CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 8080|Reply: 36

[Tempatan] Semakan Keputusan STPM Penggal 3 2013 Online dan SMS

[Copy link]
Post time 10-2-2014 02:24 PM | Show all posts |Read mode
Untuk lakukan semakan Keputusan STPM Penggal 3 2013 Online dan SMS, rujuk di SINI (perubahan dari masa ke semasa)

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2014 02:28 PM | Show all posts
stpm ada penggal2 plak eh...boring...tk adventure la mcm zaman aku dulu..lol
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-2-2014 02:36 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 10-2-2014 02:28 PM
stpm ada penggal2 plak eh...boring...tk adventure la mcm zaman aku dulu..lol

bukan tu saja STPM sekarang dh macam Universiti, ada sem dan ada pointer plak. Sem 1 belajar subjek A, sem lepas tu xyah fikir dah pasal subjek A. Kalau dulu, start awal sampai last exam la kena study subjek A.

Last edited by afiffms on 10-2-2014 02:37 PM

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 02:39 PM | Show all posts
afiffms posted on 10-2-2014 02:36 PM
bukan tu saja STPM sekarang dh macam Universiti, ada sem dan ada pointer plak. Sem 1 belajar subje ...

sistem yng menjana mahasiswa malas dan tidak cekap..lol
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 03:44 PM | Show all posts
kalo fail stpm satu subjek then what?

repeat paper tu ajer or the whole STP?

mintak pencerahan...iols tak reti pasal stpm nie...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 03:49 PM | Show all posts
leylapple posted on 10-2-2014 03:44 PM
kalo fail stpm satu subjek then what?

repeat paper tu ajer or the whole STP?

repeat yang fail jelah . tapi tak boleh lebih pada tiga kali . tidak kena ambik semula stpm
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 03:50 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 10-2-2014 02:39 PM
sistem yng menjana mahasiswa malas dan tidak cekap..lol

setidak2 nya budak stpm boleh diasuh dari mula nak buat assingment bagai . takde sempatnya nak jadi malas . mahu nak fail . repeat pun makan rm50 satu paper . stpm just masih dikenali dengan makan suap sebab ada cikgu .
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 04:13 PM | Show all posts
Malikmalika posted on 10-2-2014 03:50 PM
setidak2 nya budak stpm boleh diasuh dari mula nak buat assingment bagai . takde sempatnya nak jad ...

kalau universiti pangkat degree pun anak murid merengek meraba mencarik slide power point tk ada apa la yg aku nk banggakan dengan modul stpm yg baru ni... pensyarah pun yg baru2 ni pun jenis spoon feed... janji bodek...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2014 04:29 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 10-2-2014 04:13 PM
kalau universiti pangkat degree pun anak murid merengek meraba mencarik slide power point tk ada a ...

pernah ambik stpm ke ? kau nak kata semua budak2 stpm ,degree takde kualiti lah dalam zaman nie . aku setuju tapi bukan semua
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 04:46 PM | Show all posts
Malikmalika posted on 10-2-2014 04:29 PM
pernah ambik stpm ke ? kau nak kata semua budak2 stpm ,degree takde kualiti lah dalam zama ...

sbb pernah la tertarik nk komen kat thread ni...zaman 1 tahun setengah punya zaman...hardcore... yg aku jumpa budak2 lepasan spm yg dapat belajar degree ni yg tk de kualiti...itu je la....
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 04:47 PM | Show all posts
dulu zaman aku nampak org pakai kasut hitam bajar pom six lagak jer,  masa tu ktorg rasa jeles sbb tahu susah nak lulus SPM utk study pom six...tapi skang nampak org pakai kasut hitam cam hapak jer


ni lulus STPM nak buat apa,  boleh keluar jadi org kaya ke ...atau kene lagi melanjutkan ke u ?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 04:50 PM | Show all posts
tak penah masuk pom six ...nak tanya subjek apa yg bajar dlm masa 2 tahun kat pom six ....sbb lenkali bila anak aku dah sampai umur dia,  kene buat keputusan nak push dia bajar pom six atau gi oberc
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 04:56 PM | Show all posts
Irwan-Ahmad posted on 10-2-2014 04:50 PM
tak penah masuk pom six ...nak tanya subjek apa yg bajar dlm masa 2 tahun kat pom six ....sbb lenkal ...

better pergi overce sistem sekarang menyusahkan . tahun experimen untuk budak 1994 .
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 04:57 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 10-2-2014 04:46 PM
sbb pernah la tertarik nk komen kat thread ni...zaman 1 tahun setengah punya zaman...hardcore... y ...

sebab dolu2 susah nak masuk u sekarang aii tak tahu lah . aku pun penggangur bertauliah
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 05:07 PM | Show all posts
Malikmalika posted on 10-2-2014 04:56 PM
better pergi overce  sistem sekarang menyusahkan . tahun experimen untuk budak 1994 .
...

