CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 68557|Reply: 447

KLIA2

[Copy link]
Post time 9-5-2014 08:46 PM | Show all posts |Read mode
Sesape yg dah experience check in kat KLIA2 boleh share tak...ada apa2 kesulitan tak...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2014 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Bersiaran secara langsung di klia2. Amat memenatkan.... Perjalanan ke departure gate amatlah jauh. Flight ke don muang bangkok. Masa check in bagage di AA kaunter info yg diberi departure gate L4. Dah la jauh L4 sampai je L4 kena tukar plak gate P6. Nak kena menampak lagi. Nasib baik datang awal tak la terkejar2. Setiap gate ada screening imigration. So 2x kena screen.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2014 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
My advise. Better Check thru departure screen. Memang berlambak di sekitar klia2. Departure screen boleh dipercayai.
Yg bagusnya...Since klia2 baru beroperasi dimana2 ada org akan beri bantuan sekiranya ada pertanyaan. Mereka memegang papan tanda "ask me" or "?"
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2014 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Dr klia2 ada free chatered bas ke klia. So don't worry kalu transit from klia2 to klia atau vice versa.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2014 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
dura81 posted on 10-5-2014 07:46 AM
Dr klia2 ada free chatered bas ke klia. So don't worry kalu transit from klia2 to klia atau vice ver ...

Free ni akan berlanjutan ke sementara ni je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2014 09:58 AM | Show all posts
Saya baca Krill Sinar FM FB update sampai tertinggal flight ke Jakarta...sebab underestimate...sume jauh katanya..dia pun nasihatkan g awal ke airport. Saya nak fly 23/5 ni...Hopefully smooth sumenya...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-5-2014 12:27 PM | Show all posts
dah try landing kt klia2..mmg betol22 jauh tp selesa sket la berbanding lcct dulu..
wlupun jauh nk ke pintu keluar tp jln kt dlm bangunan sejuk la sket suasana pun aman jer xdela bising jer cam kat lcct tu.
kemudahan pun lengkap.mula22 jerla kot kite ni canggung sket lme22 msti dh ok
plus ade erl kt klia2 ni,senang nk blik putrajaya xyah sush2 nk amek teksi yg super mahal hehehe..

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2014 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersiaran langsung dari klia2 jugak... Saje2 dtg sini tinjau2 kawasan sesambil lepak kat tune hotel.... Agak jauh menapak dari tempat turun erl ke tempat check in... Tapi check in kaunter sgt bnyk... Kat dlm mall gateway@klia2 mcm tak crowded sgt tapi bile pegi tempat nak check in,  pergghh sesak jugak

Tapi klia2 ni bnyk sgt kedai.. Aku suka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2014 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dura81 posted on 10-5-2014 07:44 AM
My advise. Better Check thru departure screen. Memang berlambak di sekitar klia2. Departure screen b ...


Departure screen? Mcmna tu? Klw kita dh buat web chk in + x de luggage drop, kna buat document chk mcm yg lcct praktis skrg tu ke?

Byk nk kna study thread klia2 ni. Sy fly 10/6. Last edited by Sutra06 on 10-5-2014 02:59 PM

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2014 06:46 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2014 06:46 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2014 06:47 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2014 06:47 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2014 06:48 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2014 06:48 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2014 08:40 PM | Show all posts
Landing di klia2 juga tadi. Kebetulan gate tak jauh sangat.Keluar dari gate, menuju ke imigresen. Kaunter imigresen banyak, mmg x sempat nak beratur panjang pun. Luggage pun sampai cepat. Nak round lama2 tp malas nak mengusung troli dengan luggage banyak2. Hihi. Round kat arrival je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2014 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Skybus & aerobus kat kl sentral still continue their service kn? Cuma brubah haluan la kot erk...dulu ke lcct, now ke klia2 la plak kn...?  sape2 yg ada pengalaman naik bus ke klia2, share pls...sbb sy mmg slalu naik bus je klw nk ke lcct.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2014 12:15 AM | Show all posts
9/5 sampai dari ho chi minh, tak boleh nak landing sebab congested kata pilot. So pusing2 kat atas dalam 10 minit. Nampak la dalam 5 buah kapal terbang lain kat atas tu. Nak tunggu luggage dekat setengah jam. Nak menapak dari kapal sampai ke imigresen pun boleh tahan jauh, makcik2 termengah2 berhenti sebelah. Plus, siling dari keluar kapal nak ke imigresen agak rendah. Kalau org tinggi 180cm ke atas mesti kena tunduk sikit kot.

10/5 aku g alor setar pulak. Masuk kapal pukul 7 pagi, terus tidur. Bangun2 tengok jam pukul 7.50, tengok luar dah kat runway. Aku ingat dah sampai. Rupanya tak gerak2 pun mungkin dalam seminggu ni pening sikit, tempat baru kan. Lepasni ok kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2014 09:43 AM | Show all posts
Mengah!! Marathon kat klia2 pheww..! Arini 11/5 pestaim depart dr sini. Check in kaunter byk. Tp weighing scale mcm lcct dlu dah xde. So kena setemet2 je brg masing2 hehehe..kaunter immi pun byk. Dr kaunter immi nak ke screening kaunter dekat 30 min jalan. Screening konter cuma 1 je bukak, situlah crew, situlah passenger, x masuk pasenger yg hegeh2 nak potong q lagi sbb dah lmbt... mmg menguji kesabaran betol!

lepas screening nak ke gate slm 20 min  brjln... phewww..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2014 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas dr boarding gate...ade surau x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 04:07 PM GMT+8 , Processed in 0.087367 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list