CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 10435|Reply: 34

Berapa yang korang sanggup korbankan poket utk beli jubah atau abaya

[Copy link]
Post time 19-3-2014 11:12 AM | Show all posts |Read mode
As Salam...

Nak tanya forumer sumer berapa yang korang sanggup korbankan poket utk beli jubah atau abaya...Material mcm mana...design macam mana...biasa size apa yang korang beli...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2014 11:21 AM | Show all posts
Design yg simple. Yg takde merelip merelap

Better yg custom made, yg ikut measurement sendiri

Tapi kalau yg dah ready made, I selalu beli size L sbb nak labuh 56. Tak suka pakai abaya yg  tergantung. Suka yg labuh.

Depends dgn kualiti and design. I'm willing to go up to RM300 max kalau dah berkenan di hati. Last edited by intriQue on 19-3-2014 11:22 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2014 11:27 AM | Show all posts
abaya dengan abuya org yang sama ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2014 11:44 AM | Show all posts
stail lengan besor-besor mcm ni ramai ker yang pakai...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2014 11:48 AM | Show all posts
jubah yang gemerlip gemerlap nih ramai ker yang pakai....tgh survey..baru nak berjinak membeli jubah...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2014 11:50 AM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 19-3-2014 11:27 AM
abaya dengan abuya org yang sama ke?

u ni adam.....

ada jer menyampuk di sini sana
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-3-2014 12:01 PM | Show all posts
jubah paling mahal aku beli rm250.. beli kat The Mall..
aku prefer jubah kaler hitam jer....
no bling2.... klu ade pun sikit je..
yg penting... material die tak melekat kt badan..biar longgar.. selesa...

jubah paling selesa aku pakai, jubah yg aku beli kat kg...
kain die best.. tak melekat.. tak jarang.. murah pn murah.. rm80 je..
cume tangan agak senteng ckt.. ngam2 je.. so kene pakai sarung lengan.. baru ok ckt..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2014 12:55 PM | Show all posts
aku prefer yang less than RM100, design simple, selesa, tak ketat, material yang tak melekat kat tubuh, tak jarang. Warna tak kisah asalkan menarik di mata. Corak dan aksesori yang tak over, tak terlalu bling2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2014 01:01 PM | Show all posts
paling mahal beli RM200.. tu pun rasa nak pakai hari2 dan sampai reput..mahal punya pasal...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2014 01:09 PM | Show all posts
dua2 iols x ada. huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2014 01:19 PM | Show all posts
wnazzee posted on 19-3-2014 11:48 AM
jubah yang gemerlip gemerlap nih ramai ker yang pakai....tgh survey..baru nak berjinak membeli jubah ...

Jubah yg glemer n nampak susuk tubuh mmg bukan pilihan I.

abaya hitam mcm dlm gambar contoh tu ok bagi I kecuali yg tgh. Too stylo for a simple woman like me.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2014 01:26 PM | Show all posts
Aku penah beli 1 kat seller dlm fb..masalahnya aku lupa nama pa fb dia..sbb aku nak beli  lagi jubah kaftan dia ...camna ni  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2014 03:16 PM | Show all posts
aku biasanya pesan kat adik aku je.
belajar kat mesir sinun.
every year balik Malaysia, time dia nak balik tu laa aku mintak dia belikan jubah/abaya.
harga berganda lebih murah (yelaa melalui adik kan)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2014 03:35 PM | Show all posts
asal below RM200...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2014 05:01 PM | Show all posts
paling paling pun RM150. Last time beli jubah dekat Pasar Karat JB. RM80 je tapi senteng pulak. dah kena pakai skirt kat dalam. hmm. haritu dapat abaya cousin belikan kat madinah. tapi manik2 jatuh. macam nak beli kain hantar tempah je. nak jahit malas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2014 05:22 PM | Show all posts
intriQue posted on 19-3-2014 01:19 PM
Jubah yg glemer n nampak susuk tubuh mmg bukan pilihan I.

abaya hitam mcm dlm gambar contoh tu  ...

samalah. kalau boleh nak yang plain saja. embellished kat tangan ke ok gak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-3-2014 05:30 PM | Show all posts
kalu hari raya orang pakai ker abaya ker jubah ker...ker kalu raya korang pakai yang stylo sikit...cenggini ker..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2014 05:31 PM | Show all posts
atau cenggini ker

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2014 05:31 PM | Show all posts
kalu sudi share-share ler jubah yang korang ader
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2014 05:33 PM | Show all posts
atawa cenggini....

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

12-6-2024 10:27 PM GMT+8 , Processed in 0.826133 second(s), 58 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list