CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 3077|Reply: 2

cmana nak buat live streaming dari box astro?

[Copy link]
Post time 26-1-2014 06:48 PM | Show all posts |Read mode
salam,

ada sesape ada idea cmana nak buat live streaming dari box astro?
kadang2 pegi travel, hotel takde astro.

terima kasih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2014 09:33 PM | Show all posts
kalau yang raspberry ni aku dah lama try. aku dah try 2 benda  dgn raspberry ni..PABX & Media Centre Raspbmc.. ada alternative lain?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2014 09:46 PM | Show all posts
rambo888 posted on 27-1-2014 09:33 PM
kalau yang raspberry ni aku dah lama try. aku dah try 2 benda  dgn raspberry ni..PABX & Media Centre ...


i used slingbox. dah lama tak guna. last guna about 8 years ago. you can bring whatever tv subscription at home to anywhere in the world. masa mula-mula keluar dulu, it's lagging, but faham sebab masih baru. but the device is very good. right now, tak guna lagi sebab dah tak travel sangat plus dah banyak other options.

http://www.slingbox.com/

not sure they sell in malaysia though.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 03:07 PM GMT+8 , Processed in 0.090671 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list