wokey,  mekasih


tapi kalu boleh harap ada org yg bagitau kat aku subjek apa kat pom six.... pasal aku juga nak gi galakan anak dr sedara dan kawan spy pikir masak2 dulu baru wat keputusan nak study mana
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 05:10 PM | Show all posts
yang terbaik adalah jangan belajar ..gi amek kemahiran dan terus bekerja.....duni aperlu kan org berskill bukan manusia yang penuh dengan kertas sijil......#inibarubetui
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2014 05:17 PM | Show all posts
Irwan-Ahmad posted on 10-2-2014 05:07 PM
wokey,  mekasih

Bil.  Kod Mata Pelajaran  Mata Pelajaran
  1.
900
  Pengajian Am
  2.
910
  Bahasa Melayu
  3.
911
  Bahasa Cina
  4.
912
  Bahasa Tamil
  5.
913
  Bahasa Arab
  6.
920
  Literature in English
  7.
922
  Kesusasteraan Melayu Komunikatif
  8.
930
  Syariah
  9.
931
  Usuluddin
  10.
940
  Sejarah
  11.
942
  Geografi
  12.
944
  Ekonomi
  13.
946
  Pengajian Perniagaan
  14.
948
  Perakaunan
  15.
950
  Mathematics (M)
  16.
954
  Mathematics (T)
  17.
956
  Further Mathematics
  18.
958
  Information and Communications Technology
  19.
960
  Physics
  20.
962
  Chemistry
  21.
964
  Biology
  22.
4966
  Sains Sukan
  23.
970
  Seni Visual


kadang2 ikut sekolah jugak . ada subjek yang takde kat sekolah tersebut . maksimun untuk sistem baru nie 5 je tak termasuk exam MUET . tapi aku ambik 4 je . sistem baru ada 3 sem . konon2 felling2 u la kan . satu sem 6 bulan . habis satu sem exam beramai2 then buang buku tu next sem pelajaran lain . keluar result sem 1 kalau ada fail untuk yg nak repeat boleh repeat . siapa yang taknak lantak la kamu . bergitulah hingga sem seterusnya . kuputusan stpm yang betul adalah setelah ditolak campur tendang ,terajang sem 1 sampai 3 dan campur markah pbs .


ada dua bahagian
sastera
sains


Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 05:27 PM | Show all posts
Malikmalika posted on 10-2-2014 05:17 PM
kadang2 ikut sekolah jugak . ada subjek yang takde kat sekolah tersebut . maksimun untuk siste ...

oh det-min bukan cam SPM semua exam sekali la yer,  cam cara u ....tapi bentuk dia sama plak dgn SPM cuma sains dan sastera ...pangajian am tu kaji amender ?

subjek apa yg ko rasa paling susah ?    dan paling minat subjek apa  ....ada tak subjek wajib spt SPM ada bahasa Melayu,  sejarah yg wajib ....aku masih ingat dulu zaman aku pom 3 masih SRP,  bahasa Melayu, maths, english, islam  4 jer yg wajib  
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 05:28 PM | Show all posts
Malikmalika posted on 10-2-2014 05:17 PM
kadang2 ikut sekolah jugak . ada subjek yang takde kat sekolah tersebut . maksimun untuk siste ...

exam muet yg ko tulis tu apa yer ... ( tadi terlepas pandang )
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 05:44 PM | Show all posts
Irwan-Ahmad posted on 10-2-2014 05:27 PM
oh det-min bukan cam SPM semua exam sekali la yer,  cam cara u ....tapi bentuk dia sama plak dgn S ...

bentuk yang macamana tu ? beza lah sebab ada sistem sem nie (macam lagi haprak pun ada sistem nie penat terkejar2 ) .

pengajian am macam belajar tentang malaysia ,mahkamah,perlembagaan,sultan,parlimen,kabinet,tadbir urus negara,ekonomi,dasar semua pasal negara lah

subjek paling susah aku rasa sape yang masuk aliran sains ( aku bukan aliran sains )subjek yang aku ambik paling susah nie pendapat aku lah orang lain ikut depa lah subjek bm dan sejarah . yang senang sastera dan p.am . perniagaan pun ada sem susah ada sem senang sebab aku suka subjek tu .

kalau ikut wajib budak melayu kena ambik pengajiam am dengan bahasa melayu dah tambah lah dua subjek tu . dah budak bukan melayu boleh ambik bahasa depa tapi pengajian am wajib . pengajian am nie ibarat dia bm waktu spm . gagal bm spm gagal la seluruh result . so stpm gagal pengajian am hancus la semua result .
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 08:27 PM GMT+8 , Processed in 0.120808 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list