CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: fzbikers

Pelancaran Yamaha R25 & MT 25

[Copy link]
Post time 16-4-2015 05:05 PM | Show all posts
apsal kaler kelabu? bukan putih.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2015 11:03 AM | Show all posts
cam R6...

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2015 12:19 PM | Show all posts
viper_2803 replied at 16-4-2015 05:05 PM
apsal kaler kelabu? bukan putih.....

biru + mid silver

merah + putih
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2015 01:02 PM | Show all posts
sabtu lepas nampak moto ni atas lori...
rasa nak ikut je lori tu hantar ke mana moto tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2015 12:06 PM | Show all posts
Edited by fzbikers at 3-7-2015 12:09 PM

Perbandingan MT25 vs Z250 vs Inazuma 250..Tapi kat Indonesia lah.
Kredit to otomotifnet..
http://ototv.otomotifnet.com/video/1589/Komparasi-Yamaha-MT-25-Kawasaki-Z250-Suzuki-Inazuma



Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 02:13 PM | Show all posts
dah kuar ke belum MT-25 ni kat Msia?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-12-2015 11:23 AM | Show all posts
mr.az replied at 7-12-2015 02:13 PM
dah kuar ke belum MT-25 ni kat Msia?

blom lg bang... tgh Q la tu.... kasi settle Y150ZR boom dulu....

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2015 12:49 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 replied at 8-12-2015 11:23 AM
blom lg bang... tgh Q la tu.... kasi settle Y150ZR boom dulu....

tq for info..tgh tunggu masa nk pecahkn tabung..huhuhuhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-12-2015 03:48 PM | Show all posts
entry level utk main moto sopobike..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-2-2016 03:29 PM | Show all posts
Lambat sangat MT25 ni Yamaha nak masuk Malaysia..Kena amik abang dia je lah..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2016 03:48 PM | Show all posts
   Rasanya MT25 keluar kat Malaysia lambat sangat dan siapa tak boleh tunggu tu boleh ambil MT07 ni terus.Tapi lebih sikit lah belanja. Pasti x menyesal...  
Bagi review skit MT07 lepas pantang 1600km@1000miles.
Lincah, sangat berkuasa sebab enjin pakai crossplane engine CP2. Torque dan pickup sangat2
mencukupi. Kalau di highway dalam gear 6 speed dalam 60-80km/h x perlu drop gear, pulas saja skjap dah
160km/h. Tapi jalan jauh kebas punggung seat nipis. Kalau maintain 150km/h ke atas satu tank boleh 180km-200km je sbb tank 14 liter. Paling laju pun aku bawa 170km/h x berani  laju belum cukup pengalaman + angin tolak kuat dan xdak windshield lagi.
   Tu jelah review pendek aku, dari R25, tunggu MT 25 last2 MT 07


Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 11:27 AM | Show all posts
Yamaha YZF-R25R Rendering, Facelift Dan Fork USD Baru? Adi Arena 9 days ago




Yamaha YZF-R25R Rendering, Facelift Dan Fork USD Baru? Yamaha YZF-R25 sememangnya hebat menguasai kelas sports 250cc ketika ini, terus menjadi raja sebaik keluar dari kotaknya mengatasi pesaing terdekat Kawasaki, Honda dan KTM walaupun ada bisik-bisik mengatakan R25 masih belum dapat menandingi kehebatan pengendalian banding dengan KTM RC.

Namun kelebihan R25 sudah tentu dengan enjin dwi silinder 250cc yang paling berkuasa dalam kelasnya ketika ini ( mungkinkah CBR 250RR akan mengatasi?) selain dari bentuk dan gayanya yang lebih memikat.

Menyentuh mengenai gaya, Motoblast dari Indonesia tampil dengan foto menarik Yamaha YZF-R25R rendering yang menerima naik taraf oerubahan gaya facelift yang lebih menarik terutama pada bahagian fairing dan lampu, mirip seperti Z1000 jika anda perhatikan teliti.

Tetapi yang lebih menarik adalah fork usd dan brek angkup radial mount Sumitomo yang di ambil dari R1 pasti mengujakan pada yang melihat. Namun keberkesanan dan kehebatan pengedalian masig belum terbukti. Jika Yamaha benar-benar merealisasikan, Yamaha YZF-R25R pasti lebih hebat berkuasa dan pengedalian dalam kelasnya.





Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 11:29 AM | Show all posts
Yamaha YZF-R25 warna kelabu dan biru 2016 sedia ada dipasaran – RM20,630.78 (harga asas)April 1st, 2016 7:52 am by eddy



Warna untuk 2016 bagi motosikal 250cc yang popular iaitu Yamaha YZF-R25 kini hadir dengan warna kelabu dan biru yang telah menerima kemaskini.


Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 11:29 AM | Show all posts

Kok Cheng Motorcycle Centre berkongsi gambar ini dalam garis masa FB mereka dan nampaknya warna 2016 ini sudah sedia untuk peminat-peminat R25 ini mendapatkannya.

2016 Yamaha YZF R25 Biru


Berdasarkan pemerhatian kami pada brek cakera hadapan, model ini masih belum disertakan dengan ABS.
Harga Yamaha YZF-R25 ini adalah RM19,963(harga asas) RM20,630.78 (harga asas, rasmi dari HLYM) . Kami menganggarkan harga atas jalan (termasuk cukai jalan, pendaftaran dan insurans) adalah dalam RM23k.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

16-4-2024 02:31 AM GMT+8 , Processed in 0.439619 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list