata keja gomen umur 31 tp da taraf prof dr ke apa gred 54 tu...pastu sakit jantung tp xleh msuk spital gov...so mintak duit nk beli ubat bagai.....bleh kwn aku tu pcaya....vodoh sgt ok ...ni ntah2 org yg sama...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 09:20 AM | Show all posts
lasagnaklcc posted on 15-7-2014 08:53 AM
Gred berapa ke atas panggil peg tinggi kerajaan ye?

JUSA ke?

Start gred 54 kot...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 09:28 AM | Show all posts
Can u tell me, why are some women soooooooo desperate?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 09:29 AM | Show all posts
ekelleh, kalo kaya ilang RM40k x rasa laaa........

n yg bodoh kenapa, dah org tu cakap dia ada penyakit ko pegi cari penyakit dgn org yg ada penyakit, syabbas bette
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-7-2014 09:33 AM | Show all posts
shernazz posted on 15-7-2014 06:57 AM
Janda baru pas cerai mmg kesunyian..senang je nak perdaya depa neh

My guess, janda ni mesti dah terdetik dlm hati dia mungkin akan kena tipu tapi perasaan sayang dan baik sangka menyebabkan dia menolak keraguan itu.....dan akibatnya dia menjadi mangsa disebabkan kelemahan itu.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg pegawai tinggi pun bodoh
Yg pimpuan kampung lg laa ramai gini
Tak hilang duit tp bg "sarang" free jh kat negro or paki
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 09:40 AM | Show all posts
lasagnaklcc posted on 15-7-2014 08:53 AM
Gred berapa ke atas panggil peg tinggi kerajaan ye?

JUSA ke?

S48 pun dah jadi pengarah..
S48 kot?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2014 09:40 AM | Show all posts
pegawai tinggi tp bengap

sangap sgt nk kawin dgn tengku

phuiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 04:01 PM GMT+8 , Processed in 0.238570 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list