CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: satriastendet

DYMM Paduka Seri Sultan Dr Nazrin Muizzuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Azlan

  [Copy link]
Post time 30-5-2014 05:45 PM | Show all posts
zainuddinmaidin posted on 30-5-2014 03:11 PM
Siapakah putera yang sebelah brother sultan selangor tu, baju putih dan tengkolok kanan sekali baris ...

Tunku aznal anak raja yong sofia

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2014 07:03 PM | Show all posts
sultan nazrin tidak dapat mengawal air matanya ketika menziarahi makam bapanya
almarhum sultan azlan shah selepas solat jumaat tadi




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-5-2014 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
eyrA622 posted on 30-5-2014 07:03 PM
sultan nazrin tidak dapat mengawal air matanya ketika menziarahi makam bapanya
almarhum sultan azla ...

Aku pun rasa sedey jgk ni.
50 tahun bersama.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2014 07:47 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2014 07:48 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2014 07:50 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-5-2014 08:06 PM | Show all posts
Hujan membasahi bumi.. mengiringi kemangkatan DYMM Sultan Perak Sultan Azlan Shah.. semoga Roh Tuanku dicucuri Rahmat.. Al-Fatihah
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2014 11:26 PM | Show all posts
ntohapehapentoh posted on 30-5-2014 05:50 PM

Sori.. Gambar Najib ni i tergelak sikit..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-5-2014 12:05 AM | Show all posts
satriastendet posted on 30-5-2014 07:31 PM
Aku pun rasa sedey jgk ni.
50 tahun bersama.....

untung Allah bagi 58 tahun bersama.. mesti byk ilmu dan panduan hidup almarhum Sultan Azlan turunkan kepada Sultan Nazrin..

saya hanya mampu mengecapi kasih sayang arwah ayah sampai umo 16 tahun je.. my little sis only 5 years..

Qada' dan Qadar Allah..
Alfatihah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2014 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
watachiwa posted on 31-5-2014 12:05 AM
untung Allah bagi 58 tahun bersama.. mesti byk ilmu dan panduan hidup almarhum Sultan Azlan turunk ...

Yes. Byk yg tuanku dh timba dr ayahanda nya. Dan sy percaya raja nazrin blh buat lebih baik lg.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 03:23 AM | Show all posts
eyrA622 posted on 30-5-2014 07:03 PM
sultan nazrin tidak dapat mengawal air matanya ketika menziarahi makam bapanya
almarhum sultan azla ...

sedihnya.. he is so close and manja with Almarhum and Raja Permaisuri, okay... the whole family is very close to one another, in fact...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 04:49 AM | Show all posts
Raja Azlan comel sangat! lagi 10-15 tahun nanti jadi heartthrob msia lah gamaknyaa. ala2 putera idaman malaya gitteww. Raja Nazira pun sama. kecik2 dah comel gile apalagi bila besar. mcm sepupu dia anak2 allahyarham Raja Ashman tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 06:47 AM | Show all posts
AdikSuka posted on 30-5-2014 11:26 PM
Sori.. Gambar Najib ni i tergelak sikit..

tak dapek den nolongnye...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 07:11 AM | Show all posts
Wajah sultan yg sentiasa tenang...sultan yg ada pakej lengkap...syukur dgn perlantikan tuanku sbg sultan, semoga perak aman makmur sentiasa
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 02:17 PM | Show all posts
Bangga jd anak perak............DAULAT TUANKU!!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 02:25 PM | Show all posts
lambaian posted on 30-5-2014 05:45 PM
Tunku aznal anak raja yong sofia

aznal? pusing huruf A Z L A N  agaknya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-5-2014 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie posted on 29-5-2014 10:11 PM
.. alaaa... dah potong Q jadi sultan perak.. takkan lah nak potong Q lagi jadi agung pulak .... sa ...

majlis yg pilih..bukan dia saja2 potong q.
btw he is better than the rest
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 05:17 PM | Show all posts
kamexkame posted on 31-5-2014 03:18 PM
majlis yg pilih..bukan dia saja2 potong q.
btw he is better than the rest


... hmmm ... since when main pilih2 dn tidak ikut giliran? kalau mainpilih2 of coz panel pemilih cenderung kepada pihak yg memerintah tika itu ....  he is better then the rest?  itu tidak memberhakkan dia potong Q .. sebb tidak ada syarat sultanke ada lulusan Hvd etc .. hak tetap hak ...

apapun ... saya tak pot pun sapa2 nak jadi sultan sebab depa pun bak tunggul bertapa jer  ....

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2014 07:23 PM | Show all posts
Kittie posted on 29-5-2014 06:42 PM
  • the Yang di-Pertuan Besar (or Yamtuan Besar) of Negeri Sembilan (itself an elective monarchy)
    ...

  • lepas kedah, turn kelantan... tuanku al-sultan Muhammad V masih solo kah?

    kalau solo, create history, coz the only YDPA yg tiada suri di singgahsana...
    Reply

    Use magic Report

    Post time 31-5-2014 07:28 PM | Show all posts
    sayawifenikmie posted on 29-5-2014 10:11 PM
    .. alaaa... dah potong Q jadi sultan perak.. takkan lah nak potong Q lagi jadi agung pulak .... sa ...

    teman yg orang perak ni pun suke benor raja nazrin jadi sultan, pasei orang perak dah kenel benor perangai raja jaafar (yg patutnya raja jaafar ni jadi sultan)..... nak kata potong queue, meeting dewan negara perak sebelum almarhum sultan azlan dikebumikan, tiada bantahan dibuat oleh ahli2 dewan negara berkenaan perlantikan raja nazrin as a sultan... raja jaafar pun diam je walaupun dia tahu dia berhak....


    Reply

    Use magic Report

    You have to log in before you can reply Login | Register

    Points Rules

     

    ADVERTISEMENT



     

    ADVERTISEMENT


     


    ADVERTISEMENT
    Follow Us

    ADVERTISEMENT


    Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

    15-6-2024 03:41 PM GMT+8 , Processed in 0.103549 second(s), 41 queries .

    Powered by Discuz! X3.4

    Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

    Quick Reply To Top Return to the list