CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: fzbikers

Pelancaran Yamaha R25 & MT 25

[Copy link]
 Author| Post time 20-6-2014 04:40 PM | Show all posts
Sagoo posted on 17-6-2014 08:30 AM
mmg la x sama..kalau sama kene saman la ngn honda beb...
ala2 cbr sket..cyborg design...futuristi ...

ok, kena saman nanti cam pengeluar cina pula suka tiru selamba ja.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-6-2014 07:08 AM | Show all posts
jofizo posted on 22-5-2014 05:20 PM
36hp.... plg power woo kategori 250cc

Bleh tahan untuk moto 2 silinder

Dulu pun ZXR 250 = 45 HP tapi enjinnya four in line.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2014 07:12 AM | Show all posts
Akhirnya dah ada berita Bila R25 nak launch kat Malaysia kita ni..



Thanks Bro Norick  and Motomalaya..
http://motomalaya.net/blog/2014/06/25/2014-honda-cbr250r-dual-headlight-coming-friday-27th-yamaha-yzf-r25-coming-malaysia-q1-2015/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2014 01:09 PM | Show all posts
Sudah test di Malaya..Kumpul duit dulu tak lama dah



Thanks motomalaya..
http://motomalaya.net/blog/2014/06/26/yamaha-yzf-r25-spotted-exit-damansara-malaysia/
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2014 10:18 AM | Show all posts
Yamaha perkenal produk baru

Oleh Erywan Norshal

Kuala Lumpur: Hong Leong Yamaha Motor Sdn Bhd (HLYM) memperluaskan barisan produknya menjelang suku pertama tahun depan dengan memperkenalkan motosikal bersesaran 250 cc menerusi Yamaha YZF R25.

Pengarah Urusannya C H Ng berkata, motosikal itu adalah satu pasaran baru yang perlu dikembangkan oleh syarikatnya berikutan ia menjadi gaya terkini bagi penunggang tempatan.

Menurutnya, Yamaha YZF R25 itu adalah model keluaran global terbaru yang sudahpun dilancarkan di Indonesia, baru-baru ini.

“Buat masa ini, motosikal berkenaan sudahpun diuji untuk memastikan ia bersesuaian dengan keadaan beberapa faktor di Malaysia sebelum ia dilancarkan kelak.

“Kami akan pastikan harga yang ditawarkan adalah kompetitif dan boleh dikatakan menyamai harga motosikal kategori sama jenama lain,” katanya ketika ditemui, baru-baru ini.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2014 12:19 PM | Show all posts
jofizo posted on 19-8-2014 10:18 AM
Yamaha perkenal produk baru

Oleh Erywan Norshal

“Buat masa ini, motosikal berkenaan sudahpun diuji untuk memastikan ia bersesuaian dengan keadaan beberapa faktor di Malaysia sebelum ia dilancarkan kelak."

confirm horsepower akan dikurangkan.... cutoff...
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 15-9-2014 09:47 PM | Show all posts
viper_2803 posted on 21-8-2014 12:19 PM
“Buat masa ini, motosikal berkenaan sudahpun diuji untuk memastikan ia bersesuaian dengan keadaan ...

Belum masuk Malaysia pun di Indo pun dah ada buat dyno kata Horse power dah kurang.
kredit to cicakkreatip.com.

Otomotif pernah mengetest dyno sample product R25 dan didapat data max HP 29.21 HP pada torsi 19.09.

Saat R25 bawaan saya ditest ternyata HP melandai setelah 10.500 RPM di angka 27.63 HP pada torsi 18.67.

Kurang 2hp dari model sample R25 yang diuji otomotif net indo.

http://cicakkreatip.com/2014/07/19/setelah-di-coba-di-atas-mesin-dyno-yamaha-r25-masspro-mengalami-penurunan-tenaga-2-hp-mosok-sih-disunat-yimm-tenaganya/





Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 09:09 AM | Show all posts
fzbikers posted on 15-9-2014 09:47 PM
Belum masuk Malaysia pun di Indo pun dah ada buat dyno kata Horse power dah kurang.
kredit to  ...

tu dia....  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 5-2-2015 09:48 PM | Show all posts
Edited by fzbikers at 5-2-2015 10:50 PM

Alhamdulillah dah launch R25 tadi.harga anggaran 20k tak msuk g roadtax & insuran.kredit to motomalaya, sinar turbo.
  

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 08:38 AM | Show all posts





Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 08:40 AM | Show all posts





Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 08:41 AM | Show all posts







Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 11:13 AM | Show all posts
smart motor ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2015 02:38 PM | Show all posts
pesaing ninja 250r....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 12:42 PM | Show all posts
riding position dia mcm ninja 250R gak...nak tunduk tak tunduk sgt, nak tegak tak tegak sgt
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2015 12:19 PM | Show all posts
kat indon motor ni diorang modi lawa... tayar lebar... siap bubuh double disc depan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-4-2015 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
dah nak kuar...  jeng2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-4-2015 12:46 PM | Show all posts

Jangan Lupa review kat sini nanti bila dapat motor.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-4-2015 12:47 PM | Show all posts
ABS punya bila nak keluar?
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2015 06:00 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 08:17 PM GMT+8 , Processed in 0.096037 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list