CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1684|Reply: 8

[Tempatan] {8} Khidmat Pelanggan Penjawat Awam Belum Capai Taraf 'Mesra' !

[Copy link]
Post time 29-10-2013 10:12 AM | Show all posts |Read mode
SHAH ALAM, 28 Okt (Bernama) -- Sistem penyampaian perkhidmatan pelanggan penjawat awam di Selangor belum mencapai taraf 'mesra pelanggan', kata Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Beliau berkata hasrat kerajaan negeri untuk menjadi perintis kepada perkhidmatan mesra pelanggan tidak akan tercapai jika penjawat awam tidak mengubah sikap dengan segera menerusi peningkatan kualiti kerja.

"Mutu penyampaian perkhidmatan setakat ini adalah memuaskan namun masih banyak ruang perlu diperbaiki, terutama dalam meningkatkan keberkesanan dan kecekapan perkhidmatan kepada rakyat," katanya ketika berucap pada Majlis Perhimpunan Bulanan Jabatan Kerajaan Negeri Selangor Isnin.

Abdul Khalid berkata perkhidmatan yang cekap serta berkualiti mampu mengurangkan kos operasi dan pihaknya sedia mewujudkan pelbagai program bagi memperkasa khidmat pelanggan lebih bermutu untuk seluruh rakyat.

Beliau turut merasmikan sambutan Bulan Bahasa Kebangsaan Peringkat Negeri Selangor pada majlis sama.

Abdul Khalid berkata beliau berpendapat mata pelajaran Sains dan Matematik perlu diajar dalam bahasa Melayu bagi memastikan pelajar selesa semasa proses pembelajaran kedua-dua subjek.

"Kira-Kira 10 peratus sahaja pelajar yang faham jika Sains dan Matematik diajar dalam bahasa Inggeris, maka saya rasa lebih mudah guna bahasa Melayu untuk guru mengajar dan pelajar faham apa yang dipelajari," katanya.

Kementerian Pelajaran sebelum ini memperkenal program Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) pada 2003 namun  membatalkannya secara berperingkat menjelang 2016.-- BERNAMA       

p/s bkn sgor jer, kebykn jabatan kerajaan pun...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-10-2013 11:13 AM | Show all posts
jwpn biasa;
staf tu coti, dtg esok ye...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 11:20 AM | Show all posts
yes.. sgt.
aku dah bosan gado dgn org jawab tepon gomen

dari pejabat tanah, ke kwsp, semua sama aje..
dahla eksyen.. emo manjang
rasa mcm aku mengganggu gugat ketenangan bekerja mereka saje yg diorg sgt annoyed dgn pemanggil.


Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 11:24 AM | Show all posts
bunyik ngntuk pun ada..talian lama tak berjwb..takde greeting..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 11:24 AM | Show all posts
mmg tak mesra pun... tp ada improvement la kalau nak compare dgn dolu2..kena byk improve lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 03:52 PM | Show all posts
Nampaknya penjawat awam yang ikhlas nk baiki diri kene tgk kt benang ni.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-10-2013 04:57 PM | Show all posts
Pada aku, still lebih baik dan ada banyak improvement dari zaman Mahadey..

Zaman Mahadey era 90-an sampai 2000, sombong dan berlagak nak mampus..
Setahun lepas Pak Lah pegang, gomen staff ada improvement dari segi kerja dan layanan dan pandai merendah diri.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2013 05:02 PM | Show all posts
SulurBidar posted on 29-10-2013 04:57 PM
Pada aku, still lebih baik dan ada banyak improvement dari zaman Mahadey..

Zaman Mahadey era 90-a ...

Ok...nak try gi pjbt tanah esok...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-10-2013 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
x lama dlu...bdk opis aku ade call cust serv gomen...aku x igt jbtn ape....org tu jwb call tapi dia boleh ckp 'sekarang tgh lunch, tlg call lpas lunch'....padahal tggl 5 min lg nk pkul 2pm....kalo ko x nak jwb...jgnlahh angkat call tu...mcm2 laa dorg ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Tengok le perangai AI sekarang
bensolo333Tengok le perangai AI sekarang
Views : 9913 Replies : 9
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12709 Replies : 75
Lelaki warga asing dakwa diliwat tarik balik laporan polis, suspek dibebaskan
mojarean_XLelaki warga asing dakwa diliwat tarik b
Views : 3283 Replies : 8
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12544 Replies : 90
TERKINI: Albertine Leo ditemui selamat di Batang Kali, 3 suspek termasuk seorang wanita yang ditahan    - Polis Selangor
YgBenarTERKINI: Albertine Leo ditemui selamat d
Views : 38167 Replies : 95
Sejauh mana GIGIHNYA  korang
fahdramliSejauh mana GIGIHNYA korang
Views : 75066 Replies : 402
Ayam DARSA guys! Besar!!!
admin6Ayam DARSA guys! Besar!!!
Views : 9130 Replies : 10
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 58144 Replies : 93
Malaysia jadi sasaran 5 negara untuk 'job scam', mangsa dikurung serta dibelasah macam hamba abdi
JoyahMengayahMalaysia jadi sasaran 5 negara untuk 
Views : 9458 Replies : 22
Malakat Mall Penunggang Agama?
mrs_salvatoreMalakat Mall Penunggang Agama?
Views : 23207 Replies : 84

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 12:50 PM GMT+8 , Processed in 0.510064 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list