CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 8114|Reply: 27

[Lain-Lain] Low-budget movies that made millions

[Copy link]
Post time 11-2-2014 02:48 PM | Show all posts |Read mode

1

‘Napoleon Dynamite’
Budget: $400,000
Total Gross: $44.5 million

2

‘The Blair Witch Project’
Budget: $60,000
Total Gross: $140.5 million

3

‘Rocky’
Budget: $950,000
Total Gross117.2 million


4

‘Once’
Budget: $150,000
Total Gross: $9.4 million


5

‘Halloween’
Budget: $325,000
Total Gross: $47 million


6

‘The Full Monty’
Budget: $3.5 million
Total Gross: $50 million


7

‘Clerks’
Budget: $31,665
Total Gross: $3.1 million


8

‘Saw’
Budget: $1.2 million
Total Gross: $55.2 million


9

‘Mad Max’
Budget: $400,000
Total Gross: $100 million


10

‘Pink Flamingos’
Budget: $12,000
Total Gross: $7 million


11

‘El Mariachi’
Budget: $7,000
Total Gross: $2 million


12

‘Night of the Living Dead’
Budget: $114,00
Total Gross: $12 million


13

‘Sex, lies, and videotape’
Budget: $1.2 million
Total Gross: $24.7 million


14

‘Paranormal Activity’
Budget: $15,000
Total Gross: $107.9 million


15

‘The Purge’
Budget: $3 million
Opening Weekend: $34 million


16

‘Lock, Stock, and Two Smoking Barrels
Budget: $1.35 million
Gross Worldwide: $25.3 million


ada movie yg aku tak tau pun... ohohohoho...

Last edited by aYuGiLeR on 11-2-2014 02:56 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-2-2014 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Black swan

Budget 13million
Total gross 330million


Last edited by hanakikan on 11-2-2014 04:17 PM

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Insidious 1

Budget 1.5m
Total gross 97m Last edited by hanakikan on 11-2-2014 04:18 PM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-2-2014 04:14 PM | Show all posts
hanakikan posted on 11-2-2014 03:54 PM
Indidious 1

bagitau ler bajet + keuntungan sekali...

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 04:18 PM | Show all posts
hmmm... nak buat filem plak lah lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp untung byk2 pun bukannya pelakon dgn director yg dpt. Studio yg untung
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 11-2-2014 04:39 PM | Show all posts
hanakikan posted on 11-2-2014 04:19 PM
Tp untung byk2 pun bukannya pelakon dgn director yg dpt. Studio yg untung

itu la pasal... depa kuar bajet sikit pastu untung kaw2.. pelakon kot bernasib baik top lepas tu... kot tak hilangggg...

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 05:20 PM | Show all posts
AbukRokok posted on 11-2-2014 04:18 PM
hmmm... nak buat filem plak lah lepas ni

Budak-budak kita pun boleh jadi kaya-raya kalau mereka dibayar royalti untuk klip video 3gp mereka. Walaupun ada yang cuma tak sampai 10 minit durasinya dan tanpa memerlukan kos (sebab pelakon lelaki dan wanita tak mengenakan bayaran lakonan, pelakon juga memainkan peranan sebagai pengarah dan cuma menggunakan lokasi-lokasi exotic seperti ladang getah dan air terjun), saya percaya pulangan kat carta box office pun cukup hebat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-2-2014 05:34 PM | Show all posts
spiderman80 posted on 11-2-2014 05:20 PM
Budak-budak kita pun boleh jadi kaya-raya kalau mereka dibayar royalti untuk klip video 3gp mereka ...

3gp tu sapa nk tgk.....org papua new guinea pun xnk tgk
knela buat yang resolusi tinggi HD... bru untong
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 09:52 AM | Show all posts
banyak filem dulu-dulu je. zaman dulu2 minyak tak naik mcm sekarang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2014 09:54 AM | Show all posts
annehuda posted on 12-2-2014 09:52 AM
banyak filem dulu-dulu je. zaman dulu2 minyak tak naik mcm sekarang

bahahahaha.... sekarang dah banyak sangat medium so mmg payah jugak filem nak meletops kalau low budget...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
hanakikan posted on 11-2-2014 04:19 PM
Tp untung byk2 pun bukannya pelakon dgn director yg dpt. Studio yg untung

Pelakon dn director dpt bonus, kalaulah studio tu pemurah
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 02:57 AM | Show all posts
kalau filim melayu ko terbalikkan aje nilai tu sebelum dan selepas..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 03:52 PM | Show all posts
hanakikan posted on 11-2-2014 08:19 AM
Tp untung byk2 pun bukannya pelakon dgn director yg dpt. Studio yg untung

kalu director..dapat nama. bila da ade nama boleh demand bila orang offer...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 09:00 PM | Show all posts
The Blair Witch Project tu cam best je i loikee
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
No 11 ngan 14 tu memang nasib sangattt baikkk.,.,, hahaha....kalau rugi pun celah gigi je .....tak masuk akal punya untung...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-2-2014 07:54 PM | Show all posts
slumdog billionare pn budget rendah kan
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 08:14 AM | Show all posts
hanakikan posted on 11-2-2014 04:19 PM
Tp untung byk2 pun bukannya pelakon dgn director yg dpt. Studio yg untung

Tak jugak ...ada pengarah dengan pelakon yang nego kontrak, bubuh syarat % keuntungan dari kutipan diaorang dapat jugak. mcm george lucas pulak, masa dia arahkan Star Wars Ep IV, dia mintak hakcipta filem berkenaan dengan sebarang filem yang jadi sambungan serta apa2 yang berkaitan dengan Star wars....

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2014 02:16 PM | Show all posts
beta_carotene posted on 13-2-2014 02:57 AM
kalau filim melayu ko terbalikkan aje nilai tu sebelum dan selepas..

hahaha agreed!

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 05:57 PM | Show all posts
spiderman80: Budak-budak kita pun boleh jadi kaya-raya kalau mereka dibayar royalti untuk klip video 3gp mereka. Walaupun ada yang cuma tak sampai 10 minit durasin ...


betul tu. hehe bru rare
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 05:15 PM GMT+8 , Processed in 0.091423 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list