CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 5890|Reply: 16

Pertukaran suka sama suka

[Copy link]
Post time 14-8-2013 12:21 PM | Show all posts |Read mode
Salam warga bod Perak... Maafkan mama kalau terpaksa menempel kat sini utk mencari sesiapa sahaja yg nk bertukar balik Kelantan, mama nak tukar balk Perak... suka sama suka senang sikit koje... Mama kerja di USM Kelantan.  Kalau ada yg nak tukar, sila contact mama yer...

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 14-8-2013 12:28 PM | Show all posts
Eh lupa nak tulis jawatan pulak.... Setiausaha Gred N27.  TQ....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2013 08:56 AM | Show all posts
usm boleh tukar-tukar ke kak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2013 10:04 AM | Show all posts
neeziee posted on 15-8-2013 08:56 AM
usm boleh tukar-tukar ke kak?

Tukar suka sama suka rasanya boleh.... selalu sesama USM lagi senang, tapi akak plan nak balik dok area ipoh/sri iskandar/manjung...... Insyaallah boleh diuruskan......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2013 10:28 AM | Show all posts
neeziee posted on 15-8-2013 08:56 AM
usm boleh tukar-tukar ke kak?

rasanya kena tgk lantikan dari mana..kalau lantikan JPA..xde masalah nak tukar
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2013 10:32 AM | Show all posts
universiti badan berkanun.bukan lantikan jpa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2013 10:39 AM | Show all posts
tak paham saya.. tukar sama suka ni kan kena usm jugak ke.. leh ke suke hati lompat ke pejabat air lak? tuka suka sama suka pun kalau boss tak suke tak jalan rasanya..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2013 10:48 AM | Show all posts
neeziee posted on 15-8-2013 10:32 AM
universiti badan berkanun.bukan lantikan jpa.

yup lantikan badan berkanun, bukan JPA tapi terms gaji semua sama...

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 15-8-2013 10:58 AM | Show all posts
michiko_erza posted on 15-8-2013 10:39 AM
tak paham saya.. tukar sama suka ni kan kena usm jugak ke.. leh ke suke hati lompat ke pejabat air l ...

As I said, insyaAllah boleh diuruskan.....memang laa sesama USM lagi senang, tapi bukan laa langsung tak boleh.... masih boleh diuruskan mengikut syarat2 tertentu.... yg penting ada tuan tubuhnya dulu...ada yg nak betukar balik kelantan dan saya nak ke Perak..itu ajer....

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2013 12:09 PM | Show all posts
Mamason posted on 15-8-2013 10:48 AM
yup lantikan badan berkanun, bukan JPA tapi terms gaji semua sama...

walaupn gaji ikut JPA..tp lantikan dari badan berkanun..
rasanye tak bleh nak men tukar ikut suka sama suka gitu rasanye..
cuba cek balik..sb bdan berkanun ada pekeliling sendiri..
yg dah dipinda atau ditambahbaik dari pekeliling JPA..
tp tak sure la plak usm punya polisi camne..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2013 02:44 PM | Show all posts
antagenaiz posted on 15-8-2013 12:09 PM
walaupn gaji ikut JPA..tp lantikan dari badan berkanun..
rasanye tak bleh nak men tukar ikut suka ...

betul...mama setuju.  Mama harap ada laa saper2 yg dari badan berkanun di Perak yg nak tukar ke Kelantan...lagi senang kerja mama....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2013 03:41 PM | Show all posts
sya pernah bekerja dengan badan berkanun..nak tukar dengan jabatan lain mungkin ada masalah..sebab lantikan dr badan berkanun tu sendiri..kalau cawangan boleh..ada ke cawangan USM kt perak..atau TT boleh try ke Penang..dekat la sikit penang-perak dari kltan-perak
sama jgk macam UITM..kalau nak tukar dalam UITM saja..UITM dah banyak cawangan..mana2 pun boleh pegi..tp kalau misal kata UITM nak tukar ke UIA ke mmg x dapat ler
dari badan berkanun nak ke federal mmg x dapat la..melainkan mohon kerja semula.. Last edited by alisyadania on 15-8-2013 03:44 PM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2013 03:55 PM | Show all posts
alisyadania posted on 15-8-2013 03:41 PM
sya pernah bekerja dengan badan berkanun..nak tukar dengan jabatan lain mungkin ada masalah..sebab l ...

Itu laa...set2 kita kerja badan berkanun susah sikit nak tukar.... kalau ada yg suka sama suka insyaallah mama boleh cuba adjust.... kalau boleh nak cari di Perak dulu, di Penang tu kalau dah tak der arah sgt, maybe terpaksa mohon ke sana ajer laa kot... tgk keadaan dulu cam ner...

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2013 04:00 PM | Show all posts
Mamason posted on 15-8-2013 03:55 PM
Itu laa...set2 kita kerja badan berkanun susah sikit nak tukar.... kalau ada yg suka sama suka ins ...

TT dah cuba dapatkan pencerahan dr HR? kang cari orang tetiba dapat dah nak tukar plk x dapat..baik konpomkan betul2
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2013 10:16 AM | Show all posts
saya kerja di universiti juga. setahu saya,
badan berkanun ni dia macam syarikat juga bab tukar-tukar ni.

kalau dalam badan berkanun yang sama, antara cawangan tu tak ada masalah.
tapi kalau ke badan berkanun lain, dia macam berhenti kerja dan masuk ke syarikat baru.
tempoh berkhidmat bergantung pada badan berkanun tersebut untuk diambil kira atau tidak.

kalau tukar ke kerajaan persekutuan tempoh berkhidmat di badan berkanun diambil kira.
kalau ke kerajaan negeri saya tak pasti.

tapi masih juga melalui temuduga
tak pernah dengar lagi tukar sama suka antara badan berkanun - kerajaan persekutuan - kerajaan negeri

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-9-2013 04:17 PM | Show all posts
Momod, close the thread...kes sudah selesai.... TQ....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 30-9-2013 11:39 AM | Show all posts
Mamason posted on 15-9-2013 04:17 PM
Momod, close the thread...kes sudah selesai.... TQ....

dah dapat tukar ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 10:11 AM GMT+8 , Processed in 0.096944 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list