CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 3313|Reply: 7

TM Wifi

[Copy link]
Post time 11-2-2014 11:00 PM | Show all posts |Read mode
Salam,

Aku baru langgan Streamyx pakej 1 mbps tu...
Nak tanya, macammana nak register TM Wifi?


Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 11-2-2014 11:41 PM | Show all posts
kalu tak silap .. once you register .. secara automatic dia akan bagi ko access ke TM WIFI .. tuh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2014 12:30 AM | Show all posts
hydrocloric posted on 11-2-2014 11:41 PM
kalu tak silap .. once you register .. secara automatic dia akan bagi ko access ke TM WIFI .. tuh..

Tak perlu register ke?
Saya cuba login haritu guna id and password streamyx saya, still tak boleh login.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 12:46 AM | Show all posts
net_level posted on 12-2-2014 12:30 AM
Tak perlu register ke?
Saya cuba login haritu guna id and password streamyx saya, still tak boleh ...

kena register device tu dlu

http://202.188.95.116/mac2/register.php



Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 12:56 AM | Show all posts
net_level posted on 11-2-2014 04:30 PM
Tak perlu register ke?
Saya cuba login haritu guna id and password streamyx saya, still tak boleh ...

Dalam package yang hang amik tuh meme dah ader TM WIFI services..  register for 1st time used .. rase tak perlu pasal mase ko log in dalam tm wifi portal tu dia ader wizard nak guide ko macam mana nak register device ko nih..

https://www.tm.com.my/Home/Broadband/Streamyx/Pages/Home.aspx
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2014 07:54 PM | Show all posts
cmf_death posted on 12-2-2014 12:46 AM
kena register device tu dlu

http://202.188.95.116/mac2/register.php

Maksudnya 1 device for 1 id? e.g; hp samsung 1 akaun, iphone 1 akaun, laptop 1 akaun.... etc etc?
Then TM WiFi Login ID & password kita create baru atau register sepertimana akaun streamyx punya id?
Confuse
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 09:24 PM | Show all posts
net_level posted on 14-2-2014 07:54 PM
Maksudnya 1 device for 1 id? e.g; hp samsung 1 akaun, iphone 1 akaun, laptop 1 akaun.... etc etc?
...

id streamyx sama je cuma kena register device la
lps setel isi atas tu pi sini ntuk add/remove/edit device baru..
cari mac address hp/laptop pastu ada



http://wifi.kbi.com.my/mac2/manage.php

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2014 11:48 AM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 03:05 PM GMT+8 , Processed in 0.081431 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list